Constanta.RO

Horia Teodorescu, “pachetarul” PSD-ist de la Tulcea, cade sub PNL, aproape la egalitate cu USR

0

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, este una dintre figurile marcante ale PSD, puternic ancorat în zonă, și protejat de o adevărată camarilă economică din mediul privat local. Așa se face că, în această campanie, mai toată floarea cea vestită a PSD-ului a avut plăcerea să-i calce pragul, evident, de dragul câtorva voturi de la amărăți: Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici sunt doar doi dintre oaspeții obișnuiți ai casei PSD din Tulcea.

Cu toate acestea, și-n ciuda eforturilor “baroneților locali,” iată că ștampila de vot a căzut pe opoziție la europarlamentare, și nu pe gașca roșie. Astfel, în acest fief PSD, pe primul loc a ieșit PNL, urmat la o distanță de 5,4 puncte de PSD, iar din spate urcă tare USR-PLUS – alianță care aproape egalează scorul PSD-ului local. Iar cifrele arată după cum urmează:

  • PNL -  27,79%
  • PSD – 22,38%
  • Alianţa 2020 USR PLUS – 19,10%
  • Partidul Pro România – 10,26%
  • PMP a înregistrat 7,84%

La Tulcea s-au prezentat 45,03%. dintre alegători înscrişi în listele permanente, conform datelor comunicate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ). Așteptăm cu mare interes rezultatele finale și analiza din CEX-ul PSD de mâine.
About Author

Lasa un raspuns