Constanta.RO

BAROMETRU EuropaFM: PNL pe primul loc, PSD se prăbușește, USR crește vertiginos

0

Acesta este ultimul sondaj realizat de IMAS pentru Europa FM publică înainte de alegerile din 26 mai. PNL crește în opțiunile valide de vot, și atinge la 28,5%, PSD scade la 21,1%, față de luna aprilie, iar pe locul trei se poziționează Alianța 2020 USR – PLUS, cu 19,6% în creșetere.

Persoanele intervievate au răspuns la întrebarea:

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament European, adică alegeri europarlamentare, și v-ați prezenta la vot, cu ce partid ați vota?

Sondaj-IMAS-PARTIDE-europarlamentare

Sondaj-IMAS-PARTIDE-europarlamentare

După primele trei formațiuni politice, în clasament urmează Pro România cu 9,9%, ALDE cu 9,8%, PMP (6,2%) și UDMR cu 3,8%. Cu alte cuvinte Traian Băsescu se dovedește și de această dată o “locomotivă” eficientă, în timp ce UDMR pare că va trece pragul electoral de 5%.

Legat de alegerile prezidențiale, cei intervievați au răspuns la întrebarea:

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, iar candidații ar fi cei din lista următoare, cu cine ați vota?

Sondaj-IMAS-CANDIDATI-mai

Sondaj-IMAS-CANDIDATI-mai

Sondajul l-a scos în fruntea listei pe actualul președinte Klaus Iohhanis cu 43,5%, într-o ușoară creștere comparativ cu luna aprilie, acesta fiin urmat. la distanță mare, de Călin Popescu Tăriceanu cu 19,8%. Este de remacract și faptul că, din spate vine tare Dacian Cioloș cu 13%. Actualul lider al PSD, Liviu Nicolae Dragnea coboară din noi în opțiunile de vot ale electoratului cu 1,7% față de luna aprilie, având acum doar 7,0% din mențiunile valide de vot.

SURSA: Europa FM
About Author

Lasa un raspuns