Claudiu Palaz, deranjat de banii care circulă de la PSD la PNL, prin instituțiile județului

Claudiu Palaz, președintele PMP Constanța, a trimis astăzi un comunicat de presă, solicitând public ca Teatrul de Stat Constanța să nu mai fie chiriaș al Partidului Național Liberal, filiala locală. Situația la care face referire Claudiu Palaz a început în septembrie, atunci când reprezentanții teatrului au decis ca instituția respectivă să închirieze un sediu pentru birouri, tocmai de la liberali, care, odată cu fuzionarea cu democrații au rămas cu un sediu nefolosit, în buricul târgului.

Nu știm cum s-a perfectat afacerea, cu siguranță că liberalii nu au scos sediul la închiriat pe OLX, ci mai degrabă afacerea a fost pusă la cale în spatele ușilor închise. Cert este că după încheierea actelor, liberalii primesc 2500 de euro lunar, de la teatru, via Consiliul Județean.

pnl spatiuHârtiile puse la cale de Claudiu Palaz arată că PNL a oferit un spațiu de închiriat teatrului, după ce instituția a publicat un anunț pe site, conform căruia se afllă în căutare de birouri. Un detaliu interesant: PNL a cerut, conform documentelor, 2500 euro iar contractul s-a încheiat pe exact această sumă. Adică doamna director de teatru nu a încercat să negocieze prețul, așa cum era normal.

Claudiu Palaz cere, pe bună dreptate, ca acest contract să înceteze, iar liberalii să ofere sediul spre folosință în mod gratuit, către teatrul constănțean. O solicitare de bun simț, care lovește adânc în schimburile de bani ce se desfășoară de la PSD la PNL, în ultimii ani.

Nu putem să nu ni-l aducem aminte pe liberalul Bogdan Bola, consilierul județean care certa reprezentanții teatrului din Constanța, pentru un album pe care aceștia doreau să-l publice, odată cu aniversarea instituției. La acea vreme, Bogdan Bola a solicitat reducerea numărului de pagini, pentru a mai tăia din costuri. 

Oare chiria de 2500 de euro lunar primită de liberali de la teatru nu-l deranjează pe domnul Bogdan Bola?

Schimburile de bani dinspre PSD către PNL, prin instituțiile județului, nu sunt o noutate.

La sfârșitul anului 2017, jurnalistul Cristian Hagi a publicat o anchetă prin care arăta că o firmă primește 21.000 de euro pentru a zugravi două camere din subsolul CJC. Patronul firmei care a primit enorma sumă este finul lui Robert Boroianu, deputat PNL de Constanța. Tot Cristian Hagi a dezvăluit, câteva luni mai târziu, că firma respectivă a mai împușcat 21.000 de euro, pentru a repara dușurile din clădirile aparținând CJC. 

După cum spuneam, Claudiu Palaz a intrat în campania electorală, lovind în schimbul de bani dintre cele două partide surori, PNL și PSD. Concluziile le trageți dumneavoastră.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular