Constanta.RO

Singurul cetățean care a sesizat Constanța Altfel e soțul avocatei asociației și lucrează la GSP

0

Încet, dar sigur, planul mincinos pus la cale de Vergil Chițac și oamenii din jurul acestuia, iese la lumină. Tot ceea ce se întâmplă acum, arată, fără dubiu, un singur adevăr, incontestabil. Activitatea amiralului Vergil Chițac nu a fost nicio secundă despre binele oamenilor. Și ce e mai grav, nu a fost nicio secundă la solicitarea oamenilor. Faptele pe care le-am descoperit, împreună cu alți jurnaliști, arată că oamenii nu au căutat asociația Constanța Altfel, pentru a solicita ajutor, așa cum se lăuda Vergil Chițac cu fiecare ocazie. A fost doar o schemă bine gândită de la vârful companiei Grup Servicii Petroliere, un plan pus la punct pentru a-l readuce pe Vergil Chițac în vârful ierarhiei politice din Constanța și pentru a-l impune drept primar al orașului.

Păpușarul Gabriel Comănescu a construit totul, în disperata lui dorință de a pune mâna pe orașul Constanța. Citiți atent și reflectați, înainte de a merge la vot și a arunca orașul pe mâna unor mincinoși disperați după putere politică și bani. Vergil Chițac nu poate fi o soluție pentru Constanța, pentru că nu el va conduce orașul. Urmăriți faptele și veți înțelege de ce.

În 2016 se naște Constanța Altfel, prima variantă

În 2016, cu un Mazăre căzut de pe baricadă, mogulul Gabriel Comănescu dorea, disperat, un supus pe care să-l impună pe locul lăsat gol. Se săturase de capriciosul Mazăre care nu-i oferea nimic și dorea puterea pentru el. După multe discuții, s-a ajuns la soluția Vergil Chițac, pe care oamenii lui Comănescu l-au pensionat rapid din funcția de rector al Academiei Navale Mircea cel Bătrân, l-au impus în PNL Constanța profitând de relațiile mogulului cu conducerea de la București (nu, pe Vergil Chițac nu l-a deranjat că local nu l-a dorit nimeni) și l-au introdus rapid într-un ciclu de promovare. Aveau doar câteva luni la dispoziție, așa că mogulul a făcut ce știa cel mai bine și ce făcuse și cu Gigi Chiru înainte. L-a introdus pe Vergil Chițac în locul său într-o asociație chipurile civică și l-a prezentat printr-o serie de concerte drept cel mai civic candidat existent vreodată, salvatore della patria de Constanța. Așa s-a auzit pentru prima dată de Asociația Civică pentru Constanța, care avea drept motto sintagma ”Constanța Altfel”. Doar că în disperare de cauză, probabil, oamenii mogulului au omis câteva detalii care au fost fatale candidaturii. Au crezut că apropierea de Gabriel Comănescu nu va dăuna, dar constănțenii s-au prins că un nou mogul vrea Constanța și au preferat să-l trimită la Primărie pe Decebal Făgădău.

Amiralul a pierdut la 7000 de voturi, dar a primit (din nou) nemeritat un loc călduț în Parlament pe listele PNL, deși poate acel loc ar fi fost mai meritat de unul dintre membri care chiar muncise pentru partid, nu fusese impus între liberali.

Caracter frumos, domnul Vergil a făcut ce a știut mai bine, după ce s-a văzut parlamentar. A ieșit din PNL și s-a preocupat de temele pentru care ajunsese senator. Legea OffShore pentru Gabriel Comănescu și pensia specială pentru el însuși.

Iar între timp, s-a născut un nou plan, sperând că în 2020 constănțenii vor vota altfel, pe fondul unor nemulțumiri nejustificate față de administrația Făgădău care a pornit lent în greaua misiune de a scoate orașul din zona de ”fără reguli” impusă de Mazăre. Așa a apărut Asociația ”Constanța Altfel”, în 2017.

Apare ”Constanța Altfel”, o asociație civică, cu dorințe politice

În 2017, mogulul Gabriel Comănescu trece în umbră și-l lasă pe Vergil Chițac să fondeze o nouă asociație, în care acesta se asociază cu avocatul Felicia Ovanesian. Treburile se împart în asociație, amiralul devine portavocea rezistenței anti Făgădău, în timp ce avocatul Felicia Ovanesian reprezintă asociația în procese deschise împotriva dezvoltatorilor imobiliari.

De ce tocmai împotriva acestora? Din două motive, dădea bine la publicul larg din Constanța, sătul de constructorii de blocuri care fură mult din soarele unora dintre noi, dar și pentru că la dezvoltatorii imobiliari există bani. Vezi cazul USR care a primit sponsorizări generoase de la un dezvoltator pe care nu-l va ataca niciodată și înțelegi imediat rețeta.

Această luptă a fost însă o farsă de zile mari și vă explicăm imediat de ce credem asta. Vă aduceți aminte de firma care se lupta să ridice un bloc exact în parcul Tăbăcăriei, lângă Lake View, firmă proprietate a soțului doamnei Merlă, mare director în Primăria Constanța? Firma se numește Oil Depol și este reprezentată în instanță chiar de … Felicia Ovanesian. Ați înțeles păcăleala? Și nu e singurul caz, dar deocamdată ne oprim aici, urmând să revenim cu detalii picante legate de Felicia Ovanesian.

ovanesian

Unul dintre cei ”hăituți” cu procese de asociația Constanța Altfel a fost Grigore Comănescu. Un singur bloc a ridicat acesta, pe un teren cumpărat cu multe milioane de euro, chiar de la Primăria Constanța, cu obligația de a face, prin vânzare, un bloc de P + 7, nu pe o retrocedare, dar a fost suficient ca domnii Altfel să-l binecuvânteze cu proces după proces, pentru a-i încurca investiția.

Credeți că motivul a fost lupta civică pentru oraș? Nu. Grigore Comănescu este socrul secretarului general al PNL Constanța, Marian Crușoveanu, implicat, alături de colegii săi, în excluderea lui Vergil Chițac din partid, după alegerile din 2016. De aici dușmănia grupării Altfel. Cu ocazia proceselor desfășurate între firma lui Grigore Comănescu (fără vreo legătură de rudenie cu mogulul Gabriel Comănescu) au ieșit la iveală detalii interesante, care arată țesătura de minciuni din spatele organizației ”civice” patronată de candidatul Vergil Chițac.

Încercând să-și justifice atacurile îndreptate cu furie spre Grigore Comănescu, amiralul și ai lui au dorit să-l vopsească drept geniul politic din spatele ginerelui său. Probabil așa se întâmplă, dacă tu ai un mogul care-ți dictează activitatea, crezi că la fel se întâmplă peste tot. În realitate, Grigore Comănescu a stat departe de politică. A fost primul betonist privat în 1991, e un afacerist cinstit căruia nu-i poate reproșa nimeni nimic, are taxele și impozitele plătite la zi, are peste 500 de angajați cu salarii mari, plătite la termen (se aude domnule amiral?), un afacerist care a clădit o afacere încă din anii 90 și nu a avut niciodată probleme în activitate. E genul acela de afacerist care vine primul la birou și pleacă ultimul, iar pentru seriozitatea lui este cunoscut național și internațional, fiind selectat drept partener NATO în România. Nu ar avea de ce să fie interesat de jocurile politice. I-ar face mai mult rău. Ba dimpotrivă, faptul că a refuzat în decursul timpului să cotizeze la bunăstarea unor politicieni locali, i-a adus numai probleme și numai deservicii, situație pe care o retrăiește acum.

Oil Depol nu, Comprest Da. Război la solicitarea unui angajat al GSP

O să vă spunem pe scurt povestea celor două procese deschide de Constanța Altfel împotriva firmei lui Grigore Comănescu. În primul proces, asociația Constanța Altfel a contestat o autorizație prin care blocul se supraetaja. În lipsă de soluții și doar pentru a încurca, avocații asociației au cerut ”aviz arheologic”. Te iei cu mâinile de cap, aviz arheologic la etaj. Judecătorii le-au respins rapid cauza, dintr-un motiv foarte simplu de înțeles deși cunoscut de puțini. Legea nu mai permite ca tu, orice asociație creată peste noapte, să contești o investiție, într-un caz care nu te afectează direct. Prevedere legală care era foarte clar că va prevala și în cel de-al doilea proces deschis, în care asociația contesta tot PUZ-ul zonei.

Pentru a eluda legea, s-a recurs la o invenție, o șaradă de prost gust. În fața judecătorilor, la cel de-al doilea proces, s-a prezentat avocatul Dumitra Daon, susținând că reprezintă în instanță locuitorii blocurilor învecinate, deranjați de construcția lui Grigore Comănescu. Desigur, dacă solicitarea era reală, locuitorii aveau dreptul să deschidă un proces, fiind direct implicați în poveste.

Problema a intervenit în momentul în care avocații firmei lui Grigore Comănescu au solicitat doamnei avocat Daon Dumitra dovezi că vecinii au contactat-o și au cerut să fie reprezentați. Acolo s-a stins lumina, pentru că dovezile nu existau.

Luând de bună credință explicația avocatului că nu mai găsește procesele verbale prin care locatarii o mandatează să deschidă un asemenea proces, instanța a acordat acesteia termen pentru a le găsi. La următorul termen, doamna Dumitra Daon s-a prezentat în fața instanței cu o plângere formulată de soțul ei, Sorin Daon, care locuiește în blocul învecinat. Nu vă bufnește râsul? Și, ca totul să se lege, unde credeți că lucrează Sorin Daon? La Grup Servicii Petroliere, adică la Gabriel Comănescu. S-a înțeles? Cam așa acționează Asociația Constanța Altfel, la solicitarea oamenilor.

Și lucrurile nu se opresc aici, minciuna continuă. Asociația Civică devine PARTID POLITIC

Și dacă nu v-am convins, legat de cât de civică este activitatea Asociației Constanța Altfel, lucrurile au devenit foarte clare, zilele trecute, atunci când toată lumea a aflat că membri asociației au fondat, oficial, la instanță, partidul Constanța Altfel, intenționând să candideze pentru Consiliul Local.

Adică, vârful de lance Vergil Chițac se duce la PNL, pe un loc călduț de candidat la Primărie, în timp ce colaboratorii săi din asociația nu foarte civică pentru Constanța s-au transformat în partid pentru a ”ciupi” și ei ceva politic, că nu doar nu era să rămână în afara jocului.

Politic, jocul e simplu, chiar dacă Vergil Chițac ajunge primar, el va controla o turmă de consilieri liberali care vor asculta de vocea partidului, nu de cea a primarului în funcție. Așa că amiralul are nevoie de oameni cu care să forțeze mâna partidului liberal, atunci când deciziile se negociază, când se împarte ciolanul. Un fel de ”ai noștri de la PNL votează așa, ai tăi de la Constanța Altfel cum votează și ce vor pentru asta, domnule amiral?”.

E a doua țeapă pe care amiralul, susținut de păpușarul suprem, o dă PNL-ului din Constanța. Și e surprinzător că PNL acceptă. Pentru că în realitate, în această formulă, propriul candidat al partidului, fură din voturile PNL pentru Consiliul Local, pe care le duce către colaboratorii săi din asociație. Vergil Chițac divizează prin oamenii săi dreapta politică, în timp ce urlă că USR e partidul care nu dorește unitate.

Vă dați seama, în ce film trist ne bagă acești băieți, mânați doar de interese și ambiții politice și niciodată de interesul cetățeanului de rând?
About Author

Lasa un raspuns