PMP Constanța propune controlul antidrog în trafic

Partidul Miscarea Populara, prin Turcu Daniel (consilier judetean PMP), in calitate de membru ATOP (Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica) a depus in cursul zilei de astazi, sub nr. 6089/08.03.2019, o propunere catre acest organism, care are in componenta sa reprezentanti ai Consiliului Judetean Constanta, Primaria Constanta, Institutia Prefectului, Inspectoratul de Politie Constanta, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dobrogea.

Propunerea Consiliului Judetean Constanta, Turcu Daniel, se refera la achizitionarea de 5 aparate de testare in trafic a soferilor pentru consumul de droguri, cu scopul de a preveni si diminua consecintele consumului la volan.

Sunt de notorietate consecintele deosebit de grave ale accidentelor produse de catre soferii care au consumat droguri iar dupa aceea s-au urcat la volanul masinii, fapt ce a avut efecte dezastruoase in trafic, soldate cu pierderi de vietii omenesti.

“Sustin initiativa colegului meu, Turcu Daniel si in acest sens in urmatoarea sedinta de consiliu judetean voi initia un proiect de hotarare, care va avea ca scop achizitia celor 5 aparate de testare in trafic a soferilor care au consumat droguri si dupa s-au urcat la volan.
Am sustinut si sutin in continuare actiuni de combaterea acestui fenomen care a devenit de nestapanit in judetul Constanta si in Romania.
Este inadmisibil ca autoritatile cu atributii in acest sens sa nu fie mai active si sa vina cu masuri concrete si eficiente pentru combaterea consumului de droguri. Sunt sigur ca obligatia acestor 5 aparate de testare in trafic a soferilor, vor scadea consumul de droguri la volan si va duce la salvarea de vieti omenesti. Fac precizarea ca din informatiile publice care au aparut in media, sunt mai putin de 10 aparate de acest gen la nivel de tara.
Achizitia acestor 5 aparate va descuraja fenomenul consumului de droguri la volan, mai ales in perioada sezonului estival, atunci cand fenomenul se amplifica” a declarat Claudiu Palaz – presedinte PMP Constanta

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular