Domnul Vergil Chițac comandă articole mincinoase despre mine. Nu aveți onoare, domnule amiral!

S-a supărat pe mine, domnul amiral Vergil Chițac. Cel mai probabil l-a deranjat teribil clipul postat în exclusivitate de mine, clip în care domnia sa poate fi admirat în timp ce își însușește minuțios discursul lui Barack Obama. În mod normal, după ce ești surprins copiind cuvânt cu cuvânt discursul unui președinte american, ar trebui să dai fuga să te ascunzi undeva și să nu mai emiți nicio pretenție. Clipul a sărit de 62.000 de vizualizări și încă merge bine.

Sau poate l-a deranjat pe domnul amiral faptul că am readus în discuție, cu argumente solide, relația de subordonare dintre domnia sa și mogulul Gabriel Comănescu?

Sau poate s-a supărat chiar mogulul însuși, având în vedere că mi s-a pus în vedere să nu cumva să mai preiau vreodată imagini difuzate de postul domniei sale de televiziune, Dobrogea TV?

I-am supărat pe acești domni, iar ei au răspuns, pe măsura caracterului din dotare. Murdar și mincinos.

Ieri, pe la ora prânzului, am observat cum un cont de Facebook fals, creat parcă doar pentru a distribui articolele în care amiralul Chițac e prezentat într-o lumină bună, începe să distribuie pe grupurile de Facebook o creație jurnalistică în care sunt prezentat drept ”trompeta lui Făgădău”.

Articolul, scris pe un site de care foarte puțini au auzit, intitulat Flagrant de Constanța, încearcă să inducă ideea că de la înălțimea funcției de primar, Decebal Făgădău a ordonat ca jurnalistul Hapurnea să primească mii de euro, prin diverse instituții, pentru a-mi cumpăra astfel tăcerea.

flagrant

Desigur, articolul e scris de un ageamiu. Pentru că, se susține de exemplu că Decebal Făgădău mi-a oferit contract cu Delfinariul, deși această instituție nu are nicio legătură cu Primăria Constanța.

Se susține că primesc 2500 de euro de la Delfinariu. Nu, nu am contract cu Delfinariul.

Același ageamiu scrie că aș avea contracte de mii de euro cu RAEDPP sau City Bus. Nu, nu am contracte cu aceste societăți.

Se mai vorbește despre contractul cu SPIT Constanța, de mii de euro. Da, SPIT desfășoară campanii de promovare cu TOATE publicațiile locale din oraș. Pentru colaborarea cu SPIT încasez fabuloasa sumă de 400 de lei lunar. De aici, până la miile de euro despre care vorbește ageamiul, e cale lungă.

L-aș invita pe ”scriitor” să vină să vadă garsoniera în care locuiesc în chirie. Până atunci însă o să-l invit în fața instanței, unde vom lăsa judecătorul să arate cine are dreptate.

Trebuie să vedem însă, cine e domnul care minte că sunt plătit regește din banii constănțenilor, pentru că abia aici povestea devine interesantă.

detinatorAm remarcat site-ul Flagrant prin 2016, dacă nu mă înșeală memoria. Marian Iordache, fost primar la Medgidia și apoi primar din umbră la Cernavodă, obișnuia să mai ajute acest site și pe proprietarul lui, cu sume minuscule de 500 de lei, din când în când. Bani publici. Apoi, site-ul a fost abandonat, până ieri, când după ani de zile, cineva a decis să-l reactiveze pentru a-mi dedica un articol plin de mizerie și minciuni. La doar o zi după dezvăluirile pe care împreună cu ai mei colegi le-am documentat despre Gabriel Comănescu și Vergil Chițac.

Site-ul buclucaș aparține societății comerciale SC MGM TOMIS PRESS SRL. Evident, doar vorbim de profesioniști, societatea e radiată încă din 2013. Așa fac ”jurnaliștii” adevărați. Site-uri fantomă, aparținând unor firme radiate și articole semnate sub pseudonim.

Acționar în societatea care apare ca deținător al site-ului este domnul Marian Ciurea.

Cine este acest domn? A fost ceva jurnalist pe la Telegraf, pare-se, n-a făcut mulți purici. A încercat apoi să ciugulească de pe unde a apucat, cu acest site Flagrant, dar lucrurile n-au funcționat. Probabil din prea mult talent, jurnalismul domnului Ciurea l-a dus la faliment.

După activitatea prodigioasă de jurnalist, pe domnul respectiv îl găsim în echipa PNL condusă de Robert Boroianu. Aceeași echipă care în 2016 publica un articol despre subsemnatul în ziarul de campanie, susținând că sunt tonomatul lui Vrabie. Ca să vezi cum se leagă lucrurile.

ciur

Altceva însă e mult mai interesant. Domnul Marian Ciurea, cel mai probabil autorul sub pseudonim al articolului calomnios scris la adresa mea, este prieten apropiat al amiralului Vergil Chițac.

O spune chiar amiralul într-un interviu pe care l-a oferit publicației Info Sud Est în 2016.

ciurea student chitac

” Întrebat fiind cine i-a mai propus să candideze în afară de Gheorghe Dragomir, Vergil Chițac a pomenit numele deputatului Victor Manea, fostul candidat liberal la Primăria Constanța în anul 2012. Chițac susține că l-a cunoscut pe Manea printr-un prieten comun, Marian Ciurea, fost student al lui Vergil Chițac:

„Victor Manea. Pe Victor Manea l-am cunoscut, vă spun exact, el e prieten bun cu (…) Marian Ciurea, iar Marian Ciurea mi-a fost student și întâmplarea a făcut că ne-am întâlnit acum mulți ani de zile”.

Ați prins-o, așadar omul care-mi dedică un articol calomnios este prietenul și sfătuitorul amiralului Vergil Chițac. O coincidență nefericită, nu-i așa? Păi, să vă mai spun o altă coincidență.

Acest Marian Ciurea, studentul și prietenul lui Vergil Chițac, a absolvit Institutul Mircea cel Bătrân în anul 1989. Cine credeți că i-a fost coleg de grupă? Mogulul Gabriel Valentin Comănescu, regele nedetronat al petrolului și sponsorul din umbră al amiralului Vergil.

ciurea student comanescu

E foarte simplu pentru mine, jurnalist de investigații cu 18 ani de experiență, să pricep de unde a venit articolul mincinos. Acum, cred că ați înțeles și voi. Am deranjat tabăra amiralului și așa au crezut domnii din acea tabără că voi fi discreditat, denigrat, pedepsit.

Doar că ai mei cititori sunt oameni deștepți. Și vor înțelege. Și vor vota.

V-aș arăta obrazul, domnule amiral, dar n-aveți, așa că ar fi un gest inutil.

P.S. În ultimii patru ani, site-ul Constanta.ro și pagina de Facebook Constanta INFO au publicat constant anchete despre greșelile și minciunile administrației Făgădău, precum și despre afacerile dubioase ale familiei Babu, anchete care pot fi citite în continuare pe site. Nici măcar o dată, primarul Decebal Făgădău nu și-a permis să recurgă la asemenea metode. A pus de fiecare dată mâna pe telefon și și-a spus punctul de vedere legat de cele scrise, printr-un dialog mai mult decât civilizat, deși nu e ușor să faci asta când ești atacat.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular