Constanta.RO

De ce a fost Decebal Făgădău trimis în judecată exact în ziua în care i se stabilea viitorul politic?

0

Fix în ziua în care la București se decidea dacă Decebal Făgădău va prinde un loc eligibil pe listele de parlamentari PSD, fostul primar al municipiului Constanța a fost trimis în judecată de procurorii DNA.
Timpul și viața ne-au învățat să nu credem în coincidențe, iar aceasta miroase de la o poștă a coincidență ordonată de la cel mai înalt nivel al statului.

Noi credem că, indiferent de simpatii sau comenzi, orice jurnalist ar trebui să se întrebe, apoi să întrebe public: De ce astăzi? De ce trimiterea în judecată se petrece EXACT în ziua în care conducerea centrală a PSD hotăra numele viitorilor parlamentari constănțeni și, implicit, dacă Decebal Făgădău va fi deputat de Constanța?

Să recapitulăm puțin faptele. Pe scurt, Decebal Făgădău, în calitate de viceprimar, semnează în anul 2013 o autorizație de construcție, pe care procurorii ajung să o considere nelegală patru ani mai târziu. De ce le-a trebuit patru ani, numai ei știu. Fostul viceprimar, devenit primar în anul 2016, este acuzat de abuz în serviciu în anul 2017. Noi credem că acesta a fost momentul când lui Decebal Făgădău i s-a transmis, elegant, că nu trebuie să aspire la mai mult de un mandat.

Mai departe, pe 4 decembrie 2017, procurorii anunță, printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituției, începerea urmăririi penale împotriva lui Decebal Făgădău. Din acel moment se așterne o liniște asurzitoare peste caz, probabil pentru a se putea vedea dacă primarul a înțeles mesajul. Și cum nu dădea semne că ar fi priceput că nu trebuie să își construiască o nouă candidatură, în luna iulie 2019 suntem din nou anunțați că Decebal Făgădău este urmărit penal pentru aceeași poveste, dar fără ca în cazul lui să apară detalii noi. Deci, un an și jumătate cazul a fost băgat la sertar, apoi șters de praf și arătat opiniei publice, apoi reasezat în același sertar. De fapt, dosarul îi fusese arătat lui Făgădău, nu constănțenilor, el trebuia să înțeleagă ceva.

Mulți s-au întrebat când va fi trimis Decebal Făgădău in judecată, iar pe buzele tuturor a existat un singur răspuns: atunci când trebuie. Adică astăzi, ziua Z pentru Decebal Făgădău, viitor deputat. Ați observat poate, la fel ca noi, că Marcel Ciolacu a amânat discuția despre listele de la Constanța. Părea că se așteaptă ceva.

Iar astăzi, când a explodat vestea că după aproape trei ani de praful gros așezat pe dosarul Făgădău, fostul primar a fost trimis în judecată, am înțeles ce se aștepta.

Decebal Făgădău a procedat onorabil. Și-a prezentat demisia din PSD și astfel pare că scurta lui carieră politică s-a încheiat. Sistemul a învins, execuția a avut loc așa cum e vizibil că a fost gândită încă din anul 2017. PNL Constanța pleacă la drum eliberat de singurul om care ar fi putut construi o eventuală opoziție în administrația locală din următorii patru ani. Cu alte cuvinte, după 20 de ani de administrație PSD, ordinul de sus a fost executat: Constanța galbenă pentru următorii 20 ani.
About Author

Lasa un raspuns