Un alt proiect marca Făgădău anulat de instanță! “Miniature Park” nu se mai face

După ce în urmă cu șapte zile, asociațiile non-guvernamentale “Constanța Altfel” și ”Liga pentru drepturile constănțenilor” au reușit să obțină o primă victorie, în instanță, împotriva ”Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța” și după ce, acum patru zile, Tribunalul Constanța a suspendat

Miniature Park sau “Parcul Miniaturilor” s-ar fi concretizat prin împrejmuirea a 2 hectare de teren din Parcul Tăbăcăriei, și îngrădirea accesului constănțenilor într-un interval orar agreat de primărie. Dar legea ne spune că accesul în parcurile publice este liber și neîngrădit, situația în care, fiind sesizată, instanța de judecată s-a văzut obligată să anuleze și această aberație a cabinetului Făgădău.

Parcul Tăbăcăriei - zona Miniature Park
Parcul Tăbăcăriei – zona Miniature Park – foto: Constanța Altfel

Din datele prezentate de Asociația “Constanța Altfel” mai aflăm că, doar căsuța de bilete din lemn a Parcului de Miniaturi ar costa 160.000 euro! O sumă fără îndoială impresionantă și aberantă în același timp. Această căsuță de bilete urma să fie ridicată pe o fundație din beton, înaltă de 90 cm , similară cu structura fundației unei case în toată regula.

Proiectul în valoare totală de 5 000 0000 lei, urma să fie finanțat din fonduri nerambursabile, dar în condițiile acestei decizii, pe data de 30.06.2019, suma în cauză se va pierde.

Asociația “Constanța Altfel” este prezidată de Amiralul (r) Vergil Chițac, și reprezentată în instanță de avocata Nadina Felicia Ovanesian.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular