Constanta.RO

Londra și-a plâns victimele. Constanța a uitat

0
Londra a ținut în seara zilei de ieri un moment de reculegere în memoria victimelor atacului de la London Bridge, care s-a petrecut cu un an de zile în urmă. Opt persoane au fos ucise atunci și 48 rănite de către trei bărbați care au intrat cu mașina în pietonii ieșiti la plimbare. Atacul a continuat și ulterior mai multe persoane au fost înjunghiate în piața Borough. Majoritatea victimelor au fost turiști sau muncitori străini care lucrează în Londra. Aflat si el la muncă, românul Florin Morariu, angajat pe postul de brutar a adăpostit 20 de persoane chiar în timpul atacului, fiind nevoit să-l lovească pe unul dintre teroriști cu o ladă de pâine în cap. Home Office-ul britanic s-a declarat angajat în sprijinirea victimelor, reprezentanții agentiei declarând că românul Florin Morariu poate solicita sprijin financiar guvernamental în caz de nevoie. Britanicii au construit, după tragedie, un parapet metalic care împiedică accesul oricărui authovehicul pe partea pietonală a podului.
londra2
În acest moment în Marea Britanie și-au stabilit rezidența peste 550.000 de români iar cifrele sunt în creștere, urmând ca în perioada imediat următoare și altii să se mute pe insulă. Românii sunt bine primiți de britanci iar majoritatea cetățenilor noștri care aleg Regatul Unit își găsesc relativ ușor un loc de muncă. Îngrijorător pentru România este faptul că, mai nou, nu doar muncitorii și medicii aleg să lucreze în Marea Britanie dar și afaceriștii români au început să-și mute businessurile aici, considerând mediul de afaceri din țară corupt și necompetitiv.
Tot într-un atentat terorist a murit și constănțeanca Andreea Cristea. Tânăra se afla la Londra alături de iubitul ei, care urma să o ceară în căsătorie în ziua atentatului de la Westminster. Ea a căzut în Tamisa în atacul din 23 martie, atunci când Khalid Masood a intrat cu o mașină în mulțime pe Podul Westminster și a înjunghiat mortal un polițist. Spre deosebire de britanici, nimeni din administrația constănțeană nu și-a adus aminte de ea, pentru a ține măcar un moment de reculegerea în memoria tinerei.

Din Londra, Dragoș Ionescu.

londra3
About Author

Lasa un raspuns