După autobuze și spital turcesc Făgădău vrea geamie în campusul Henri Coandă

După ce, pe 5 aprilie 2019, ambasadorului Republicii Turcia, Excelența Sa, doamna Füsun Aramaz a efectuat o vizită de curtoazie autorităților locale din Constanța, primarul Decebal Făgădău și-a dat brusc seama că vrea să construiască o geamie în campusul social Henri Coandă.

Decebal Făgădău alături de
Decebal Făgădău flancat de E.S. Fusun Aramaz și consulul Sulhi Turan

Delegația turcă, din care a făcut parte, așa cum se obișnuiește, și Sulhi Turan – consulul general al Republicii Turcia la Constanta, precum și reprezentantul comunității oamenilor de afaceri turci Guven Gungor, a avut la mapă câteva teme deosebit de clare, după cum urmează:

  • organizarea unui nou cimitir musulman la Constanța,
  • înființarea spitalului regional româno-turc,
  • implicarea în actul educațional la nivelul colegiului “Kemal Atatürk” din Medgidia,
  • re-înființărea unei linii RO-RO Constanța – Istanbul (pentru transportul vehiculelor).

Așa cum se observă, la nivel oficial nu s-a pomenit nimic despre o nouă moschee la Constanța. Din motive greu de înțeles, comunicatul publicat pe pagina Prefecturii, a omis efectiv acest subiect. VEZI AICI

Și totuși, primarul Decebal Făgădău avea să declare că la întâlnirea cu ambasadoarea Turciei s-a discutat și despre construirea unei geamii în campusul social Henri Coandă.

„Sunt convins că vom găsi şi un loc pentru geamie, pentru musulmani. Am susţinut şi susţin întotdeauna comunitatea musulmană“, a declarat Decebal Făgădău, pe 27 aprilie 2019, citat de Radio Constanța.

Cu alte cuvinte, primarul s-a angajat în fața oficialilor turci să le rezolve doleanța, în schimb, constănțenii au aflat știrea cu trei săptămâni întârziere.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular