Constanta.RO

Hoti de combustibil, opriti cu focuri de arma!

0

67002 7 vagoane sursa foto adevaru

Poliţiştii Serviciului Transporturi Maritime Constanţa, cercetează în stare de libertate, şapte bărbaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt sau tentativă la furt calificat de combustibil din vagoane C.F.R.

La data de 28 februarie a.c., ora 00.10, poliţiştii Birourilor Transporturi Constanţa şi Investigaţii Criminale, din cadrul Secţiei Regionale Transporturi, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii furturilor din vagoanele de marfă, care circulă pe relaţia C.F. Năvodari – Dorobanţu, ocazie cu care, în apropierea localităţii Culmea, judeţul Constanţa, au observat mai multe persoane urcate pe vagoane care sustrageau motorină în bidoane din plastic, din  vagoane cisternă.
Persoanele suspecte au fost somate să înceteze activitatea infracţională şi întrucât nu s-au supus, pentru prinderea acestora, un ofiţer de poliţie din cadrul Biroului Transporturi Constanţa, a efectuat două focuri cu arma de vânătoare din dotare, cartuş cu bile din cauciuc, primul în plan vertical, iar celălalt în direcţia persoanelor suspecte, reuşindu-se prinderea unui tânăr de 21 de ani, din localitatea Ovidiu.
În urma folosirii armamentului, tânărul a fost rănit uşor, fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, iar dupa acordarea îngrijirilor medicale de specialitate a fost externat.
Pe parcursul cercetărilor efectuate au mai fost identificate alte trei persoane suspectate că ar fi participat împreuna cu tânărul de 21 de ani la comiterea faptei.
De la fata locului a fost recuperată cantitatea de aproximativ 200 litri motorină,  depozitată în recipiente din plastic cu capacitatea de 20 litri fiecare, în zonă fiind identificate şi alte bidoane din plastic goale.
Prejudiciul în valoare de aproximativ 1.200 lei a fost recuperat, iar persoanele în cauză sunt cercetate în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Cu aceeaşi ocazie, în zona localităţii Poarta Albă, poliţiştii au mai depistat trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 33 de ani, din localitatea Nisipari, judeţul Constanţa, care încercau să sustragă motorină din acelaşi tren, cu ajutorul a 10 recipiente din plastic cu capacitatea a 20 litri fiecare.
Cei în cauză sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la furt calificat.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză.
About Author

Lasa un raspuns