Prin vocea lui Marian Crușoveanu, PNL Constanța desființează sondajele apărute public

În ultimele zile au apărut în spațiul public cel puțin două sondaje de opinie, culese, s-ar spune, din curtea PNL-ului. În mod surprinzător, în ambele versiuni, candidatul care pare a fi umflat cel mai puternic este Ovidiu Cupșa, candidat care s-ar clasa pe poziția secundă după Decebal Făgădău în primul sondaj și chiar mai mult, l-ar spulbera pe acesta în cel de-al doilea sondaj.

Interesant că publicația care-l prezintă pe Ovidiu Cupșa drept câștigător detașat al cursei electorale pentru primărie, pute de reclamă la brandul Expertissa, trădând o apropiere de colegii candidatului de prin ACN și Ceronav.

Și cel mai bine transpune asta în vorbe secretarul general al PNL Constanța, Marian Crușoveanu, care povestește că a făcut și el un sondaj printre prieteni și a ieșit câștigător cu unanimitate de voturi.

În politică, spre deosebire de alte domenii, adevărul are tot timpul fețe și înfățișări diferite. Adevărul este, tot timpul, personalizat și îmbracă forme părtinitoare. Așa că, atunci când, din păcate, îți mor lăudătorii, în politică mai există o formă de a îmbrăca adevărul și de a te lăuda singur. Această formă este îmbrăcată într-un #sondaj. De-a lungul anilor, am observat că în spațiul public apar, mai tot timpul, oameni cărora le place să se laude că pot să se lupte cu balaurul, când, de fapt, au o inimă cât un purice.
Zilele acestea, am realizat și eu un sondaj de opinie, întrebându-i pe prietenii mei cu cine vor vota la Consiliul Județean. Vă pot spune că scorul pe care l-am obținut a fost unul care, nu doar că m-a amețit, dar m-a și speriat, pentru că am observat că eu câștig cu un scor nemaiîntâlnit. Cu astfel de sondaje, victoriile nu vor fi niciodată victorii, în timp ce înfrângerile se pot anunța înainte să înceapă lupta.
În timp ce PSD lansează la Constanța aplicații pentru smartphone, se pare că unii se joacă cu sondaje făcute la repezeală. Vremurile acestea, denumite ”smart” invită, cel puțin, și la strategii și tactici la fel de smart. Dacă cineva crede că va câștiga, prin repezeală, Primăria Constanța sau Consiliul Județean, visează frumos. Așa că ar fi bine să se trezească cât mai repede, astfel încât visul să nu fie coșmarul unei aventuri nefericite.
În concluzie, toate aceste cifre vehiculate pe la colțuri sunt doar o modalitate de a induce în eroare opinia publică. Simplu, astfel de zvonuri lansate după ureche în nici un caz nu reprezintă un punct de vedere serios de luat în seamă, sunt doar niște erori de calcul.”, spune Marian Crușoveanu. 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular