Curățenie în PSD Constanța. Demisii în lanț. Nicușor suspendat deși declara contrariul

În cursul zilei de astăzi a avut loc Biroul Permanent Județean al PSD Constanța, ședință cu ocazia căreia s-au constatat mai multe demisii din partea liderilor zonali care au probleme penale. Eliberările din funcție, mai mult forțate decât dorite, vin în urma unei rezoluții care contine principii de integritate. Prin această rezoluție  s-a decis că membrii de partid care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului își vor pierde funcția dacă sunt urmăriți penal în dosare de corupție.
Totodată, membrii de partid trimiși în judecată în cazuri de corupție își pierd funcția din care au fost numiți cu sprijinul PSD și sunt suspendați din funcția politică în care au fost aleși. Potrivit aceluiași document, membrii de partid condamnați în prima instanță pentru fapte de corupție își pierd automat funcția din partid și sunt suspendați din calitatea de membru de partid. Cei condamnați definitiv pentru fapte de corupție își pierd calitatea de membru al PSD.

Revenind la județul Constanța, victime ale acestei rezoluții au căzut Alexandru Mazăre (înlocuit de Cătălin Grasa în postul de vicepreședinte) Zamfir Iorguș de la PSD Mangalia, Suciu Ioan de la PSD  Ciobanu, Onescu Florin de la PSD Lipnita, Dedu Dumitru de la PSD Mircea Voda și Micu Constantin de la Tuzla. De asemenea, pentru că nu se poate lua legătura cu el, Nicolae Matei este suspendat de drept, fiind închis.

Purtătorul de cuvânt al organizației, Mircea Titus Dobre, a infirmat posibilitatea ca Alexandru Mazăre să sprijine politic noul partid al lui Mircea Geoană, spunând că acesta e un mincinos, cunoscut în rândul politicienilor pentru această calitate. De asemenea, afirmația lui Nicușor Constantinescu conform căreia a primit o hârtie de la partid prin care este menținut în funcție a fost infirmată, PSD Constanța luând astăzi decizia de a-l suspenda și pe acesta din funcție, urmare a rezoluției la care făceam vorbire.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular