Constanta.RO

Bombă! Se implică serviciile secrete pentru a-l ajuta pe LIBERALUL Vergil Chițac să câștige Primăria Constanța?

2

Suntem în județul Constanța, anul 2020. Un județ în care influența turcească se simte mai pregnant decât pe vremea Imperiului Otoman. Unde te uiți, afacerile prietenilor turci înfloresc, într-o zonă care ar fi trebuit să se construiască mai mult pro americană și mai puțin pro otomană.

Se spune că, strategic, dacă americanii vor trage prima rachetă spre Iran, Constanța va fi locul de unde acea rachetă va pleca. Iar în acest context, influența din ce în ce mai apăsată pe care o au turcii aici pare să nu mai convină americanilor, care, din surse bine informate au purces la a face curățenie în zonă, prima mutare fiind legată de impunerea unui primar, în municipiul Constanța, un militar de carieră, un prieten al americanilor dar și un specialist în strategie geo politică. Da, este vorba de amiralul Vergil Chițac. Pe el pare că l-au ales americanii pentru a prelua administrația locală din Constanța, iar pentru a se asigura că acest plan secret se va duce la îndeplinire, se pare că în laboratoarele SIE se coace un plan foarte bine gândit, în care sunt implicate toate forțele politice, indiferent că vorbim de dreapta sau de stânga.

Ne asumăm faptul că pentru mulți dintre cei ce vor citi rândurile de mai jos, povestea ar putea părea fantezistă. Am ezitat și noi, până să o scriem, dar, veți vedea, lucrurile se leagă.

Un incident diplomatic a umplut paharul

incident

Ne întoarcem un pic în timp. Suntem în luna noiembrie a anului 2019. La Constanța are loc simpozionul ”Săptămâna Nașterii Profetului Muhammed”, eveniment organizat de Muftiatul Cultului Musulman din România în colaborare cu Atașatul pentru Servicii Religioase și Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța.

Prezent în sală, adjunctul Ambasadei Statelor Unite ale Americii urcă pe scenă pentru a susține un discurs despre libertatea religioasă. Doamna Aibigail Rupp nu apucă însă nici să deschidă gura că se trezește invitată să coboare de pe scenă și să plece, de către consulul Turciei la Constanța. Care consul minte cu nerușinare că reprezentantul americanilor nu fusese invitat la eveniment, situație infirmată apoi chiar de muftiu.

Primarul Constanței era și el invitat la eveniment. S-a aflat în sală dar nu a avut nicio reacție. Nici în acel moment, nici în zilele ce au urmat.

Acela pare a fi fost punctul în care paharul americanilor s-a umplut.

În mandatul său, Decebal Făgădău a ajutat consistent economia turcească, investind banii constănțenilor în autobuzele diesel Isuzu, fabricate în Istanbul. De asemenea, investitorii turci au proliferat, construind blocuri și bloculețe, pe unde și-au dorit. Un bun exemplu ar fi celebrul bloc de pe Ferdinand care s-a construit cu girul tăcut al autorităților, fiind oprit de societatea civilă cu ajutorul instanței.

S-a vorbit de asemenea despre diverse părculețe ce urmează a fi date în îngrijire unor parteneri strategici din Turcia despre geamii pe care Făgădău promitea că le va construi dar mai ales despre un spital regional ce urma să fie ridicat de prietenii noștri otomani.

Dincolo de toate astea, un diplomat American este umilit în public de turci, sub ochii primarului, care tace și ignoră situația. Din acel moment, spun sursele noastre, soarta lui Decebal Făgădău a fost pecetluită.

Fagadau-Moschee-noua

Amiralul Vergil Chițac, singurul care a reacționat

Imediat după evenimentul pe care americanii s-au mulțumit să-l comenteze doar ca ”regretabil” și atât, singurul politician care a criticat DUR cele întâmplate a fost amiralul Vergil Chițac.

”În ce „cheie” se poate descifra acest gest nepoliticos? În „cheie” diplomatică intervenția consulului turc încalcă grav uzanțele. Descifrând gestul consulului Sulhi Turan în „cheie” politică pot spune că diplomații turci au pus monopol pe un eveniment al unei comunități asupra căreia nu au nicio autoritate dar și-ar dori să aibă. Consulul Sulhi Turan și-a depășit cu mult mandatul. Probabil că cei din misiunea diplomatică turcă îi consideră pe cetățenii români de etnie turcă și tătară ca pe proprii cetățeni și caută să le insufle un curent antiamerican. Dacă este așa demersul este unul foarte periculos!

La fel de grav mi se pare gestul consulului turc care a desconsiderat chiar Statul român. Politica externa antiamericană a președintelui Republicii Turcia Recep Tayyip Erdogan s-a materializat la Constanța prin această intervenție sfidătoare a consulului turc. În toate misiunile diplomatice din spațiul european, ministerul de externe turc a trimis la post niște așa zisi consilieri pe servicii de religie. Asta este titulatura postului. La eveniment s-au aflat doi astfel de consilieri, unul din cadrul Consulatului de la Constanța și unul din cadrul Ambasadei Turciei din București. Cei doi au fost cei mai vehemenți față de prezența pe scenă a adjunctului ambasadorului SUA la București. S-au purtat ca niște politruci nu ca niște diplomați, iar când diplomatul american a părăsit scena au aplaudat cu frenezie. Sala însă a tăcut.”

Critica lui Vergil Chițac este cât se poate de pertinentă. Acest ”sala însă a tăcut” pare un mesaj către primarul Făgădău rămas mut pe scaunul său. Gesturile pro americane ale senatorului Chițac nu s-au oprit aici.

La o săptămână după incidentul diplomatic, Vergil Chițac își reafirma poziția pro americană părăsind grupul parlamentar de prietenie România-Turcia.

Acum exact o săptămână vă relatam despre comportamentul total deplasat al diplomaților turci de la Constanța, care au împiedicat-o pe doamna Abigail Rupp, adjunctul ambasadorului SUA la București, să-și transmită mesajul adresat comunității musulmane cu ocazia sărbătorii nașterii profetului Mahomed.

În consecință, am decis să mă retrag din grupul parlamentar de prietenie România-Turcia al cărui membru sunt. Declarația politică pe care am făcut-o ieri în Senat o găsiți mai jos.

P.S. Aud că diplomații turci se comportă în continuare ca niște politruci, amenințându-l pe Muftiul cultului musulman, domnul Iusuf Muurat, că vor face ei toate intervențiile necesare la cei 56 de imami, ca să nu fie reales anul viitor. Mizerabil!”, declara senatorul Vergil Chițac.

nato

În 2017, Vergil Chițac, fusese desemnat să conducă delegația parlamentarilor români la Adunarea Parlamentară a NATO.

Postările pro Trump abundă pe profilul Facebook al senatorului Vergil Chițac.

Avem, așadar, argumente să credem scenariul care ni s-a prezentat, în care americanii, sprijiniți solid de la președinte în jos, vor să-l impună pe amiral drept primar al municipiului Constanța.

Pentru ca amiralul lor preferat să ajungă primar, americanii, ajutați de un serviciu secret, au făcut mai multe intervenții. Să le luăm pe rând.

Toți oamenii președintelui, sprijin pentru amiral

tomis news

 

Primul pe care se pare că l-au abordat americanii a fost chiar președintele țării, Klaus Iohannis. În scenariul împărtășit nouă, acesta are rolul de a-l impune pe amiralul Chițac drept candidat al Organizației Județene PNL Constanța. Mulți dintre constănțeni nu știu nici în prezent că amiralul a părăsit barca liberală, așa că reîntoarcerea se va face aproape pe nesimțite.

 

Apoi, în degringolada în care se află în aceste momente PNL Constanța, organizație care nu a reușit până în prezent să producă un candidat viabil pentru Primărie, întoarcerea amiralului ar fi privită de toată lumea drept soluția cea mai la îndemână, pertinentă și viabilă. PNL ar câștiga puncte, nu s-ar mai pune problema unei alianțe cu USR, pentru că PNL cu Vergil Chițac ar fi peste USR cu Stelian Ion în orice sondaj și nimeni nu s-ar gândi că totul e un plan al băieților deștepți din serviciile pro americane.

Ponta, bucuros să ajute la detronarea grupării Mazăre?

Mai departe, o altă intervenție pe care au făcut-o oamenii muncii cu ochi albaștri pare a fi la Victor Ponta. Fostul prim ministru, despre care Traian Băsescu spunea că între 1997 și 2001 a fost ofițer SIE, a primit de la foștii lui colegi rugămintea ca în lupta electorală de la Constanța, partidul Pro România să-și arunce în luptă cel mai bun candidat.

Victor Ponta urmează recomandarea și-i aruncă în luptă pe președintele Pro România Constanța, Mircea Titus Dobre, drept candidat la Primărie și pe Răzvan Filipescu, fiul unui fost ofițer din securitatea comunistă, drept candidat la Consiliul Județean.

Aflat chiar lângă Victor Ponta, juniorul Titus Dobre, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Decebal Făgădău, surprinde printr-o declarație în care își face țăndări prietenul numindu-l ”monument de incomptență”. Misiunea înainte de prietenie, pare a spune comportamentul lui Titus Dobre.

Pentru cei mai puțin cunoscători în ale politicii, candidatura lui Dobre, fost prieten al primarului, dar mai ales fost și actual politician de stânga, are menirea de a împărți electoratul actualului, pentru a-i reduce acestuia considerabil șansele de a aduna numărul cel mai mare de voturi.

L-a vândut PSD pe Decebal Făgădău?

ciolacu

Scenariul însă nu se oprește aici. Un singur iepure nu e de ajuns pentru a-l scoate din cursă pe Decebal Făgădău, așa că băieții deștepți au apelat la președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Eticheta de om al SIE a fost lipită de actualul lider al PSD din primele zile în care a apărut în lumina reflectoarelor iar pozele în care apare la vânătoare cu Omar Haysam par să confirme aceste zvonuri. Mai mult, în 2018 Ciolacu povestea nonșalant că a participat la o petrecere a șefului SIE, în calitate de prieten al acestuia.

Revenind, rolul lui Ciolacu în poveste este de a asigura al doilea iepure în cârca actualului primar, acesta fiind directorul CJPC Constanța, Horia Constantinescu, care urmează să candideze independent, pentru a-l încurca pe Decebal Făgădău.

Cu doi foști PSD-iști candidând împotriva sa și cu o dreaptă care pare că se va uni în jurul lui Chițac, șansele primarului din Constanța de a prinde un al doilea mandat par infime.

Și când spunem că dreapta se va uni în jurul lui Chițac, îl luăm în calcul de această dată și pe omul care l-a făcut amiral.

Traian Băsescu implicat și el în victoria zdrobitoare a dreptei ce va urma

Mai departe, se pare că băieții deștepți au primit ajutorul fostului lor șef Traian Băsescu, liderul onorific al PMP care nu-l va lăsa pe Claudiu Palaz să candideze de această dată la Primărie, dând astfel un sprijin important candidatului liberal.

Desigur, nici ajutorul lui Traian Băsescu nu a venit chiar întâmplător sau fără o negociere. Cunoscătorii în ale politicii au remarcat poate faptul că, de curând, gruparea ”Portul”, din care fac parte mulți foști băsiști, a revenit în prim planul politicii. Întâmplător sau nu, Mircea Banias a intrat în organizația Constanța a PNL iar Laurențiu Mironescu, acest copil de suflet al fostului președinte a intrat în PMP, urmând ca în câteva luni să primească funcția de șef al ANR. Unii spun chiar că e vorba de APC, dar noi sincer nu credem asta.

Buzunarul sponsorului Gabriel Comănescu umplut rapid. Felix Stroe va rămâne la RAJA

Și tot băieții deștepți se pare că i-au găsit și ”bani” candidatului Vergil Chițac. Am văzut cu toții cum, subit, omul de afaceri Gabriel Comănescu, un preferat și un protejat al serviciilor, s-a refăcut și s-a însănătoșit financiar, acesta declarând recent că îl va sprijini, din nou, pe amiralul său preferat, cu tot ce are nevoie.

În urma unui accident naval bizar, care pare înscenat, aproape de cheul danei care-i aparține lui Felix Stroe (despre care ni s-a spus că va rămâne șef la RAJA și după alegeri), magnatul Gabriel Comănescu primește contract de la actuala putere pentru a ranflua nava eșuată, primind în schimb modica sumă de patru milioane de euro. Suficienți bani pentru a finanța o campanie electorală pentru amiralul îndrăgit și impus de gașca pro americană din serviciile românești.

Așa cum spuneam, povestea poate părea fantezistă, dar, lucrurile se leagă iar planul pare că desfăoară foarte exact, așa că ne-am gândit să vă prezentăm și dumneavoastră dedesubturile alegerilor locale pentru Primăria Constanța, chiar cu riscul de părea că suntem puțin fanteziști.

Cineva, undeva în laboratoarele serviciilor secrete, construiește revenirea dreptei la conducerea Constanței, cu amiralul Vergil Chițac în centrul reconstrucției, iar noi vom merge la vot zâmbind, considerând că am participat, prin vot, la o mare schimbare.

 
About Author

2 comentarii

 1. Salut Dorian.
  In analiza ta si/sau punctul tau de vedere si/sau scenariul tau sunt cateva aspecte care lipsesc si consider ca trebuiau mentionate, dar , si ceva jumatati de adevar cu iz propagandistic, si anume,
  1 Consulul Republicii Turcia la aprox 1 luna de la acel eveniment a fost chemat definitiv si irevocabil de catre administratia de la Ankara, iar aspectul acesta inseamna mult si cred ca spune multe despre cum a fost tratat acest eveniment. Presa din Turcia a relatat despre acest eveniment si chiar unele publicatii au condamnat atitudinea diplomatului turc fiind o zi speciala.

  2 Daca tu cumperi un Iphone care este made in China nu inseamna ca producatorul este chinez, este american cu fabrica in China, asadar Isuzu este o companie JAPONEZA cu o fabrica in Turcia. Intreaba la PSD Constanta de ce nu mai fabricam noi autobuze! Fabrica Isuzu nu este in Istanbul ci in provincia Kocaeli care n are treaba cu Istanbulul
  3 vorbesti despre afacerile turcilor, nu mai bine ai incepe niste anchete jurnalistice in afacerile romanilor makedonilor samd sa vezi acolo surprize surprize, si dupa te ocupi si de ale turcilor!
  4 in ceea ce priveste primaria Cta, poate sa puna americanii primar si pe Obama, daca CJC ul este plin de oamenii tripletei de aur M&C&S este degeaba. In primarie&cjc trebuie facuta curatenie generala, dati toti afara si organizate concursuri de ocupare. O sa propuna Chitac ceva iar consilieri judeteni in sedinta de consiliu o sa spuna Negativ baros, ca asa e n tenis.
  4.1 in maxim 1 an de zile Tarom o sa fie cumparata de Turkish vezi parteneriatul semnat luna asta ;)
  De ce nu a venit o companie americana? Intreb pt un prieten
  5 iti scapa din vedere faptul ca la europarlamentare acest oras a fost al USRului. Ok sa spui ca usr nu mai conteaza, ba o sa conteze, daca intra Stelian Ion in joc pt Chitac e bai mare.
  6 Horica de la opc si Dobre de la Dobre si Fii nu sunt decat parte din master planul psd ului, iti scapa din vedere faptul ca primarii se aleg intr un singur tur , iar cum comunitatile aromane si rome, cartierele ridicate de mazare pensionarii sunt numerosi tot articolul tau o sa fie doar un scenariu…
  Uiti de aparatul de propaganda psd de electoratul fidel psd de membri de partid comunitatile enumerate mai sus si asta nu este ok……
  Mergem pe strada si intrebam 10 oameni cine e Chitac si cine e Ion Stelian si vei vedea diferenta de asta spun ca e bai mare.
  Alegeri intrun singur tur il avantajeaza pe Decebal Fagadau. De ce?
  1Lipsa de notorietate a prea minunatului tau amiral,
  2 aruncarea in lupta a iepurilor horica dobre
  3 zbuciumul dreptei fragmentat in pnl usr pmp
  4 aparatul propagandistic psd bazinul electoral si disciplinat
  Toate astea avantaj Fagadau.
  P.s. pe stroe nu il ajuta ramanerea la raja, el vrea sa ramana la psd sef pe Cta. Daca nu iese primarul propus de el este ca si zburat si din psd si de la raja. Il scuipa ca pe o masea stricata

  Cam atat.
  In rest, Doamne Ajuta!

 2. Si inca o chestie stimabile
  Te rog sa te uiti si sa analizezi cine a beneficiat de pe urma retragerii americanilor din Siria, nu cumva Turcia??? Cine intra in Libia?nu cumva Turcia??? Si vb de o politica antiamericana din partea administratie erdogam in conditiile in care acest “razboi” este unul doar pt opinia publica. Si ce sa vezi, Erdogan iese mereu in castig.de ce? Pt ca poate.pt ca este presedintele unei tari care geografic este punte de legatura intre occident si orient intre 3 continente.
  De bine de rau,iti mai scapa niste aspecte din vedere, Turcia are o tabara de refugiati de vreo cateva milioane de suflete, ca tot veni vorba de politica ANTI a lui Erdogan. Au stat in genunchi atat Obama cat si Merkel ca sa nu mai vbm de tarile nordice grecia italia. Daca era atat de nasol Erdogan le dadea drumu si atunci sa te fi vazut cum scriai articol despre refugiatii sirieni. Cum ar fi fost?ar fi avut Romania capacitatea de a gestiona un val de sute de mii de refugiati?intreb, tot asa, pt un prieten.
  Nu e el Erdogan cel mai bun si cel mai sfant dar sa fim corecti. cu toate astea Turcia,si-a jucat cartea si a profitat de pozitia geo-strategica pe care o are si si-a vazut interesul. Nu trage Erdogan de UE ci e cam invers, dont u think??? Erdogan nu are nevoie de UE in schimb UE are nevoie de Erdogan….. vb de Turcia dar uiti ca este mebru NATO si detine a 2 a cea mai numeroasa armata din NATO. Vb de Turcia o tara care nu batut pasul pe loc si a investit in infrastructura sanatate economie.Sunt tare curios sa stiu daca macar ai vizitat Istanbulul nu mai vb de Ankara Izmir Bursa. Sa vezi si tu autostrazi pana in centru orasului nu ca la noi…
  Vb de comunitatea turca din romania care este pistol cu capse pe langa cea din Germania si/sau UK….
  Blamezi o comunitate onorabila si cu care noi am trait in armonie secole intregi, din cauza unor personaje abjecte si a unor evenimente regretate si reprobabile. La masa de paste cand vei manca sarmale sa sti ca este un preparat OTOMAN( SARMA in turca) cand te vei imbraca dimineata sa sti ca pantalon vine tot din limba turca. Asta asa ca idee ;)
  Daca noi nu am fost in stare sa construim un spital in 30 ani prefer sa il faca oricine altcineva dar sa fie facut samd…..
  Inca odata spun, au ramas afacerile turcesti de anchetat ca alea ale romanilor sunt in regula si perfect legale.. totu e brici.

Lasa un raspuns