Constanta.RO

Firma Anastasiei Soare are probleme financiare în SUA. “Anastasia Holdings” declasată de S&P și Moody’s

0

Pe data de 18 septembrie 2019, compania americană de evaluare S&P Global Ratings, a declasat de la “B” la “B-” firma Anastasia Holdings LLC (Anastasia Beverly Hills sau ABH), precum și filialele sale. ABH este deținută de Anastasia Soare, supranumită “regina sprâncenelor” – românca despre care presa de la noi scrie că este mai bogată decât Rihanna, Madonna sau Beyonce.

Conform Standard & Poor’s, declasarea și perspectiva negativă a companiei sunt datorate scăderii rapide a veniturilor, precum și a marjei de profit brut (EBITDA), scăderii fluxului de numerar și a deteliorării nivelului de lichiditate.

“Această perspectivă negativă reflectă riscul ca structura capitalului companiei să fie nesustenabilă pe termen lung. Este posibil să scădem din nou rating-ul în următoarele două trimestre, în cazul în care veniturile și rentabilitatea companie își vor contiua tendința negativă.

Se poate întâmpla asta dacă sectorul en-gros al companiei din America de Nord se va deteliora și mai mult, și dacă profitul brut va scădea cu 5% față de nivelul actual. Totodată, o nouă declasare este posibilă, dacă compania nu-și rezolvă problemele de lichiditate” au explicat într-un comunicat experții S&P Global Ratings.

Declinul Anastasia Holdings este cunoscut în Statele Unite, după ce, pe 19 Iulie 2019, și agenția de evaluare Moody’s declasase compania Anastasia Holdings, de la “B2″ la “B3″ situația fiind motivată de scăderea vânzărilor și a câștigurilor. Cei de la Moody’s pun scăderea vânzărilor pe seama concurenței tot mai acerbe de pe aglomerata piață a produselor cosmetice.

Anastasia Soare și fiica ei Claudia

Anastasia Soare și fiica ei Claudia

În acest moment compania Anastasiei Soare are două împrumuturi: primul în valoare de 150 milioane USD destinat rulajului, care trebuie înapoiat până în 2023, și celălalt de 650 milioane de USD, accesat în 2018, care trebuie achitat în anul 2025.

Așa cum informează și Beauty Business Journal, vânzările Anastasiei au scăzut cu aproape 30% în primul trimestru al anului 2019, citând agenția Fitch, care a prezis scăderea generală a veniturilor cu 6% pentru anul 2019.

Mai aflăm că Anastasia Holdings s-a confruntat în 2018 cu perturbări ale rețelei sale de aprovizionare, dar și cu scăderea vânzărilor de farduri, probleme care au generat micșorarea cotei de piață.

Situația companiei era atât de complicată în 2018, încât, Anastasia Soare a fost nevoită să-și vândă o parte din acțiuni, fondului de investiții TPG Capital. Acest parteneriat a fost considerat obligatoriu pentru ca Anastasia Holdings să-și îmbunătățească situația financiară, și mai ales pentru finanțarea operațiunilor sale din zona comerțului electronic și a indentificării de noi piețe de desfacere în afara Statelor Unite ale Americii.

Anastasia Soare s-a născut pe 12 decembrie 1957, în Constanța, și are cetățenie americană. Regina sprâncenelor deține și administrează trei societăți comerciale în România: Gold Trak Anastasia SRL și Olympus & Hcs SA, ambele înființate în 1995, precum și Noran Office SRL înființată în 2005. Singura dintre aceste firme cu activitate economică este Noran, care a declarat în 2018 venituri totale de 506.211 lei și 4 angajați.
About Author

Lasa un raspuns