Ministrul turismului, Bogdan Trif, a verificat azi plajele: “NU SUNT PROBLEME CU ȘEZLONGURILE”

Sunt zeci, dacă nu sute de reclamații și postări pe rețelele de socializare, în care oamenii se plâng că nu mai pot respira pe plajele din Mamaia de atâtea șezlonguri. Ei bine, ministru turismului, Bogdan Gheorghe Trif ne spune azi că nu sunt probleme! A venit el la mare, așa ca de weekend, și a constatat, fără regrete, că totul este aproape perfect.

Ministrul Bogdan Trif in control pe litoral
Ministrul Bogdan Trif, azi, în control pe litoral

Echipa guvernamentală care s-a apucat azi de vizitat plajele litoralului românesc a fost formată din: ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș,ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, și comisarul Octavian Popa, adjunct la Garda Națională de Mediu.

„Împreună cu ministrul Turismului, Bogdan Trif, am stabilit, astăzi, o inspecție pe litoral, pentru a vedea realitatea din teren. În general, pot să spun că legislația din domeniu se respectă, pentru că am avut în vedere câteva dintre aspectele din legislație, respectiv dacă există locuri de depozitare a deșeurilor care rezultă din consumul alimentar, dacă se respectă acea reglementare în vigoare privind așezarea șezlongurilor la aliniamentul apei și dacă există acea porțiune de cearșeafuri, de 30% din suprafața concesionată de către operatori.

Nu am măsurat cu ruleta, dar peste tot unde ne-am dus și am verificat operatorii de plaje, am constatat că suprafața destinată cearșafurilor există. Sigur, am găsit și câteva locuri în care am constatat câteva deficiențe. Nu am găsit într-o locație pubele, tot în același spațiu nu am găsit spațiu adecvat pentru cearșafuri și am impus ca, până mâine, directorul general de la Apele Române și cu directorul ABADL, conform contractului de închiriere a plajei respective, să propună măsuri, cu termene, astfel încât acele mici inadvertențe să fie reglementate“, a spus ministrul Apelor, Bogdan Trif.

Domnule minsitru, dacă Legea nu este bună, dacă s-a dovedit că duce la abuzuri și la nemulțumiri din partea turiștilor, poate este cazul să o schimbați! Ați transformat plajele în dormitoare din plastic.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular