Constanta.RO

Am băut un suc la terasa primarului Făgădău. O afacere gândită prost

0

Ziarul ”Ziua de Constanța” anunța, în exclusivitate, în luna ianuarie a acestui an, că soția primarului Decebal Făgădău, Monica, împreună cu Alexandru Babu, fratele viceprimarului Dumitru Babu, au cumpărat o societate comercială care administrează terasa Amalfi din Portul Tomis, devenind asociați cu părți egale în această afacere.

Conform documentelor, de administrarea afacerii se ocupă soția primarului, Monica Gaitanidis Făgădău. Pentru că vremea de afară ne-a împins la o plimbare, în weekend am ales să bem un suc în Portul Tomis. Terasa primarului este penultima din zonă și, la prima vedere părea închisă, pentru că mesele și scaunele erau goale, iar cei doi angajați stăteau ascunși înăuntru. Au deschis ușa abia când ne-au văzut privind înăuntru, pe geam. Greu de înțeles de ce este gândită în acest fel terasa, foarte neprietenos cu posibilii clienți, dar rezultatele erau vizibile. Toate terasele erau pline ochi, doar Amalfi zăcea părăsită.

meniuScurta noastră vizită avea să scoată la iveală și alte detalii care ne ajută să prevedem afacerii un faliment rapid. În primul rând, de bucătărie nu se pune problema, angajații neștiind să spună dacă la terasa Făgădău se va mânca vreodată. Apoi, meniurile care ni s-au pus la dispoziție par făcute de un copil, acasă, cu o imprimantă banală, fiind de fapt câteva foi prinse cu un clips.

Pentru o terasă atât de neatractivă, prețurile sunt și ele mari. Pentru un suc de 330 de mg am plătit opt lei, în timp ce pentru un espresso lung am dat șapte lei. Greu de explicat de ce, muzica era dată foarte încet, sistemul de sonorizare fiind foarte prost. Muzica nu urma un anumit specific, fiind aleasă întâmplător de către cei doi angajați care se mirau că au clienți. De altfel, conform bonului, la ora 16.00 am fost clientul cu numărul 17.

Ca să fim siguri că ne aflăm unde trebuie, i-am spus ospătăriței că ne-a trimis chiar primarul, pe care-l văzusem trecând în urmă cu câteva minute, la bordul BMW-ului primit de la asociatul soției sale. Tânăra ne-a crezut și ne-a spus că edilul trecuse și pe la ei, dar n-a stat mult. Lucru ușor de înțeles, având în vedere atmosfera dezonaltă de la Amalfi de Constanța.
About Author

Lasa un raspuns