Dan Tivilichi, fostul director al Portului Constanța este cercetat penal pentru fals

Nicolae Dan Tivilichi, fostul director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA este cercetat penal pentru fals material în înscrisuri oficiale și alte infracțiuni asociate.

Conform surselor citate de NewsWeek, conducerea CN APM Constanța a primit o notificare pe data de 9 mai, prin care era informată că împotriva lui Tivilichi Nicolae Dan a fost deschis un dosar de urmărirea penală.

Se pare că, Mihaela Alina Stăetu, unul dintre vechii directori ai portului. și-a dorit să candideze la concursul pentru ocuparea postului de director general, dar n-a reușit, din cauza modului în care a fost organizată procedură de selecție. Aceasta a acuzat trucarea concursului pentru angajarea noului manager.

Dan Tivilichi și Decebal Făgădău
Dan Tivilichi și Decebal Făgădău

În consecință, Mihaela Alina Stăetu a depus o plângere penală la Poliția Transporturi, Biroul de Investigare a Criminalității Economice și a solicitat Tribunalului Constanța anularea deciziilor privitoare la o așa zisă listă scurtă de candidați dintre care să fie selectat viitorul manage. Alături de Tivilichi, în acest dosar, mai este cercetat și fostul său consilier Emil Iulian Terciu.

Dan Divilichi a fost demis cu instanța de judecată

Pe data de 01.03.2019, Secția Civilă a Curții de Apel Constanța l-a demis pe Dan Tivilichi din funcția de director general al portului, prin anularea procedurii de selecție. Astfel, din minuta instanței aflăm următoarele: 

“Anulează Procedura de selecţie pentru ocuparea funcţia de Director General al CN ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME S.A. iniţiată în baza Hotărârii Consiliului de Administraţie nr. 24/28.11.2016, Procesul – verbal privind verificarea şi evaluarea conformităţii administrative şi eligibilităţii dosarelor privind candidatura pentru funcţia de Director General şi Director Economic nr. 3098/27.01.2017 în ceea ce priveşte funcţia de Director General precum şi actele ulterioare de numire în funcţia de Director General al CN ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME S.A. întocmite urmare a Procedurii de selecţie pentru ocuparea funcţia de Director General al CN ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME S.A. iniţiată în baza Hotărârii Consiliului de Administraţie nr. 24/28.11.2016.”

În ciuda faptului că Tivilichi a fost demis printr-o hotărâre judecătorească, acesta a beneficiat de sprijinul lui Liviu Dragnea, care l-a vrut în continuare interimar la conducerea Portului Constanța, până la organizarea unui nou concurs. Așa s-a ajuns azi la o situație de criză, în care foști și actuali directori ai portului se acuză reciproc de încălcarea legii.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular