Dezastrul din Spitalul Județean Constanța, descris de unul dintre medici

Reporterul Pro Tv, Alex Dima, a primit în această seară un mesaj de la unul dintre medicii care profesează în Spitalul Județean Constanța.

Mesajul, scris pe un ton aproape disperat, descrie dezastrul și dezorganizarea din spitalul nostru. Citindu-l, înțelegem că în lupta cu virusul care amenință lumea în această perioadă, suntem mai mult pe cont propriu, la mâna destinului. Redăm mesajul, integral.

Guvernanților, treziți-vă!

Oameni buni, trebuie să înțelegem ce se întâmplă și să ne protejăm cât de mult putem! În Italia, în aceasta seară erau peste 17.000 de infectați. Peste 1.200 de morți.

Va citez din ce imi scrie un medic rezident în spitalul din Constanța. Mesajul m-a umplut de furie și un profund sentiment de neputință.

“Nu există dezinfectant, măști nu mai sunt de 1 lună de zile, săpun și hârtie abia se mai găsesc… Și a mai fost și cazul de coronavirus la dl asistent șef… am aflat din presă, nu a existat nimeni să ne anunțe… apoi abia a fost anunțată dna dr șef de secție… nu a existat comunicare deloc.

Ne au spus că ziua următoare o sa fie o zi normală și că cei de la DSP o să vină pentru ancheta epidemiologică, la ora 10.
Noi am mers la muncă de la ora 8, ca să vedem pacienții, cu toate că eram contacții dl asistent.

Ne-au transmis să nu ținem raportul de gardă, pentru a nu ne strânge prea multe persoane în același lor… cu toate că apoi am stat 30 de persoane într-o cameră de 20m2 (pentru că este singura cameră disponibilă, secția fiind în renovare)… timpul a trecut, DSP-ul nu a venit la ora 10 așa cum s-a spus, iar noi am stat toți acolo, cu toate că oricare din noi putea să fie pozitiv…

Intr-un final, la ora 14, au venit cei de la DSP, dar supriza a fost că nici macar nu voiau să testeze toți contacții cu pacientul pozitiv internat, pentru că nu erau destule teste… așa ca au vrut să testeze doar asistentele, medicii, infiermierele, dar nu și pe noi, rezidenții… medicii au insistat și ne-au testat până la urmă, dar cu scandal… asta se întâmpla la ora 14, pe data de 12.03.2020… din acel moment se presupunea ca noi intram în autoizolare și secția se inchide pentru dezinfecție.

S-a vehiculat că secția s-a dezinfectat, dar din de am înțeles n-a fost așa.

Astazi s-a muncit normal, chiar dacă se presupunea autoizolarea.. iar abia în seara aceasta s-a aflat rezultatul testelor, si nici acela oficial, de la DSP, ci de pe grupuri de facebook, sau de la persoane care nu au legătură cu secția. Abia mai apoi ne-a anunțat dna șef de secție, care a fost anunțată de cei de la dsp.

Asta e așa, ca o paralelp cu se întâmplă în parlament, unde toți au fost testati imediat, fără probleme că nu sunt teste… unde mâine li se pun la dispoziție costume și măști pt a vota, iar noi nu avem măști, dezinfectant sau costume … nu știu, este jale!

Toata lumea spune că suntem pregătiți, dar de fapt, dacă oricine ar merge în spitale, ar vedea ca nu este asa… managerii, directorii de spitale încearcă să mușamalizeze tot, încearcă să pară că au de toate, că se face totul ca la carte, dar nu este așa… și noi suntem prea mici să facem ceva..”

Similar Articles

Comments

  1. Sa intre putin cineva si in cei care au furat si comparat in prostie si nesimtire masti, manusi si spirt da apoi sa faca o mizerie de bisnita si sa le vanda la preturi mult mai mari

  2. toti primari care au fost au fost doar pe profitul lor daia au vrut functia.fara un comision incasat de el nu poate sa dea cuiva sa reconditioneze si sa imbunatateasca spitalul.bani in buget au avut ia furat si a plecat cu ei .si acum au dar nu fac nimic

  3. Cineva din sistem care a avut curajul sa ceara un ajutor printr un steigat de ibdignare dar probabil al ei mesaj mesaj nu a fost inteles si drept urmare va fi exclusa-inlarurata din acest sistem corupt, infect si criminal, asa sunt romanii, neam de tampiti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular