Retrăim 2016. Amiralul Chițac, care nu prea e amiral, ne va fi prezentat drept salvatorul Constanței, deși nu e constănțean

Se conturează tot mai mult ideea că senatorul Vergil Chițac, susținut puternic, din nou, de mogulul Gabriel Comănescu, ne va fi prezentat, în curând, drept salvatorul Constanței și unicul candidat care poate câștiga alegerile pentru Primăria Constanța, din partea Partidului Național Liberal.

Mai mult decât atât, în spatele ușilor închise se pregătește o mare lovitură. Candidatul PLUSR, Ion Stelian, se pregătește să renunțe în favoarea păpușii comandate de GSP.

Vom înlocui, astfel, dinastia Stroe Dumitrache cu dinastia mogulului Gabriel Comănescu.

Și totul se va întâmpla fără ca pe noi, constănțenii, să ne întrebe cineva, ceva. Vom fi doar privitori într-un scenariu pus la cale de un mogul și niște politicieni. Un scenariu bazat doar pe sondaje false și cifre scoase din burtă.

Un scenariu ajutat de veșnicul fan al ”amiralului” dar și al mogulului, Rareș Bogdan.

Ca să înțelegeți, Vergil Chițac, candidat independent, ar prinde in extremis locul trei în orice sondaj se face în Constanța. Același Vergil, candidat din partea PNL, devine candidatul care se bate umăr la umăr cu actualul primar.

Dorind parcă să-l scoată câștigător pe Chițac, PNL nu a sondat nume sonore din Constanța, preferând să-l introducă în competiție cu oameni precum Ionuț Rusu despre care n-a auzit nimeni, niciodată, sau Ovidiu Cupșa, pe care scrie MAZĂRE, de citești de la distanță.

Așadar, lumea nu-l prea vrea pe omul Chițac, decât dacă e sprijinit de liberali. Asta și pentru că în ultimii patru ani, echipa de la Constanța, condusă de Bogdan Huțucă, nu a reușit să ”producă” un candidat viabil pentru funcția de primar, oferind posibilitatea ca vechiul candidat care în trecut a scuipat liberalii imediat cum și-a văzut scopul împlinit, să devină acum noul candidat, exact în cadrul partidului pe care se jura că nu vrea să-l mai vadă.

Ipocrizia e însă la ea acasă, în politică, precum și în lista de calități pe care o deține așazisul amiral.

Să ne readucem aminte cine e Vergil Chițac.

Se prezintă tuturor drept amiral. În realitate domnul senator este contraamiral de flotilă. Adică ultimul pe linia amiralilor, cu o singură stea. Un fel de general de brigadă. De altfel, activitatea militară a protagonistului nostru e inexistentă, dânsul fiind mai mult un profesor, decât un militar.

Gurile rele spun că gradul acesta l-a rupt în așa hal de realitate, încât nu intră într-o clădire decât dacă i se deschide ușa de către oamenii din jur.

Mai departe, Vergil Chițac se declară un iubitor al Constanței, dar … locuiește de mulți ani într-o vilă construită la Eforie.

Anul trecut, domnul contraamiral de flotilă a depus împreună cu familia sa, documente prin care cerea aviz de la Mediu, pentru a ridica o pensiune cu trei etaje, în valoare de 400.000 de euro, tot la Eforie Nord.

Chestionat în legătură cu investiția și cu proveniența banilor pentru o asemenea investiție, salvatorul Constanței ne-a spus că suntem niște ”mizerii” și ”mercenari” pentru că el nu construiește nimic, neavând bani. Și totuși actele există și arată intenția, oricât de mult îi place domnului Chițac să ne jignească.

Iar intenția de a construi spații de cazare la Eforie o poți lega cu greu de un om care-și propune să fie primarul Constanței cu adevărat. Și, de unde 400.000 de euro?

Într-un interviu, oferit în 2016, Vergil Chițac spunea ”mă voi muta în Constanța dacă devin primar”. Nu a devenit, nu s-a mutat.

A devenit, în schimb, consilier local, după votul constănțenilor. Poziție pe care a abandonat-o, pentru un loc de parlamentar, desi pierdea astfel ocazia să construiască proiecte pentru constănțeni și să se bată direct cu administrația Făgădău. Era însă prea puțin pentru un amiral atât de mare. A preferat locul de parlamentar și plimbări pe la adunările NATO. Orgoliul satisfăcut, Constanța n-a contact.

După vreo doi ani de moțăit prin parliament, Vergil Chițac își dă seama că mai are ceva șanse pentru Primărie, așa că fondează Asociația Constanța Altfel, care, condusă de avocata tuturor șmecherilor și penalilor din oraș, Felicia Ovanesian, începe o vânătoare nebună a oamenilor de afaceri și a proiectelor locale.

Vergil Chițac n-are niciun merit în activitatea acestei asociații. În stilul său caracteristic, amiralul de birou s-a cocoțat pe procesele câștigate de Felicia Ovanesian, pentru a-și construi notorietate și a câștiga voturi.

Un singur om n-a fost niciodată deranjat de asociația lui Chițac și anume mogulul Gabriel Comănescu. Deținătorul tuturor ruinelor din Piața Ovidiu se anunță și în acest an sponsorul principal și păpușarul din spatele lui Chițac. Mai mult decât oricând, acesta pare dispus să-l elimine pe Decebal Făgădău de pe scaunul de primar. Gura târgului spune că actualul primar a renunțat să acționeze la limita legii și să-i ”paseze” niște terenuri, aparținând municipalității. De aici înverșunarea cu care patronul GSP acționează pentru a convinge pe toată lumea că Vergil Chițac e salvatorul zilei.

Amiralul Vergil Chițac, secondat de Felicia Ovanesian, cu mogulul Gabriel Comănescu GSP trăgând ațele din culise, anunță un scenariu sumbru. Făgădău ni se va părea iubibil, după doi ani cu băieții ăștia la Primărie.

Deocamdată doar atât. Vom reveni cu detalii despre această grupare în zilele următoare!

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular