Jurnalistul Lavinia Siclitaru și președintele CJC, Horia Țuțuianu, au realizat o minune. Bolnavii de cancer primesc o șansă în plus

Atunci când insistența jurnalistului, care se luptă pentru o cauză nobilă, se întâlnește cu persistența unui politician care înțelege că jurnalistul are dreptate și că problema există și trebuie rezolvată, atunci se pot întâmpla minuni. Așa s-a întâmplat și la Constanța, unde, așa cum aminteam încă din titlu, Lavinia Siclitaru s-a luptat, cu insistență, încă din septembrie 2017, atunci când Casa Soarelui și-a închis porțile, să demonstreze că este nevoie de un centru de îngrijiri paliative, pentru bolnavii de cancer.

ziua

Apelul jurnalistului nu a rămas în van. Președintele Consiliului Județean Constanța a ascultat-o, a înțeles urgența unei astfel de misiuni și, în puțin peste un an de zile, a reușit să inaugureze, astăzi, un astfel de centru.

”Imobilul în care va funcționa acest compartiment a fost complet renovat, reamenajat și dotat cu echipamentele necesare desfășurării în bune condiții a actului medical. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la suma de aproximativ 700.000 de lei, din care aproximativ 500.000 lei au fost asigurați de Consiliul Județean Constanța, din bugetul propriu. Centrul va dispune de 21 de paturi și  va avea o structură de personal formată din 2 medici, 1 kinetoterapeut, 1 psiholog, 12 asistenți medicali, 4 brancardieri, 8 infirmiere și 5 îngrijitoare.”, au transmis autoritățile.

A fost un proiect de suflet pentru care am depus toate eforturile. De astăzi, cei care au nevoie de serviciile Compartimentului de Îngrijiri Paliative pot beneficia de îngrijirea medicală de care au nevoie, la standarde europene.În curând redeschidem și secția de Radioterapie și astfel, pacienții pot beneficia de un tratament medical complet în județul Constanța, fără ca aceștia să fie nevoiți să plece în alte regiuni ale țării a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Pentru ca astăzi, bolnavii de cancer să beneficieze de un tratament adecvat, a fost nevoie ca în ședința de Guvern din data de 07 iunie 2018, Executivul să aprobe Hotărârea de Guvern privind trecerea acestui obiectiv în domeniul public al Județului Constanța, iar la data de 10 iulie 2018, să semneze, între Direcția de Sănătate Publică Constanța și Consiliul Județean Constanța, protocolul de predare primire a imobilului în care a funcționat Casa Soarelui. S-a lucrat, astfel, pe repede înainte, eficient, până la nivel de Guvern.

Sunt bucuroasă că autorităţile au luat în serios semnalul nostru de alarmă şi au făcut posibilă redeschiderea “Casei Soarelui”. Ar fi nedrept să mulţumesc cuiva anume pentru acest demers, pentru că de-a lungul acestui drum anevoios, care a durat aproape doi ani de zile ni s-au alaturat, colegi de presa, consilieri judeteni, parlamentari constanteni, conducerea Consiliului Judetean şi a Spitalului Judeţean, Ministerul Sanatatii şi Guvernul Romaniei. Constanta merita sa aiba un centru de paliatie, intr-o lume în care incidenta bolilor oncologice a atins o cota alarmanta. Felicitari tuturor si hai si cu radioterapia, un proiect pentru care ZIUA de Constanta s-a luptat încă din 2016. Să fim sănatosi! ”, spune și Lavinia Siclitaru, jurnalist cu peste 20 de ani experiență. 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular