Radu Mazăre a anunțat azi că se apucă din nou de scris. Radule scrie tot!

Așa cum am aflat azi de la Mihai Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, fostul primar s-a acomodat de minune în penitenciarul Rahova, unde intenționează să iasă la muncă și să scrie la gazeta închisorii.

„E foarte mulţumit, eu pot să zic chiar încântat de cum l-au primit oamenii, personalul din penitenciar îl tratează corect şi foarte amabil, bănuiesc că nu neapărat cu el, ci se întâmplă lucrul acesta cu toată lumea […] Intenţionează, când termină carantina şi o să îi permită regulamentul, să scrie la revista penitenciarului şi o să facă cerere să iasă la muncă” a explicat Mițu Mazăre

Prima dragoste nu se uită niciodată – Ziarul “CONTRAST” de Constanța

Radu Mazăre și-a început cariera profesională ca ziarist, la săptămânalul CONTRAST, pe care l-a fondat în ianuarie-februarie 1990, împreună cu mulți dintre colegii săi de la Liga Studenților Marinari, printre care: Nicușor Constantinescu, Sorin Gabriel Strutinsky, Valentin Ionescu, Bogdan Ionescu și alții.

Radu Mazare si echipa Contrast - Iulie 1990
Radu Mazăre și echipa Contrast – Iulie 1990

Ziarul era finanțat din umbră, de seniorul Ion Rațiu, prin intermediul locotenentului de intendență, de la marină, Vasilache “Viorel” Delcă (în prezent stabilit în SUA).

Ziarul tinerilor absolvenți de la marină a rezistat până prin 1992, atunci când finanțarea a fost stopată, iar din încasări nu se putea întreține o astfel de afacere.

Radu Mazăre si echipa Contrast
Radu Mazăre și echipa Contrast – Iulie 1990

Este momentul în care gașca de tineri de la Constanța se asociază cu Mihail Cârciog din București – patronul Expres Magazin, și mai târziu Evenimentul Zilei. Mihail Cârciog era sprijinit de unchiul său de la Londra, pe nume Mihai Cârciog – asociat cu celebrul miliardar român din exil Iosif Constantin Drăgan (patronul Butan Gas).

Și la “Contrast” și mai apoi la ‘Telegraf” fostul primar a fost redactor șef, în timp ce Nicușor Constantinescu, mai priceput la afaceri, a ocupat constant poziția de director, în timp ce Strutinsky se ocupa să înființeze-desființeze firme, devenind în timp un adevărat “meșter” al circuitelor financiare acoperite fiscal.

Nicușor Constantinescu - 1990 - Piața Universității, București
Nicușor Constantinescu – 1990 – Piața Universității, București

Azi aflăm că Radu Mazăre, de voie sau mai mult de nevoie, s-a gândit să se apuce din nou de scris, în penitenciar. Ne bucurăm să auzim asta, în mod special la gândul că Radu Mazăre are cu siguranță destul de împărtășit. Fostul primar ne este dator cu niște explicații, pe care le așteptăm de multă vreme, noi cei din Constanța.

Aici avem primul articol scris de Radu Mazăre în cotidianul “Telegraf” de Constanța. Vă dorim lectură plăcută.

Articol de Radu Mazare - Telegraf - Contrast
Articol de Radu Mazare – Telegraf – Contrast

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular