Constanta.RO

Microbuzele GMS iau foc pe șoselele Constanței. Consiliul Județean NU face nimic!

0

Încă din 1999, între autoritățile locale din Constanța și firma de maxi-taxi Grup Media Sud (GMS) fucționează o notorie cârdășie. Primăria și Consiliul Județean Constanța se fac că nu observă cum firmele de maxi-taxi, în mod deosebit GMS, încalcă zilnic aproape toate regulamentele și legile în vigoare.

Mai mult decât atât, așa cum am explicat deja în materialele noastre anterioare, acești transportatori operează ILEGAL ÎN CONSTANȚA.

Fie că discutăm despre starea tehnică (jalnică!) a microbuzelor licențiate pentru transportul public de persoane, sau despre Codul Rutier, care ne spune unde și cât trebuie să staționeze aceste autovehicule, ori câți pasageri au voie să transporte simultan, operatorii din județul Constanța sunt corigenți la toate capitolele.

Legea este terfelită astfel sub bocancii unor SRL-uri, cu sprijinul nemijlocit al autorităților locale care nu fac absolut nimic pentru ca județul nostru să beneficieze de un transport civilizat. Situația descrisă nu este nouă, din contră, problemele sesizate sunt vechi de 20 de ani.

Azi a mai luat foc un microbuz GMS. Era plin cu oameni!

Chiar în această dimineață, un microbuz al firmei GMS care operează pe linia Constanța – Năvodari a luat foc din senin în zona podului. Șoferul a oprit, iar călătorii s-au înghesuit pe ușa autovehiculului, încercând să-și salveze viața. Nu s-au înegistrat victime. Ulterior, focul aprins în zona motorului, a fost suprimat cu ajutorul stingătorului din dotarea microbuzului.

GMS

Controversata istorie a GMS Constanța

Înființată în anul 1997 de Constantin Frățilă (fost arbitru de fotbal, devenit investitor de succes), firma de transport persoane GRUP MEDIA SUD” (GMS) a fost cumpărată în anul 2000 de CORNELIU IACOBOV. Întâmplător sau nu, era chiar anul în care, ziaristul Radu Mazăre, avea să devină primar și momentul înființării baronatului de la Constanța, supranumit “Republica Mazăre.”

După ce și-a trecut firma de transport GMS în portofoliul afacerilor sale, Iacobov l-a numit la cârma business-ului din Constanța pe CAMELIU VASILICĂ BABINCIUC alias CAMI” – al cărui nume apărea, încă din 1997, în câteva dosare de contrabandă cu țigări de pe litoral.

Andi Sergiu Babinciuc, de la GMS, judecat pentru evaziune și spălare de bani

Implicat în nenumărate dosare de cercetare penală, acuzat inclusiv de evaziune fiscală, Cameliu Babinciuc a trecut afacerea pe numele fiul său ANDI – SERGIU BABINCIUC (actualul administrator al GMS), nășit de fostul ministru al transporturilor Miron Mitrea.

Nu întâmplător, în ziua condamnării sale definitive, 13 Februarie 2015, Miron Mitrea se odihnea la hotelul LAGUNA din stațiunea Mamaia, de unde s-a și predat poliției în vederea ispășirii pedepsei. În Constanța, este bine cunoscut faptul că Miron Mitrea și-a ispășit mare parte din pedeapsa cu închisoarea, ”muncind” la unul dintre conacurile prietenului său Babinciuc.

Andi Sergiu Babinciuc - Administrator Grup Media Sud

Andi Sergiu Babinciuc – Administrator Grup Media Sud

Așa se face că, pe data de 22 iulie 2017, Andi – Sergiu Babinciuc, fiul lui Cameliu Babinciuc, a fost arestat preventiv la solicitarea procurorilor DNA Constanța, fiind acuzat de “evaziune fiscală, spălare de bani (două infracțiuni) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.”

Conform datelor prezentate de DNA, „începând cu anul 2011, un grup de firme controlate de către membrii familiei Babinciuc, şi de apropiaţi de-ai acestora, au constituit un circuit financiar fictiv al cărui scop l-a reprezentat fraudarea bugetului de stat prin rambursări ilegale de TVA, urmate de operaţiuni de transfer a sumelor având o provenienţă ilicită către beneficiarii finali şi de retragerea de către aceştia, în numerar a fondurilor astfel fraudate.”
About Author

Lasa un raspuns