După ratarea din 2016, primarul Făgădău visează să câștige totuși titlul de “Constanța Capitala Tineretului din România”

Decebal Făgădău este prezent azi la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” unde are loc dezbaterea publică cu tema “Constanța – Capitala Tineretului din România 2020 – 2021”. În ciuda faptului că această dezbatere este una publică s-a anunțat locul, dar nu și ora la care are loc evenimentul. Evindent participanții au fost informați, adică studenții, prin intermediul rectoratelor care dirijează de fapt întregul eveniment.

Este practic ziua în care Constanța își lansează oficial candidatura pentru dobândirea titlului de Capitală a Tineratului din România, dezbateri la care participă reprezentanții administrației locale și tinerii din Constanța.

Oficial, acest eveniment are ca scop lansarea candidaturii municipiului Constanţa pentru dobândirea titlului de Capitala Tineretului din România şi conturarea unei strategii de tineret la nivel local.

La eveniment participă reprezentanții asociaților de elevi și cele studențești precum: AIESEC Constanţa, Asociaţia Studenţilor Academiei Navale „Mircea cel BătrânLiga Studenţilor – Universitatea „Ovidius” din Constanţa, Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa și UN Youth Association of Romania – filiala locală Constanța și Consiliul Judeţean al Elevilor Constanța.

Constanța a mai participat în 2016, în frunte cu Decebal Făgădău, însă atunci Bacăul a fost desemnat municipiul câștigător.  

Programul Capitala Tineretului din România a fost lansat în anul 2016 și este susținut de austriecii de la Erste Group prin intermediul BCR România. Pe lângă aceștia, partenerii implicați sunt Consiliul Tineretului din România – entitate a tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj – entitate creată în contextul programului Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului, Grupul PONT – experți de tineret, inițiatorul măsurilor de pregătire a Capitalei Tineretului din România pe baza experienței candidaturii municipiului Cluj-Napoca pentru Capitala Europeană a Tineretului 2015.

În 2018 câștigător a fost municipiul Iași, pentru perioada 2019-2020, iar acum Constanța participă din nou pentru ediția 2020-2021.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular