Am cerut primăriilor să aibă grijă de câinii comunitari. Răspuns: ”Marș de aici”

În această dimineață, am formulat un apel pe adresa a 20 de primării din județul Constanța, prin care le ceream aleșilor locali să se asigure că, în adăposturile organizate, câinii comunitari sunt îngrijiți și nu suferă din cauza frigului de afară. Iată cum suna apelul nostru:

Având în vedere condițiile meteo extreme de iarnă, vă solicit, de urgență, să luați măsurile ce se impun pentru ca în Adăposturile destinate câinilor fără stăpâni ce funcționează pe raza teritorial-administrativă a județului Constanța să fie asigurate toate condițiile de protejare și susținere a vieții câinilor cazați în Adăposturi, prin:

  1. Sesizarea oficială a autorităților administrației publice locale pe raza cărora funcționează Adăposturile, precum și pe cele care au încheiate contracte de gestionare a câinilor fără stăpâni cu aceste Adăposturi, în vederea adoptării măsurilor de protejare și susținere a vieții câinilor cazați în Adăposturi;
  2. Demararea de acțiuni operative de control la toate Adăposturile de pe raza județului Constanța pentru a constata, la fața locului, pregătirea Adăposturilor pe timpul iernii, condițiile în care sunt cazați câinii fără stăpâni, condițiile de căldură, hrană, adăpare, precum și dacă există câini care au murit din cauza frigului.

Un demers de bun simț, credem noi. Până în acest moment, am primit un singur răspuns, anonim. Iată cum sună acesta:

Marș de aici!
Buna ziua. Stimate domn, din postura de cetatean al acestei tari imi permit sa va spun ca nu sunt de acord ca banul public sa fie cheltuit pe paie, paturi si mancare pentru cainii maidanezi. Este suficient cati bani se cer pentru ecarisaj de catre firmele din domeniu. Nu va mai dati atata mare iubitor de caini plini de boli si care mai seamana si teroare printre copii. Am ajuns sa merg pe strada si sa ma feresc de caini, de parca ei ar plati impozitele la primarie si ei ar avea dreptul mai mult ca mine, sa ocupe trotuarul. Dar, va intreb eu, acum : cine protejeaza dreptul la viata a mielutilor care sunt ucisi in masa, in perioada Pastelui, Cine protejeaza porcii care sunt ucisi de Craciun? De ce mai punem otrava pentru soareci pentru a face deratizari? Oare aceste animale nu au dreptul sa traiasca precum cainii? Ba da. In functie de cum aduce bani fiecare in buzunarul cui trebuie. Mieii si porcii aduc bani daca sunt sacrificati si vanduti, cainii aduc bani doar daca se face o solicitare sa fie ridicati de pe strazi, iar soarecii care nu produc nimic sunt ucisi marsav, cu otrava. Mi s-a acrit sa vad cata propaganda si cata tevatura fac ONG-urile de protectie a animalelor care nu protejeaza decat maidanezii. Cumva aveti vreo firma de profil si nu mai aveti bani? Nu mai stiti de unde sa faceti rost? Cu siguranta, aveti dumneavoastra un interes!!! Ca, daca v-ar fi pasat de caini cu adevarat, i-ati fi luat acasa, le-ati fi creat conditiile la care aveti pretentie, eventual, i-ati fi pupat in bot sau in alte parti ale corpului (cum am mai vazut ca fac iubitorii de caini) pentru a se simti cu adevarat, iubiti. Va provoc la un dialog pe aceasta tema, si sunt convinsa ca, daca nu aveti un interes financiar in spatele pretentiilor pe care le ridicati fata de maidanezi, va voi convinge sa militati pentru aceasta problema din unghiul din care o afac eu. Va lansez o intrebare: Dupa legile din Romania, ce pateste un cetatean care otraveste (sau omoara intr-un alt mod) un maidanez?
Vă reamintim, mesajul nostru a fost trimis doar către adresele oficiale ale primăriilor din județ, ceea ce înseamnă că persoana care ne-a răspuns lucrează în cadrul uneia dintre ele.
Ni se dovedește, pentru a mia oară, că nivelul oamenilor angajați în administrația locală este foarte, foarte jos.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular