Constanta.RO

Adriana Deoancă, muza lui Decebal Făgădău? Cum s-a dat peste cap primarul, pentru a-și aduce prietena aproape

0

Undeva spre finalul interminabilei sale dictaturi, Radu Mazăre refuza să răspundă ziariștilor atunci când era întrebat despre terenuri retrocedate, lipsa iluminatului public din oraș sau despre sumele uriașe scurse lunar în conturile firmelor deținute de apropiații săi: Acum ce să fac dacă am mulți prieteni? Se răstea Mazăre fără jenă, la puținii gazetari rămași independenți. Și totuși, la finalul lui 2013, în preajma sărbătorilor de iarnă, supușii din aparatul de propagandă și-au permis o mică abatere de la lista temelor prestabilite.

Preț de câteva zile, Mazăre fusese tocat de presa locală, care dorea să afle dacă orașul Constanța va avea sau nu “beculețe colorate” pe străzi, așa cum se obișnuiește în orice urbe mai acătării. Fostul primar își exprimase însă dezacordul în privința ornamentelor de iarnă, considerându-le o cheltuială inutilă.

Astfel, într-o seară friguroasă de noiembrie, sătul fiind de întrebări legate de “beculețe”, baronul poposește autoinvitat la Tv Neptun, la emisiunea “Știrea Zilei” moderată de Adriana Teodoru.

Patron la vedere al stației era fostul său asociat și coleg de facultate, Sorin Strutinsky, motiv pentru care, atunci când intra în emisiuni, șugubăț din fire, Mazăre obișnuia să zică: “Vă mulțumesc pentru că m-ați invitat la televiziunea dumneavoastră.”

În contextul prezentat, ușor nepregătită, realizatoarea Adriana deschide și ea discuția despre beculețe, suficient ca “El Comandante” să-și iasă pe loc din pepeni. A urmat un moment “delicios” din istoria presei noastre locale, pe care mulți l-au remarcat  și comentat atunci răutăcios pe la colțuri.

Doi ani mai târziu, mascații aveau să dea năvală la Constanța, în imperiul de carton al tripletei de aur, iar Mazăre, așa cum mulți se așteptau, și-a luat tălpășița spre țările calde. Plecarea lui a generat declinul Tv Neptun, contractele de finanțare ale stației de propagandă devenind subiectul unor anchete penale de răsunet național. În lipsa branșamentului la banul public, trustul de presă Telegraf-Tv Neptun a intrat în incapacitate, aidoma majorității afacerilor grupării Mazăre & Co.

Făgădău cu “beculețele” aprinse

Cu toate acestea, pentru moderatoarea buclucașă, fuga lui Mazăre avea să reprezinte un nou început. Prin mijloace știute doar de ea, Adriana Teodoru a reușit să-i intre la inimă lui Făgădău, acesta devenind primar după defectarea șefului său. Și, odată intrată pe sub pijamaua de primar, Adriana nu s-a mai dat plecată, a rămas pe mai departe să facă strategia de comunicare a  primăriei.

Desigur, nu vrem să intrăm cu bocancii în percutanta viață privată a primarului nostru, și nici nu suntem prea interesați de cariera prolifică a Adrianei Deoancă (fostă Teodoru).

Adriana Deoancă (Teodoru) - TV Neptun

Adriana Deoancă (Teodoru) – TV Neptun

Vrem însă să știm cine sunt persoanele plătite din banii constănțenilor, nivelul lor de competență, și mai ales, cum ajuns acestea să ocupe diverse funcții publice. Ne vom abate deci asupra traiectoriei protejatei din Primăria Constanța, și poate cine știe, vom putea concluziona împreună dacă lucrurile sunt în regulă sau nu.

De la Tv Neptun în echipa Făgădău

Așa cum spuneam, Adriana Teodoru a lucrat la Tv Neptun. Perioada coincide dealtfel și cu intrarea actualului viceprimar Costin Răsăuțeanu sub patronajul tripletei Mazăre-Constantinescu-Strutinsky. Întâmplător sau nu, Adriana și Costin sunt colegi aproape de-o viață, mai întâi la Liceul de Artă din Constanța (actualul Colegiu Regina Maria), mai apoi la Tv Neptun (2007-2009), iar astăzi la Primăria Constanța.

Imediat după plecarea lui Mazăre, moderatoarea Adriana s-a aflat tot mai des în preajma noului favorit pentru fotoliul de primar, la fel ca și Răsăuțeanu care devenise umbra lui Făgădău. Doar umbra, nimic mai mult.

Adriana, Decebal Făgădău și Costin Răsăuțeanu - 5 Iunie 2016

Adriana, Decebal Făgădău și Costin Răsăuțeanu – 5 Iunie 2016

Mai departe, Adriana și Costin au făcut parte din nucleul dur al echipei de campanie a prietenului Decebal, aceștia fiind recompensați ulterior cu locuri eligibile pe lista de consilieri locali ai PSD Constanța. Doar nu vă așteptați ca locurile acestea să fie gândite în funcție de competențele personale ale candidaților!?

Cu #Făgădău în campanie

Perioada campaniei a fost și primul moment în care, toți cei atenți au putut sesiza postate pe Facebook mai multe fotografii în care, Adriana și candidatul Decebal, ședeau întinși, lipiți unul de celălalt, precum “Romeo și Julieta” într-un tablou de Frank Dicksee. Nici n-ai fi spus că era vorba despre doi oameni căsătoriți, ale căror familii priveau probabil cu uimire, ca noi toți, aceste postări. Ceva s-a întâmplat totuși, de vreme ce devreme ce, imaginile cu pricina au fost șterse la fel de rapid cum apăruseră.

Cei doi au fost nedespărțiți întreaga campanie, iar după alegeri, Adriana și-a căpătat locul promis, ca să nu zicem “făgăduit” de consilier local, post la care n-ar fi sperat în trecut. Și totuși, ceva n-a funcționat, iar viața i-a forțat să se despartă, pentru o anumită perioadă, ca într-o telenovelă siropoasă.

in campanie

Dacă în prima etapă primarul Făgădău a susținut public că vrea să-și organizeze noul birou de comunicare al primăriei în jurul prietenei sale Adriana, ulterior ideea s-a împotmolit. Nu are rost să dăm curs bârfelor din administrația locală, dar știm că, Adriana Teodoru și-a prezentat demisia din funcția de consilier local, lipsind o vreme din ograda lui Făgădău. Cu toate acestea, rămas fără privighetoarea de la comunicare, Făgădău s-a îngrijit ca Adrianei să nu-i lipsească niște venituri constante.

Prietenii mei sunt prietenii noștri

Exilată de pe tărâmul “făgăduinței”, fosta realizatoare TV a primit diverse posturi la cabinetele parlamentarilor PSD-iști din gașca primarului. Chiar dacă, oficial, aceasta figura ca angajată doar la biroul deputatului Radu Babuș, în nenumărate rânduri ea a trimis comunicate de presă și pentru alți parlamentari ai PSD Constanța.

Toate aceste joburi i-au fost aranjate la solicitarea expresă a primarului Făgădău, și nu o spunem noi, ci așa susțin surse demne de încredere din rândul organizației de partid. Dar cu așa o inflație sub guvernarea PSD, banii se dovedesc mai mereu insuficienți, motiv pentru care și veniturile Adrianei trebuiau cumva indexate.

Dar soarta se dovedește mereu milostivă cu oamenii buni, și ce să vezi, fosta șefă de marketing a administrației Făgădău și-a găsit rapid de muncă la un alt ștab local, nimeni altul decât miliardarul Florin Cârstocea.

Decebal și Florin – un prieten, un dosar penal

În perioada în care n-a mai apucat leafă din bani publici, simultan cu activitatea desfășurată la birourile parlamentare, Adriana Teodoru era și salariat al societății PetroGrup SRL din Constanța, deținută de omul de afaceri Florin Cârstocea. Aici primea cam 4000 de lei lunar, la Babuș încă vreo 2000, și putem specula că nici munca depusă în folosul celorlați PSD-iști n-a fost realizată pro bono.

Pesemne că, primarul Făgădău și afaceristul Cârstocea se cunosc de mult timp. Atât de apropiați sunt cei doi, încât, procurorii au în lucru un dosar penal, în care, primarul este acuzat de încălcarea legii în favoarea lui Cârstocea.

În speță, procurorii suțin că milionarul constănțean a ridicat un hotel de șase etaje în stațiunea Mamaia, fără a respecta prevederile legale, reușind să-l supere pe celebrul Murad de la Phoenicia. Acesta din urmă a atacat în instanță autorizația de construire emisă de vicele Făgădău iar judecătorii i-au dat dreptate lui Murad, autorizația în cauză fiind anulată.

Primarul Decebal Făgădău și afaceristul Florin Cârstocea

Primarul Decebal Făgădău și afaceristul Florin Cârstocea

Hotelul lui Cârstocea trebuia astfel demolat, dar vicele Făgădău, căpos din cale afară, a emis o nouă autorizație situație în care a fost acuzat de procurorii DNA de “abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.”

Atunci când vorbește despre prietenul său Cârstocea, ochii primarului Făgădău sunt inundați de respect: ”Îmi place să mă consider amic al unui om încăpățânat, un om perseverent, un om pe care sper să-l clonez ca și comportament”, spunea Decebal Făgădău despre Florin Cârstocea.

Acum se înțelege poate mai bine, de ce postul de “assistent manager” la firma milionarului Cârstocea are ambalaj de cadou, unul din partea lui Decebal pentru Adriana. Este oare normal ca fosta ta asistentă să primească bani, salariu, de la omul pe care l-ai favorizat de la înălțimea funcției publice deținute? Dar lucrurile nu se opresc aici.

Concurs cu dedicație, pentru Adriana, la Primăria lui Decebal?

Putem aprecia cu justă măsură că anul 2018 a fost unul fericit pentru Decebal și Adriana. După lunga despărțire și divorțul intervenit în viața Adrianei, fosta realizatoare de la Tv Neptun a făcut cale întoarsă la primarul Făgădău.

Ca prin minune, aceasta a reușit să obțină un post în Primăria Constanța, câștigând cu brio concursul organizat de administrația locală. Condițiile în care s-au întâmplat lucrurile nu sunt tocmai ortodoxe.

Imagini de la târgul de turism - Februarie 2019

Imagini de la târgul de turism – Februarie 2019

Chiar în primele zile ale anului 2018, Primăria a scos la concurs mai multe posturi de fucționari, pentru care se cereau studii de licență juridice, administrative, inginerești ori economice.

Ne-a sărit în ochi, la acea vreme, postul de Inspector Superior pentru Biroul Management Proiecte Culturale, Sportive și Sociale, pentru care s-au cerut studii superioare de licență, dar nu economice sau juridice, ci studii în științe umaniste și Arte!

Condițiile concursului așa cum au fost publicate de Primărie

Condițiile concursului așa cum au fost publicate de Primărie

Așa cum probabil vă așteptați deja, un singur absolvent de Arte s-a prezentat la concurs, nimeni alta decât celebra Adriana Deoancă (fostă Teodoru). A luat o notă micuță la proba scrisă, doar 68,41 de puncte, dar a compensat la interviu, unde nota a fost ceva mai mare. Și uite așa, tânăra artista a ajuns din nou aproape de primarul ei favorit, și unde mai pui că, mai este și plătită pentru asta. Fiind vorba de un post de inspector superior, remunerația se învârte în jurul sumei de 5000 de lei.

Rezultatele concursului

Rezultatele concursului

Cu dragostea nu te pui, mai dă-le încolo de funcții!

Nu știm ce proiecte culturale, sportive sau sociale a întocmit Adriana din acel moment. Fișa postului nu prevede organizarea de conferințe de presă sau chestiuni pe linie de comunicare. Acest mic inconvenient n-o împiedică însă să fie din nou nelipsită din preajma primarului, și să-și umple timpul, în general, cu genul acesta de activități.

Avem deci o altă situație complet anormală. Mai ales că, în biroul de comunicare al Primăriei Constanța, sunt deja angajate cinci persoane iar sursele noastre spun că nimic nu mișcă, dacă nu trece întâi pe la Adriana. 

Dar ce ne mai miră? Modelul patentat de jupânul Dragnea, condamnat pentru că muta angajații din instituții și-i punea să lucreze la partid, pare să fie și pe placul lui Făgădău. Și-apoi, cu dragostea nu te pui, mai dă-le încolo de funcții!

Avem așadar destule dovezi că, actualul primar s-a dat peste cap, în mai multe rânduri, pentru prietena sa Adriana. Și putem aminti aici, în completare, autoturismul BMW ce nu-i aparține, dar pe care s-a bucurat să-l ia în primire încă de la începutul mandatului său despre terenurile pe care am dovedit că le-a “primit” din retrocedările ilegale, și nu în ultimul rând, faptul că, domnul primar “NU ARE NICIO PROBLEMĂ MORALĂ” așa cum a ținut să ne explice.

Concluzia? Femeile, mașinile și terenurile din viața lui Făgădău, ne duc la o singură și tristă concluzie: la Primărie s-a instalat alt Radu Mazăre într-o variantă ceva mai ”spălată”.

Mai multe informații despre Dosarul Făgădău – Cârstocea citiți aici (click)

FAGADAU-SI-IMPERIUL-CÂRSTOCEA
About Author

Lasa un raspuns

73 + = 75