Liliana Naclad: Iohannis-Ponta sau despre o dragoste anunţată matern

Zilele trecute, în timp ce vizionam filmul documentar „2 pentru România“(1), ştiu că m-au surpins, până la stupoare, câteva declaraţii ale mamei lui Victor Ponta.
Surprinderea mea s-a risipit azi, când am văzut cât de docil este Victor Ponta şi cum îşi face temele trasate de preşedintele ales Klaus Iohannis. Ei bine, declarațiile cu bătaie lunga ale mamei lui Ponta nu făceau decât să îmi confirme scenarita acută în ce privește spectacolul în duet Ponta-Iohannis. Cea dintâi declaraţie surprinzătoare a mamei, făcută în plină campanile electorală cu un contracandidat susţinut de o buna parte din vechiul PNL, se referă la ce? La faptul că Ponta fusese înscris, culmea, în PNL.(min 21.34). Mă îndoiesc că staff-ul de campanie al fiului ei nu știa despre interviul pentru film, sau dacă a fost o scăpare, atunci a avut un staff foarte slab.
O altă declaraţie surprinzătoare e chiar la începutul documentarului, şi se referă la sfatul părintesc de a rămâne premier: “Nu ești pregătit. Tu mai trebuie să faci şcoală ca premier, şi e prea devreme să te duci acolo.  (n.r. la Cotroceni) .” (2)
Apoi, mai în glumă, mai în serios, Iohannis îi face o propunere lui Ponta la prima dintre confruntările televizate, cea de la Realitatea TV. Iohannis: Rămâneţi dvs. premier, iar eu voi fi preşedinte. Rareş Bogdan: Veţi colabora cu Ponta ca premier? Iohannis: Voi colabora instituţional corect cu oricine va fi premier.
Iată că azi, Victor Ponta a vrut să arate că instituţional este corect. Practic el nu face decât să-şi arate disponibilitatea afirmând că “Mâine (marți, 18 nov. 2014) vom vota pentru respingerea definitivă a legii amnistiei și graţierii şi pentru încuviințarea cererilor justiției.”
So, cine a pierdut în alegeri, sau cine cred/sper eu că a pierdut în alegeri?
Toti cei care au jefuit până acum ţara şi care sperau să scoată castanele din foc prin Ponta sau Klaus Iohannis. Trebuie să recunoaştem că ambii candidaţi au fost păpuși în mâinile păpuşarilor-mafioti (de dreapta sau de stânga) şi bine ar fi ca păpuşile să fi devenit mai înţelepte şi să urmărească un scop comun alături, fireşte, de servicii. Până la urmă ar fi conducerea în tandem, unică în istoria postdecembristă, care a câştigat cu 100% votul românilor.
Asta, desigur, cu o singură condiție… culmea, ridicată la fileu de aceeaşi mama minunată (fără ironie) a lui Ponta prin afirmația: “Au fost singurii care mi-au oferit o şansă”, referindu-se la răspunsul fiului ei oferit la întrebarea de ce a acceptat propunerea făcută de Năstase de a fi numit şeful Corpului de Control. Deci, condiția sine qua non este ca Iohannis să îi dea a doua şansă fostului său contracandidat. Vor fi voci care v spune că nu merită, dar totuşi, peste 45% dintre români l-au votat.

[1] http://www.digi24.ro/Media/Stiri/Digi24/Special/COTROCENI+2014/2+pentru+Romania+Documentarul-eveniment+produs+si+difuzat+in+exc

[2] min 1.47 şi urm

Liliana Năclad

(text preluat integral de pe blogul autoarei)

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular