Constanta.RO

Primăria Năvodari acuză Consiliul Județean pentru condițiile inumane de transport ale GMS

0

După ce sute de reclamații la adresa firmei de transport public Grup Media Sud au curs la primăria Năvodari, dar și-n mediile online, azi, viceprimarul Mara Liliana ne anunță că vina aparție Consiliului Județean Constanța, unde-l avem președinte de Marius Horia Țuțuianu.

Printr-un comunicat remis presei, viceprimarul Năvodariului anunță populația că s-a întâlnit cu Sergiu Babinciuc, administratorul Grup Media Sud, și că acesta “a promis” că “va demara controale interne pentru a sancționa șoferii indisciplinați” dar și că va face “investiții în modernizarea microbuzelor.”

Nu în ultimul rând, viceprimarul Liliana Mara ne amintește că acest contract de transport a fost câștigat de GMS, prin licitație publică, licența fiind acordată, nu de către Năvodari, ci de Consiliul Județean Constanța, situație în care Primăria Năvodari nu are nicio putere să intervină:

“Amintim că licența de transport pe ruta Năvodari-Constanța a fost acordată, conform legii, prin licitație public, de către Consiliul Județean Constanța, Primăria Năvodari neavând nici o atribuție în alegerea și desemnarea operatorului de transport”, a transmis Primărie Năvodari.

Liliana Mara - Viceprimar Năvodari

Liliana Mara – Viceprimar Năvodari

De ani de zile, pasagerii sunt efectiv torturați în microbuzele firmei Grup Media Sud, care nu respectă niște condiții minimale, să nu le spunem de bun simț, necesare transportului public de persoane. Astfel, toți cei forțați de împrejurări să circule pe ruta Constanța-Năvodari și retur, au parte, de zeci de ani, de același calvar.

Oamenii au reclamat primăriei Năvodari următoarele probleme: frecvența redusă cu, care circulă microbuzele GMS, aglomerația din mijloacele de transport, comportamentul scandalos al șoferilor în relația cu pasagerii, lipsa unor minime condiții (fără aer condiționat, scaune deteriorate și murdare, mizerie), precum și aspecte ce țin de siguranța în trafic etc.

Horia Țuțuianu doarme pe banii “proștilor”

Așa cum ne explică azi viceprimarul Năvodariului, prin comunicatul amintit, firma Grup Media Sud a fost licențiată în urma unei licitații publice, de către Consiliul Județean Constanța, situație în care, doar această instituție poate interveni penru a stopa abuzurile firmei de transport.

Din păcate însă, și din rațiuni care NU ne sunt cunoscute, președintele Consiliului Județean Constanța, PSD-istul Marius Horia Țuțuianu nu face absolut nimic pentru îndreptarea situației care trenează de zeci de ani.

Grup Media Sud moștenită de la Iacobov, Hrebenciuc, Mitrea, Mazăre

Istoria acestei firme de transport care operează sub numele de “Grup Media Sud,” este una cât se poate de relevantă, atunci când ne întrebăm de ce tolerează Consiliul Județean această situație mizerabilă.

Cameliu Babinciuc, Sergiu Babinciuc și Radu Mazăre

Cameliu Babinciuc, Sergiu Babinciuc și Radu Mazăre

Înființată în anul 1997 de Constantin Frățilă (fost arbitru devenit investitor de succes), firma de transport persoane GRUP MEDIA SUD” (GMS) a fost cumpărată în anul 2000 de CORNELIU IACOBOV. Întâmplător sau nu, era chiar anul în care, ziaristul Radu Mazăre, avea să devină primar și momentul înființării baronatului de la Constanța, supranumit “Republica Mazăre.”

După ce și-a trecut firma de transport GMS în portofoliul afacerilor sale, Iacobov l-a numit la cârma business-ului din Constanța pe CAMELIU VASILICĂ BABINCIUC alias CAMI” – al cărui nume apărea, încă din 1997, în câteva dosare de contrabandă cu țigări de pe litoral.

Andi Sergiu Babinciuc, de la GMS, judecat pentru evaziune și spălare de bani

Implicat în nenumărate dosare de cercetare penală, acuzat inclusiv de evaziune fiscală, Cameliu Babinciuc a trecut afacerea pe numele fiul său Andi – Sergiu Babinciuc (actualul administrator al GMS), nășit de fostul ministru al transporturilor Miron Mitrea.

Andi Sergiu Babinciuc - Administrator Grup Media Sud

Andi Sergiu Babinciuc – Administrator Grup Media Sud

Așa se face că, pe data de 22 iulie 2017, Andi – Sergiu Babinciuc, fiul lui Cameliu Babinciuc, a fost arestat preventiv la solicitarea procurorilor DNA Constanța, fiind acuzat de “evaziune fiscală, spălare de bani (două infracțiuni) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.”

Conform datelor prezentate de DNA, „începând cu anul 2011, un grup de firme controlate de către membrii familiei Babinciuc, şi de apropiaţi de-ai acestora, au constituit un circuit financiar fictiv al cărui scop l-a reprezentat fraudarea bugetului de stat prin rambursări ilegale de TVA, urmate de operaţiuni de transfer a sumelor având o provenienţă ilicită către beneficiarii finali şi de retragerea de către aceştia, în numerar a fondurilor astfel fraudate.”

În Referatul de arestare, procurorii arată că Andi Sergiu Babinciuc alături de rudele sale s-a aflat în centru acestei caracatițe economice, care a prejudiciat bugetul de stat cu sume astronomice de bani.
About Author

Lasa un raspuns