Se poate! Septimiu Bourceanu a pus la cale un plan pentru a testa toți medicii din județ. GSP a suportat costurile

Septimiu Bourceanu, unul dintre liderii organizației liberale de la malul mării, a dat detalii prin intermediul Facebook, în legătură cu un program gândit pentru a testa toți medicii din județul Constanța, care se pot infecta cu virusul Corona, în orice moment.
”Vă vorbeam în postările trecute despre cât de importante sunt, mai ales în această perioadă, cadrele medicale și cât de important este să le protejăm și să le ajutăm în lupta cu acest inamic perfid numit noul coronavirus. Iată că, după discuții și analize cu managementul Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța și cu implicarea totală a Grup Servicii Petroliere, începând cu ziua de luni, 13 aprilie, județul Constanța va avea un program pilot prin care vor fi testați atât personalul medical și non-medical din unitățile sanitare, cât și pacienții care au nevoie de dializă, din întreg județul. Toți acești oameni vor fi testați de două ori, la o diferență de 11 zile. Este un efort uriaș care implică aproape 15.000 de teste rapide și testări maraton, vitale pentru cei care sunt în prima linie. Detaliile despre acest proiect deocamdată unic în România le aveți mai jos:
În contextul pandemiei de COVID-19, Direcția de Sănătate Publică din Constanța a început derularea unui program de testare a personalului medical și non-medical din unitățile sanitare.
Cadrele medicale și non-medicale vor fi testate pentru depistarea noului coronavirus de două ori la o diferență de 11 zile. Astfel, aproximativ 1600 de teste vor fi folosite pentru toți medicii de familie și pentru asistentele din cadrul cabinetelor de medicină de familie din județul Constanța – câte 800 de teste la 11 zile.
La Spitalul Municipal din Medgidia vor fi folosite 860 de teste, câte 430 la 11 zile pentru personalul medical și non-medical.
Un lot de 640 de teste vor primi și Spitalele Orășenești Cernavodă și Hârșova, fiind folosite câte 320 de teste la 11 zile.
La Spitalul Municipal Mangalia se vor face 780 de testări, câte 390 la o diferență de 11 zile pentru medicii, asistentele, infirmierele și personalul non medical din unitatea sanitară.
Toate cadrele medicale și non medicale din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța vor fi testate cu 6400 de teste, 3000 de teste de la S.C.J.U. și alte 3400 de la Direcția de Sănătate Publică.
La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase va ajunge un număr de 440 teste pentru testarea personalului medical și non-medical.
Toate persoanele care vor intra în Unitatea de Primire Urgențe din cadrul S.C.J.U. vor fi testate timp de 20 de zile, iar pentru această acțiune s-au pregătit 5000 de teste, aproximând că în unitatea sanitară de urgență intră aproximativ 250 de persoane pe zi.
Testările se vor extinde și asupra persoanelor ce necesită dializă (din centrele de dializă) – aproximativ 500 de persoane care vor fi testate o dată la 11 zile cu 1000 teste.
Nu în ultimul rând, va fi testat personalul SMURD și al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța. Asta înseamnă 650 de oameni testați la 11 zile.
Sunt aproape 15.000 de teste rapide care însumează un efort remarcabil atât din partea companiei Grup Servicii Petroliere (compania care a achiziționat testele), cât și din partea Complexului Balnear și de Recuperare Corpore Sano, prin managerul acestuia. Este o acțiune benefică pentru toate cadrele medicale din județul Constanța care luptă acum în prima linie pentru combaterea noului coronavirus.”, a declarat Septimiu Bourceanu.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular