Constanta.RO

Vom învinge Covid-19! China a ajuns la o rată de recuperare de 81.13%

0

China continentală recuperează foarte robust în lupta cu noul virus COVID-19, iar la acest moment procentul pacienților vindecați a atins 81.13%.

Pe scurt, dintr-un total de 80.824 de persoane infectate de la debutul pandemiei, 65.573 s-au vindecat, iar numărul de cazuri active a scăzut în prezent la 12.062, rata mortalității fiind de 3.95%.

China turează motoarele economiei

Mediul privat este poate cel mai bun barometru al situației din China, iar informațiile transmise în ultimele zile de multinaționale care operează acolo sunt încurajatoare, după cum urmează:

Fabricile de autoturisme își reiau activitatea începând de săptămâna viitoare. Discutăm despre trei uzine deținute de Grupul PSA Peugeot-Citroen în provincia Hubei (fostul focar de COVID-19), despre unitatea de producție și centrul de dezvoltare deținute de Renault, la fel și grupul Nissan și-a repornit uzina.

Mai rapizi, cei de la Honda Motors au anunțat că și-au reluat deja producția, încă de miercurea trecută.

Totodată, vineri, americanii de la Apple au anunțat că și-au redeschis 38 din 42 de reprezentanțe oficiale pe care le au în China, dar unele dintre acestea încă funcționează cu program mai scurt.

În același timp, compania Foxconn, care asamblează telefoanele Apple a anuțat că majoritatea angajaților au revenit în fabrici, și că livrările de componente au atins fluxul normal.

Aeroporturile și porturile maritime sunt deschise

Nu discutăm doar despre fabrici de telefoane și uzine auto. Încă de acum trei zile, aeroporturile din provincia Hubei au primit undă verde de la conducerea Hubei Airport Group, și se pregătesc să revină la capacitatea normală de operare.

Porturile maritime au fost redeschise, iar China așteaptă acum diferite mărfuri din intreaga lume, precum alimente și materii prime necesare accelerării producției.

Mai mult decât atât, chiar dacă Statele Unite se află în carantină din pricina pandemiei de COVID-19, exporturile de pui către China au fost reluate.

Președintele Xi Jinping încurajează populația să-și reia treptat activitățile obișnuite, și este de așteptat ca în următoarele două luni de zile, viața în China să revină la normal.

Președintele chinez

Președintele Chinei, Xi Jinping – 10 Martie 2020, într-o piață din Wuhan
About Author

Lasa un raspuns