Eugen Tomac: „Uniți în Europa” este o viziune pe termen lung, în favoarea României și a Europei

Într-un an în care viața politică din România este marcată de certuri și dezbinare, Partidul Mișcarea Populară a ales să vorbească, și mai apăsat decât până acum, despre lucrurile care îi unesc pe români.

„Uniți în Europa”, mesajul PMP la alegerile europarlamentare, este mai mult decât un slogan. Este o viziune pe termen lung, în favoarea României și a Europei în care ne vedem viitorul. Uniunea Europeană reprezintă pentru România împlinirea unei promisiuni pentru prosperitate, democrație și libertate.
„Uniți în Europa” cuprinde, în trei cuvinte, trei direcții majore de acțiune: proiectul Statelor Unite ale Europei, care presupune accelerarea integrării europene; suținerea cu demnitate și curaj a interesele celor 3,5 milioane de români plecați la muncă în țări din Uniunea Europeană; și, nu în ultimul rând, împlinirea dezideratului de reîntregire a țării, prin Unirea cu R. Moldova. Românii din cele două state merită un destin comun în spațiul european. Soarta a fost crudă cu românii de peste Prut, iar perspectiva europeană poate reprezenta o revanșă a istoriei, deschizându-le calea către libertate, democrație și dezvoltare.
Mesajul nostru este foarte clar, la fel de convingător și, mai ales, realist. Integrarea în UE ne-a oferit șansa dezvoltării. Dacă astăzi am atins un nivel de prosperitate fără precedent este pentru că suntem parte a familiei europene. Iar astăzi, când Europa are nevoie de noi, trebuie să ne aplecăm asupra ceea ce ne-a adus de la bun început împreună: puterea prin unitate.
Viitorul Europei este viitorul nostru și, deci, responsabilitatea noastră.

Acum este momentul în care România trebuie să aducă în Parlamentul European partide responsabile, care să pledeze pentru mai multă integrare și cooperare.

Membru al Partidului Popular European, Partidul Mișcarea Populară va reprezenta vocea puternic proeuropeană a societății românești, în favoarea unei Europe credibile, care să fie prezentă și curajoasă în lume, prin unitatea sa.
Din păcate însă, avem la Palatul Victoria un guvern care urmărește în mod conștient subminarea proiectului european. Cel mai periculos adversar al UE astăzi este populismul. El trebuie și poate fi combătut prin implicare și responsabilitate. Nu există categorii de cetățeni europeni, prin urmare acțiunile ce discriminează sau diminuează drepturile românilor din Europa trebuie combătute.
Am satisfacția de a afirma fără modestie că Partidul Mișcarea Populară este format din oameni onești și implicați, care cred în șansa României și care își doresc să lupte pentru viitorul ei. Suntem oameni care fac politică din convingere, alături de cel mai bun politician pe care îl are România, președintele Traian Băsescu.
Alegerile pentru Parlamentul European, din 26 mai 2019, reprezintă, mai mult decât oricând, o responsabilitate pentru noi, cei ce credem în Europa: să dovedim recunoștință și unitate în fața acestei Uniuni, în care ne trăim prezentul și ne construim viitorul!

Material electoral comandat de Partidul Mișcarea Populară.  Codul unic de identificare atribuit mandatarului: 41190004. Realizat de Dorian Punctro Press SRL.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular