No menu items!
No menu items!

Festivitatea de premiere – Concursul național de literatură și jurnalism sportiv „Un condei numit Fair Play”

Alexandra Cornea si Catalin GaneraComitetul Olimpic și Sportiv Român, prin Academia Olimpică Română, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale  a organizat în anul școlar 2012-2013  Concursul de literatură și jurnalism sportiv „Un condei numit Fair Play” destinat elevilor elevilor din ciclurile primar, gimnazial și liceal  care  îmbină cele două domenii: creația, pasiunea pentru scris și citit și  domeniul sportiv.
La nivelul județului Constanța, patru eleve au reușit performanța de a  obține rezultate foarte bune: Maria Beatrice Boghean de la Liceul Teoretic „Ovidius”  a obținut Premiul I, Anamaria Dudu de la Liceul Teoretic „Ovidius”, Premiul al III-lea la secțiunea Poezie.
La secțiunea Cronică-Reportaj, eleva de clasa a V-a,  Alexandra Cornea, de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Constanța, a  obținut Premiul al III-lea și   eleva Maria Teacă de  la Liceul Teoretic „Ovidius” a obținut Mențiune.
Cele patru eleve  însoțite de doamnele profesoare, Trifan Deniz și Gabriela Hugeanu, vor fi premiate vineri,  1 noiembrie 2013, ora 11.00, la  Casa Olimpică din București.
Eleva Alexandra Cornea (in foto, alaturi de antrenorul sau, Ctalin Ganera), clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială Nr. 6 „N. Titulescu” a declarat:
Cum am priceput că Olimpismul este cel mai sănătos cod de Viata (personală şi socială)!
Ce m-a determinat să particip la concursul  ”Un condei numit Fair Play” a fost dorinţa de a încerca să exprim şi în cuvinte ceea ce simt şi gândesc din momentul în care, acum trei ani, am început să practic atletismul, la Clubul LPS Nicolae Rotaru Constanta, sub îndrumarea profesorului Cătălin Ganera. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă adresez… (tot) antrenorului. Pentru că domnul Catalin Ganera este „vinovat” pentru pasiunea pe care am dobândit-o pentru sport, în general, şi pentru atletism. Iar profesorul şi antrenorul meu a continuat lecţia de adevărat olimpism pe care ne-o predă la fiecare antrenament. Mi-a oferit noi materiale de studiu dar cel mai important ajutor a fost, cred, acela de mă face să înţeleg că… deja înţelesesem multe lucruri, care constituiau chiar temele concursului!
Consider că sportul pe care-l practic, atletismul, face deja parte din personalitatea mea! Şi va avea în viitor, un rol important în formarea şi evoluţia mea, pe toate planurile vieţii, atât pe cele individuale, personale, cât şi pe cele sociale şi profesionale. Iar unul dintre cele mai importante câştiguri, pentru mine, un copil, încă, de clasa a şasea, este conştientizarea ideilor şi aplicarea practicilor care alcătuiesc conceptul de Olimpism,  acelea care duc la atitudini, abordări şi manifestări în viaţa „de zi cu zi”,  cea din afara stadionului şi a sălii de sport.
Sunt conştienta că, în clipa în care încalţ pantofii de atletism şi îmbrac echipamentul, mă antrenez nu doar pentru SPORT, ci, în primul rând chiar!, pentru VIAŢĂ! Aceasta este ceea ce cred eu despre Olimpism şi despre dictonul său definitoriu, „Men sana in corpore sano”. În traducere personală: „VIAŢĂ (minte, corp şi atitudine) sănătoasă, într-o LUME (a minţilor, trupurilor şi manifestărilor) sănătoasă!”
Cu acest prilej, inspectorul școlar general școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, a menționat: „Le felicit pe cele patru eleve pentru rezultatele notabile obținute la un un concurs inedit, interdisciplinar, care îmbină creația,  creativitatea literară cu  talentul sportiv și care pregătește generații  de tineri animați de fair play. Totodată, sunt de apreciat cu atât mai mult,  cu cât performanțele lor există  în sport și în rezultatele de la școală.”

Inspector școlar,
Cristina Maria Ivan

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular