Orașul Ovidiu nu și-a uitat patronul spiritual

În data de 20 martie 2019, cu ocazia serbării zilei de naștere a poetului Ovidius, orașul Ovidiu a găzduit o serie de evenimente culturale dedicate acestuia.

Manifestările au fost deschise prin evenimentul desfășurat în cadrul Centrului Cultural ”Elena Roizen”, organizat de Școala Gimnazială Nr.2, ”Poet Ovidiu” unde au avut loc o serie de momente artistice ale elevilor. Ziua a debutat cu un Te Deum, după care a fost organizat un târg de preparate tradiționale dobrogene ( românești, turcești, macedonești).

A urmat apoi un program artistic, cu o piesă de teatru, dansuri și cântee, o  prezentare grafică a vieții poetului și discursul primarului George Scupra, despre legătura dintre numele poetului și identitatea orașului Ovidiu.

WhatsApp Image 2019-03-20 at 15.50.30

O altă succesiune de momente culturale a avut loc la ansamblu statuar ”Poet Ovidiu”.

Invitați speciali în cadrul evenimentului au fost reprezentanții Universității ”Ovidius” din Constanța, prin prezența lui Enache Tușa și a Florentinei Nicolae, care a lansat volumul de carte ”Ovidius în România”, scris împreună cu Marina Cap-Bun.

Tot în cadrul acestui eveniment, primarul George Scupra a explicat semnificația celor 3 statui ale ansamblui statuar ”Geneza” , ”Metamorfoza” și ”Iubirea” și împreună cu elevii Liceului Tehnologic ”Ion Podaru” au depus o coroană simbolică prelucrată manual de aceștia, pe care au descris-o ca fiind ”o coroană a exilului – motivele exilului sunt învăluite în mister și se concretizează într-o compoziție cromatică, detaliată prin patina timpului realizată din cupru pe elemente cum ar fi toga romană și cărțile scrise în exil”.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular