Constanta.RO

Marian Crușoveanu: ”Cupșa vrea să candideze, dar n-a mai trecut pe la partid de trei ani”

0

Având în vedere insistența cu care directorul CERONAV, Ovidiu Cupșa, pretinde postura de candidat al PNL Constanța în cursa pentru Primărie, i-am solicitat lui Marian Crușoveanu, secretarul general al organizației județene a PNL, răspunsul la câteva întrebări, legat de acest subiect, dar și de activitatea partidului în această perioadă. Vă prezentăm, integral, răspunsurile pe care Marian Crușoveanu ni le-a oferit.

Au existat discuții în interiorul partidului despre candidatura lui Ovidiu Cupșa la Primăria Constanța, din partea PNL?

Pentru că este primul interviu pe anul acesta, doresc, în primul rând, să urez constănțenilor un an nou fericit, să fie un an bun, un an al schimbării, un an al prosperității, un an în care generația mea îndrăznește să înceapă încrezător un capitol nou din istoria Constanței.

În ceea ce privește candidatura domnului Cupșa, nu au existat dezbateri și este firesc, întrucât nu a participat la activitățile filialei în ultimii ani de zile, nu este pus la punct cu activitatea filialei, nu cunoaște modul în care funcționează organizația, resursele și obiectivele acesteia. Deci nu are cum să fie subiect de dezbatere. Ca să fiu corect, nu cred că a mai călcat pragul partidului de o perioadă bună de timp, aș spune poate mai bine de 3 ani. Faptul acesta este cunoscut și în spațiul public.

PNL Constanța are o strategie bine pusă la punct, în ceea ce privește candidații la Primăria Constanța și la Consiliul Județean, strategie agreată și la nivel național, astfel încât dorim să urmăm rețeta câștigătoare, aplicată atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele prezidențiale. Este deja cunoscut faptul că am realizat o cercetare sociologică anul trecut, în vară, de unde a reieșit o listă scurtă de candidați, numele fiind cunoscute și de către conducerea centrală. Următoarea cercetare se va desfășura la începutul acestui an și urmărește să stabilească dacă ne asumăm singuri campania electorală privind municipiul Constanța sau alegem varianta unei alianțe.

Candidatul PNL la Primăria Constanța va trebui să parcurgă toți pașii, conform statutului PNL, fără a forța, doar de dragul unui nume. Forța unui candidat vine atunci când este recunoscut, ca atare, de organizație și de comunitate.

Cum se desfășoară pregătirile pentru alegerile locale și cum apreciați persoanele aflate pe lista scurtă din cercetarea PNL?

Am mai spus, am realizat mai multe cercetări care să ne indice răspunsul la o provocare esențială: Cum câștigăm alegerile locale, după 20 de ani de PSD la Constanța? În cercetările de până acum, avem o listă scurtă de nume, iar această listă va fi luată în calcul în viitoarele cercetări făcute de PNL Constanța. Țin să menționez că mișcările pe tabla de șah făcute la Constanța se află sub o strictă monitorizare de către Biroul Permanent Național.

M-aș abține să fac aprecieri, mai ales că vorbim despre nume pe care, până în momentul de față, PNL nu le-a făcut publice. Profilul candidatului trebuie să fie al unui om care a demonstrat, atât în viața personală, cât și în cea profesională, că nu are probleme de integritate, că are abilități de lider și că este capabil să îndeplinească rolul de primar.

Când va face publice PNL Constanța numele candidaților pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean?

În momentul de față, există câteva persoane ce vor fi analizate, în calitate de candidați pentru Primăria Constanța. Intenția noastră este de a alege varianta cea mai bună de candidat pentru Primăria Constanța, o persoană care este implicată, la nivelul filialei, care cunoaște activitățile din interiorul organizației, care de-a lungul anilor a demonstrat consecvență, atitudine publică, precum și implicare în toate proiectele și campaniile derulate de PNL. Totodată, sunt importante și abilitățile manageriale ale candidatului, capacitatea acestuia de a înțelege problemele Constanței și de a găsi soluții optime pentru acest oraș, rămas blocat în timp.

În concluzie, nu vom anunța niciun nume dintre persoanele ce vor face obiectul cercetării, urmând să vă comunicăm candidații pentru CJ și pentru Primărie, când vom avea toate elementele necesare. Știm bine că în trecut ne-am cramponat de orgolii și a câștigat PSD-ul.

Care sunt obiectivele PNL Constanța pentru 2020?

Anul acesta se anunță unul extrem de intens, avem două rânduri de alegeri, locale și parlamentare. Noi, cei de la PNL Constanța, suntem concentrați pe a pune în aplicare rețeta de succes, de a mobiliza electoratul, așa cum am reușit la alegerile europarlamentare și cele prezidențiale. Câștigarea Primăriei și a Consiliului Județean sunt prioritățile numărul 1, precum și depesedizarea administrației publice din Constanța este un obiectiv important. Vreau să îi asigur pe constănțeni că lucrăm intens la varianta câștigătoare. Lucrăm la soluții, ne dedicăm ideii de a proiecta orașul și județul într-o lume europeană, pentru ca, după 20 de ani, să putem spune constănțenilor: ”Da, se poate. Da, orașul și județul Constanța pot fi în rândul marilor comunități din Europa”.

În același timp, avem un calendar agreat și de Biroul Permanent al PNL, avem o strategie bine pusă la punct și sper ca, așa cum am planificat, să putem fi soluția câștigătoare pentru alegerile locale și cele parlamentare. Am avut foarte multe lucruri de învățat din trecut, în ceea ce privește coordonarea unei activități politice de succes. Suntem pregătiți să aplicăm această rețetă de succes pentru alegerile din 2020 pentru Constanța și pentru fiecare constănțean. După 20 de ani de PSD, Constanța și constănțenii merită mai mult, merită ceva mai bun.

 
About Author

Lasa un raspuns