Directorul CMSN Constanța, Adrian Bîlbă, ne-a vorbit despre situația Delfinariului din Constanța, care a bătut toate recordurile de vânzări în această vară. Echipa care administrează această instituție nu se culcă pe o ureche și vrea să modernizeze în continuare activitatea Delfinariului, pentru ca în anul care urmează, mai mulți turiști să aleagă ca atracție de vacanță spectacolele lui Ni Ni și Chen Chen.
Am avut rezultate excelente în acest an care ne-a adus creșterea numărului de vizitatori la aproape jumătate de milion până la ora actuală și vom depăși 500 de mii de vizitatori până la sfârșitul anului, fără doar și poate. Asta înseamnă 35% PESTE numărul de vizitatori ai anului trecut (2016). E o creștere cu care ne mândrim și care constituie pentru noi o bază dificilă de plecare pentru anul viitor fiindcă trebuie să ne raportăm la aceasta. Ne prețuim vizitatorii și ne bucură că vin în număr atât de mare, însă trebuie făcut ceva ca oamenii să nu mai piardă timpul la asemenea cozi. Să vă spun ce planuri avem: din toamnă asta instalăm un sistem pilot de bilete on line. Atunci când ajungi, vezi coada, îți alegi vânzarea online, cauți pe telefon site-ul, îți iei biletele și cu un cod de bare ajungi la cititorul/scannerul de la intrarea în Delfinariu. Testăm sistemul acum, când afluxul de vizitatori este mai mic decât în lunile de vară, astfel încât anul viitor în plin sezon, să ne putem permite vânzarea on line care se va face direct de pe telefon, direct din fața Complexului Muzeal, nu numai de pe un laptop sau de la hotel. Ideea e că vrem să terminăm cu cozile” spune Adrian Bîlbă, directorul Delfinariului.
”De asemenea, anul asta am socotit 500 de mii de vizitatori – e mult. Să depășim această cifră cu un procent cum ne-am obișnuit an de an să creștem, cu 20-30%, nu va fi ușor ! Am ajuns la un nivel de maturitate, odată cu noua investiție a Consiliului Județean… acum trebuie să venim cu ceva-n plus. Și-n plan avem următoarele : să mai aducem alte foci și să aducem pinguini. Consiliul Județean ne va susține în planul investițional pentru a putea aduce alți lei de mare. Pentru pinguini însă, se gândește la o soluție de finanțare prin proiecte europene. Vor fi cumpărați pinguini ce pot trăi la temperaturile caracteristice verii noastre și-apoi va trebui să le construiască și “o casă”. Nu sunt păsări “atât de acvatice” iar bazinul lor nu trebuie să fie foarte adânc și foarte complicat. Sunt păsări mai degrabă tericole, nu au nevoie de bazine mari de apa. Fie cu ajutorul Consiliului Județean, fie cu bani europeni vom avea pinguini la primăvară.”, a adăugat Adrian Bîlbă.