Bogdan Moșescu și famiglia lui, încasări de sute de mii de euro de la Primăria Medgidia

Doar 24 de ani avea când a fost angajat Bogdan Moșescu în administrația locală din Medgidia. Așa cum se lăuda chiar el, la data angajării, în septembrie 2016, Valentin Vrabie bătea un record și-l urca în postura de cel mai tânăr city manager din România angajat vreodată, dând o șansă unui tânăr ce abia ieșise din facultate și nu avea pic de experiență în domeniul în care urma să profeseze.

Ce a urmat l-a speriat chiar și pe Valentin Vrabie, despre care știm că nu e vreun sfios. Din tânărul naiv care stătea într-un colț și nu deranja pe nimeni, Moșescu s-a transformat în marele șef al administrației locale, a încasat sume amețitoare și a adus lângă el mai multe persoane apropiate, pe care le-a abonat în funcții importante și bine plătite.

O adevărată famiglie prin care clanul Moșescu a supt din Primăria Medgidia, în câțiva ani, câteva sute de mii de euro. Într-un final, ajuns în momentul în care nu s-a mai înțeles cu subordonatul său, Valentin Vrabie l-a dat afară ca pe o măsea stricată, procedând în același mod și cu oamenii aduși de Moșescu în administrație.

Lui Bogdan Moșescu i-a plăcut însă afacerea ”Primăria Medgidia” și trage tare pentru a se întoarce la robinetul cu bani publici, sub pretextul că iubește acest municipiu și că și-a dat seama, meditând probabil în momentele în care s-a trezit fără loc de muncă, de faptul că actualul primar nu e deloc ceea ce trebuie pentru soarta municipiului.

Din momentul în care a plecat pe ușa din dos din Primăria Medgidia, instituție în care nu-l regretă nimeni, Moșescu și-a încercat norocul la ușile a trei partide politice. Pe unde s-a dus însă a creat doar scandal și dezbinare, încercând să se impună drept un fel de dictator care decide singur cine vor fi candidații partidului, motiv pentru care a fost trimis la plimbare de peste tot.

Practic, Moșescu vrea să fie un Vrabie, fără să înțeleagă că nici fostul său protector n-a fost ”independent” prin formațiunile politice cu care a colaborat, de la început, puterea sa politică fiind construită în ani de zile.

A nu se înțelege că-l lăudăm pe ”prietenul” nostru Valentin Vrabie. Realitatea acțiunilor sale a demonstrat însă că în partidele în care s-a înscris a făcut cum l-a tăiat capul, ceea ce își dorește acum și Moșescu, ajutat de o gașcă de băieți deștepți din Medgidia. Doar că Moșescu e prea tânăr și neexperimentat pentru a emite pretenții. Și prea nerăbădător, iar nerăbdarea lui îl pierde.

Bogdan Moșescu, moștenitorul unor firme pe care le-a făcut praf

Tatăl lui Bogdan Moșescu, cunoscutul om de afaceri Romeo Moșescu, a pus pe picioare firma familiei, care patrona, printre altele Băcănia lui Tache, un magazin cunoscut și apreciat în Medgidia. Afacerea a mers foarte bine, câștigând chiar, în 2012, premiul pentru cea mai bună strategie de marketing la ediția din acel an a premiilor comerțului tradițional, organizate de revista Piața în parteneriat cu Metro Cash&Carry.

Din nefericire, în 2014, Romeo Moșescu a fost victima unui accident rutier stupid, pierzându-și viața la numai 48 de ani. Firma pe care a îndrăgit-o atât de mult și care înregistra la acel moment un profit constant, anual, de peste 180.000 de lei, a rămas în grija fiilor săi, Andrei și Bogdan.

Pe mâna lor, în numai patru ani, Băcănia lui Tache a ajuns de la un profit constant la pierderi contabile de sute de milioane.

mosescu srl
Firma fanion a familiei Mosescu a ajuns la pierderi

Desigur, tânărul Bogdan Moșescu s-a ales, în urma acestei tragedii cu o avere considerabilă de aproximativ 150.000 de euro și o sumedenie de proprietăți în Medgidia. Dar, de ce să consumi din propriul buzunar, când ți se oferă ocazia să te îmbogățești dintr-un salariu baban oferit din banul public.

În anul 2016, toate societățile comerciale în care este asociat Bogdan Moșescu erau deja pe minus.

Așa că Bogdan Moșescu s-a decis să intre în admnistrația publică, iar primul gest pe care l-a făcut în acel moment, trădează caracterul dubios al unui politician pur sânge, dornic să-și ascundă averile doar pentru a acumula altele.

A donat toți banii pe care-i avea în cont, către fratele său. O practică obișnuită între politicienii de renume, care justifică altfel sumele prea mari de bani făcute în timpul activității politice cu scuza ”mi-a dat fratele înapoi banii”.

Așa a intrat Bogdănel în administrația locală din Medgidia, sărac lipit. A avut însă grijă să corecteze acest aspect în următorii trei ani, acumulând o sumă demnă de invidiat.

Sute de mii de euro pentru famiglia Moșescu

IMG_8808

Bogdan Moșescu a fost angajat, în prima zi a lunii septembrie 2016, în poziția de City Manager al orașului Medgidia. Încă din primul an a comis un fals grosolan, refuzând să respecte legea și să completeze în declarația de avere salariul pe care-l primea de la Primăria Medgidia. Vi-l spunem noi, pentru că în urma mai multor solicitări în baza legii 544/2001, am reușit să-l aflăm.

21.693 de lei încasa brut, la Primăria Medgidia, Bogdan Moșescu. Adică 12.691 de lei în mână, lunar. Adică de 5-6 ori salariul minim pe economie sau de 4 ori salariul mediu pe economie.

97.000 de euro a primit Bogdan Moșescu remunerație, în mână, în toată perioada în care a fost administrator public al Primăriei, iar costul brut pe care l-a suportat Primăria timp de trei ani a fost de 166.000 euro.

La doar două săptămâni după ce s-a obșinuit cu noua postură, în Primăria Medgidia se angajează și logodnica lui Bogdan Moșescu, pe numele ei Alexandra Georgiana Ștefan.

Angajată la biroul de proiecte europene, logodnica lui Moșescu s-a bucurat și ea de o remunerație demnă de iubita șefului. 14.872 de lei încasa brut domnișoara, însemnând după un calcul simplu că după impozite, băga direct în buzunar suma netă de 8700 de lei, lunar.

Adică aproximativ 66.000 de euro în trei ani, un cost, cu tot cu impozite de 113.000 euro pentru administrația din Medgidia.

Famiglia Moșescu s-a completat, în 2017, cu Oana Buzoianu, sora Alexandrei Georgiana Ștefan, angajată și ea la 27.02.2017 în postura de șef al serviciului juridic, postură din care a coordonat achizițiile Primăriei Medgidia.

12.880 de lei a încasat brut Oana Buzoianu, adică în buzunar 7991 lei, lunar. Adică, în trei ani a primit de la Primăria Medgidia 81.610 euro. Nu mai socotim și impozitele, e deja fără sens.

medgidia

244.000 de euro au primit, la un calcul simplu, cei trei membri ai clanului Moșescu, în trei ani de activitate în Primăria Medgidia.

Șapte cursuri de formare profesională a plătit Primăria Medgidia pentru Bogdan Moșescu, șase pentru logodnica Alexandra Ștefan și cinci pentru cumnata Oana Buzoianu. Tinerii amorezați și cumnata s-au plimbat prin țară, mergând la cursuri împreună, pe banii administrației.

cursuri

La toate acestea se adaugă alte cheltuieli cu mașini, benzină sau telefon.

Un detaliu interesant. Bogdan Moșescu a încasat, lunar, de la Primăria Medgidia, cu 600 de euro mai mult decât primarul Valentin Vrabie.

10400 de lei lunar încasează primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, net. Mult sub ceea ce a încasat administratorul public al orașului Medgidia.

8875 de lei, net, lunar, încasează administratorul public al JUDEȚULUI Constanța, Mirela Matichescu.

8650 de lei încasează lunar președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu.

Am putea continua la nesfârșit, dar concluzia ar fi una singură. Bogdan Moșescu a fost cel mai bine plătit funcționar din administrația publică a județului Constanța.

Și pentru că a prins gustul banilor publici, s-a decis că mai vrea. A dat în judecată instituția care l-a plătit regește, sperând să fie repus pe funcție, iar în paralel, ajutat de un grup de interese plin de oameni unul și unul, se luptă să prindă un loc în construcția viitoarei administrații locale, ce se va contura după votul din acest an.

Încercând disperat să se reîntoarcă la robinetul cu bani din primărie, Moșescu s-a înscris în USR Medgidia, organizație în care a produs doar dezbinare, scandal și injurii. În momentul în care a înțeles că în această organizație candidații se vor decide prin vot, nefiind loc pentru grupul care-l manevrează, s-a reorientat spre Partidul Mișcarea Populară. Claudiu Palaz e mult prea experimentat în politică și l-a refuzat politicos.

A existat chiar și o încercare la PSD, dorindu-se scoaterea din joc a actualului viceprimar, Luminița Vlădescu, însă încercarea s-a lovit de un zid, social democrații fiind mulțumiți, cu argumente, de președintele organizației municipale din Medgidia.

Cam acesta este Bogdan Moșescu, tânărul cu o avere de 150.000 de euro, care încasa simultan pensie de urmaș de 500 de lei. Politicianul care și-a pasat averea pe numele fratelui ca să pară sărac și care a crezut că Primăria Medgidia e un sac fără fund din care el și ”fetele” lui pot să culeagă sute de mii de euro fără să-i merite.

Omul care, dacă v-aduceți aminte, și-a copiat mesajul dedicat zilei copilului de pe Google.

Grijă mare pe cine votați, dragi medgidieni.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular