Carnet de marinar, fals, descoperit în Portul Constanța

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Constanţa un cetăţean sirian, membru al echipajului unei nave sub pavilion Panama, care a prezentat la controlul de frontieră un carnet de marinar fals.

În data de 09.11.2014, în jurul orei 17.00, în urma controlului de frontieră efectuat la P.T.F. Constanţa asupra unei nave sub pavilion Panama, sosită din direcţia Rusia, a fost descoperit un carnet de marinar care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind contrafăcut.

În urma verificărilor a fost stabilit faptul că respectivul carnet de marinar, ce purtau însemnele statului Panama, prezintă indicii de falsificare şi aparţine unui membru de echipaj, un cetăţean sirian, în vârstă de 45 ani, încadrat pe funcţia de marinar.

Cetăţeanul sirian T. AHMAD a declarat faptul că şi-a procurat carnetul de marinar fără a cunoaşte faptul că acesta este falsificat.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 Cod Penal.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular