Cum l-a făcut Radu Mazăre “primar” pe Făgădău, în 2009, de Revelion! (DOCUMENT)

Este bine să reținem, măcar de dragul istoriei dacă nu din alte motive, că actualul primar Decebal Făgădău se află la conducerea municipiului nostru încă de acum zece ani, din ianuarie 2009. Atunci a fost ales Făgădău, de colegii săi PSD-iști, prin H.C.L.M. 4/29.01.2009, în funcția de viceprimar al Constanței.

Înaintea lui Făgădău, scaunul de vice fusese ocupat de Nicolae Nemirschi, care lucrase anterior ca director la “Aqua Magic,”  în micul regat economic al afaceristei Sorina – Gina Hortolomei – Moscu. Cam așa a fost condusă Primăria Constanța în ultimii zece ani, cu funcționari recrutați de la firmele “tripletei de aur” Mazăre-Constantinescu-Strutinsky.

Ei bine, dacă până spre finalul lui 2009, Radu Mazăre obișnuia șă-și delege atribuțiile de primar celor doi viceprimari Nemirschi și Gabi Stan, din decembrie lucrurile aveau să se schimbe.

Făgădău, un primar de Revelion

Astfel, cu doar patru zile înaintea Crăciunului, pe 21 decembrie 2009, Radu Mazăre i-a plasat pentru prima dată obligațiile sale de serviciu lui Făgădău, o parte din atribuțiile primarului revenind acum noului vice. Practic, prin Dispoziția Nr. 9140 din 21.12.2009, Mazăre i-a delegat lui Făgădău răspunderea asupra a șapte Direcții și trei Servicii din cadrul Primăriei Constanța. 

Dispozitia lui Radu Mazare
Dispoziția Nr. 9140 din 2009 a lui Radu Mazăre

În felul acesta și-a primit Făgădău “botezul” de primar, devenind direct responsabil, cu drept de semnătură, peste direcțiile Patrimoniu, Administrarea Domeniului Public și Privat, Financiară, Urbanism, Organizare și Informare, Programe și Dezvoltare. Pe lângă acestea, Făgădău a mai primit în grijă și serviciile Juridic, Resurse Umane, Audit Public Intern și Serviciul pentru Comisiile de Specialitate  ale Consiliului Local Municipal. 

Foarte nostim, aceste atribuții i-au fost delegate lui Făgădău pentru intervalul 21 decembrie 2009 – 7 ianuarie 2010, perioadă în care, Radu Mazăre trebuia să fie odihnit pentru chermezele de Crăciun, Sfântul Ștefan, Revelion și Sfântul Ioan Botezătorul.

Așa a ajuns Decebal, în 2009, fiul contabilului Vasile Făgădău de la trustul Telegraf-TV Neptun, viceprimar cu acte-n regulă și atribuții pe măsură. 

Radu Mazăre, ultima delegare 

La capătul celor șase ani de pomină, în care l-a slujit credincios pe Radu Mazăre, vicele Făgădău și-a încasat cu demnitate și ultima “palmă” administrativă dată de Mazăre.

Chiar înainte să ajungă la pârnaie, Radu Mazăre a mai apucat să semneze Dispoziția Nr. 428 din 18 februarie 2015 prin care-l împuternicea pe vicele Gabi Stan să semneze Actul Adițional Nr.1 la Contractul de Asistență încheiat între județul Constanța, municipiul Constanța, RAJA SA și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

A murit regele, trăiască Decebal

În aprilie 2015, după ce prin Ordinul Prefectului Nr. 172 din 04.04.2017 primarul Mazăre fusese deja suspendat de drept, consilierii locali au votat HCL Nr. 73 din 07.04.2015 prin care Decebal Făgădău a fost desemnat să preia atribuțiile de primar al municipiului Constanța, pentru perioada în care Mazăre era suspendat.

Dar fostul baron Mazăre n-a mai apucat să se întoarcă vreodată la primărie, preferând să demisioneze direct din celula în care își executa arestul preventiv. Și astfel, pe 8 iunie 2015, consilierii au votat din nou, iar Făgădău a ajuns viceprimar cu atribuții de primar. Așa a ajuns Decebal Făgădău primar!

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular