Jumătate de tonă de cărbune confiscată la Cernavodă

BRACONAJ - IGPFPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit doi cetăţeni români care transportau, cu o ambarcaţiune cu motor, cantitatea de 500 kilograme de cărbune fără documente justificative.
În data de 28.10.2013, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă, au fost sesizaţi de Căpitănia Portului Hârşova, cu privire la faptul că pe Braţul Borcea, pesoane necunoscute sustrag cărbune de pe un convoi cu două barje, pavilion România, care naviga amonte.
La faţa locului s-au deplasat două patrule din cadrul S.P.F. Cernavodă, una fluvială şi una auto, care au surprins ambarcaţiunea cu motor, la bordul căreia se aflau două persoane de sex masculin.
Escortaţi la malul apei, poliţiştii de frontieră au procedat la controlul ambarcaţiunii şi identificarea bărbaţilor, doi cetăţeni români, domiciliaţi în judeţul Ialomiţa, cu vârste de 32 ani, respectiv 36 de ani.
Cu această ocazie au descoperit cantitatea de aproximativ 500 kilograme cărbune, pentru care pesoanele în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă.
Pentru continuarea cercetarilor a fost ridicată întreaga cantitate de cărbune, ambarcaţiunea, precum şi motorul acesteia, bunuri evaluate la aproximativ 3.650 lei.
Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”, faptă prevăzută şi sancţionată conform art. 208, alin.1, respectiv art. 209, alin. 1, lit. a, Cod Penal.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular