Constanta.RO

Pasager clandestin din Maroc, depistat în Portul Sulina

0

DSC05064  Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Sulina un pasager clandestin sosit la bordul unei nave sub pavilion Turcia.
Cercetările au stabilit faptul că persoana în cauză este cetăţean marocan, care s-a ascuns într-o magazie a navei cu scopul de a ajunge într-o ţară scandinavă pentru a-şi căuta un loc de muncă.
În data de 22.04.2013, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Sulina au efectuat controlul de frontieră la intrarea în ţară asupra unei nave sub pavilion Turica, sosită în Portul Sulina, din direcţia Maroc, având un echipaj format din 13 marinari de naţionalitate turcă.
În urma controlului a fost descoperit un pasager clandestin, în vârstă de 22 ani, care s-a dovedit a fi cetăţean marocan.
Persoana în cauză, care nu a putut prezenta niciun document de identitate, a declarat faptul că a urcat la bordul navei în data de 31.03.2013, ascunzându-se într-o magazie din prova, cu scopul de a ajunge într-o ţară scandinavă pentru a-şi căuta un loc de muncă.
Cetăţeanul marocan a fost descoperit de membrii echipajului după şapte zile de la plecarea navei din portul Jorf Lasfer (Maroc).
Poliţiştii de frontieră l-au sancţionat contravenţional, cu suma de 8.000 lei, pe comandantul navei pentru faptul că a transportat în România un pasager clandestin fără documente de trecere a frontierei de stat, conform art. 7 din O.U.G. 194/2002 modificată de Legea 157/2011.
About Author

Lasa un raspuns