Șansele Naționalei României de a se califica la Euro 2020

Naționala de fotbal a României a câștigat patru puncte din dubla cu Norvegia și Malta, egalând-o la puncte pe Suedia în clasamentul grupei F din preliminariile Campionatului European 2020. În acest moment, „tricolorii” au șanse bune de calificare la turneul final, dar urmează o toamnă „de foc”.

România a remizat pe trenul Norvegiei (2-2), grație unei duble reușite de Keșeru. Atacantul lui Ludogoreț a înscris cel de-al doilea gol în minutele de prelungire, după ce gazdele au condus cu 2-0 în repriza secundă. Naționala antrenată de Cosmin Contra a jucat prost în prima repriză, cum o făcuse și în Suedia. Gheorghe Grozav și Paul Anton, cele două „găselnițe” ale selecționerului, au fost cei mai slabi „tricolori”. Jocul ofensiv s-a schimbat o dată cu intrarea lui Ianis Hagi, care a adus un plus de determinare și inspirație. Trebuie remarcate și intervențiile lui Ciprian Tătărușanu, din situație de unu la unu cu atacanții adverși.

Fără probleme în Malta

Nationala Romaniei Euro 2020 (2)

Partida din Malta nu a avut istoric, fiind controlată de România de la început până la sfârșit. Pușcaș a pus o diferență de două goluri între cele două naționale în prima jumătate de oră. Chipciu a majorat scorul până la pauză, pentru ca Dennis Man să facă 4-0, în minutul 90+1. „Tricolorii” au terminat partida în inferioritate numerică, Chipciu fiind eliminat pentru cumul de galbene.

Spania conduce cu autoritate grupa F, cu 4 victorii din tot atâtea meciuri, golaveraj 11-2. Pe locul secund sunt, la egalitate de puncte (7), România și Suedia, ai noștri având un golaveraj mai bun (+6, în comparație cu +1).

Urmează o toamnă „de foc”, în care reprezentativa țării noastre va întâlni, pe teren propriu, principalele contracandidate la unul dintre locurile care asigură calificarea directă:

  • România – Spania (5 septembrie 2019, 21:45) – Arena Națională, București
  • România – Norvegia (15 octombrie 2019, 21:45) – Arena Națională, București
  • România – Suedia (15 noiembrie 2019, 21:45)

În afara acestor meciuri, mai sunt cele cu Feroe și cu Malta, care, în mod normal, vor adăuga 6 puncte la „zestrea” tricoloră:

  • România – Malta (8 septembrie, ora 19:00)
  • Feroe – România (12 octombrie, ora 19:00)

Pe site-urile care publică știri din pariuri se vorbește despre șansele de calificare în raport cu cotele fixate de agențiile de pariuri online. Spania și-a consolidat statutul de favorită clară, iar Suedia este creditată cu a doua șansă. A treia vine România, care „a luat fața” Norvegiei, în contextul în care cele două echipe aveau cote asemănătoare la începutul campaniei de calificare.

Cote la pariuri pentru câștigătoarea Grupei F de calificare:

  • Spania – 1.08
  • Suedia – 10.00
  • România – 26.00
  • Norvegia – 34.00

Aceste cote se vor modifica semnificativ dacă România le va învinge, pe teren propriu, pe Suedia și Norvegia. Sunt două victorii la îndemână, după ce am văzut până acum.

Să nu ne facem iluzii cu Spania

Nationala Romaniei Euro 2020 (3)

Oamenii de fotbal din România au reacționat după meciurile din Norvegia și Malta.

„Pușcaș este un goleador. E un jucător de viitor, un atacant care poate să marcheze pentru noi. Keșeru nu a marcat, dar s-a mișcat bine. Man a intrat bine. În repriza a doua, parcă am sesizat o dorință de a marca la atacanții noștri. Au fost cam egoiști. De înțeles, pentru că își doresc să prindă echipa și să facă o figură bună”, a spus Gavril „Pele” Balint, care a avertizat: „Cu Spania să nu ne facem iluzii, pentru a nu avea deziluzii”.

„Cosmin Contra s-a convins pe ce jucători se poate baza. Trebuie să bage și jucătorii mai tineri. Cred că viitorul naționalei va fi cu jucători tineri. Cu Malta a fost un antrenament plăcut, dar să ne raportăm la meciul cu Norvegia. Am reușit să egalăm pentru că, de când a venit Contra, naționala joacă până în ultimul minut, ceea ce e un lucru pozitiv.

Suntem la mâna noastră în aceste preliminarii, dar cred că vom avea un meci dificil inclusiv cu Norvegia, pe teren propriu. Cu Spania va fi extrem de greu. Totuși, nu le va fi ușor nici spaniolilor să joace cu un stadion plin în deplasare cu noi”, a opinat și Florin Prunea, noul manager general al lui Dinamo.

Un punct obținut în primul meci al toamnei, contra Spaniei, ar fi fantastic!

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular