Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a depus în data de 18.04.2018, sub nr. 10.684, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, o notă de informare prin care solicită să se dispună sistarea demolării unui imobil al Consiliului Județean, având în vedere faptul că din analiza amănunțită a expertizei existente, efectuată de către S.C. ECO TERRA PROIECT S.R.L., reiese că această construcție este în stare bună și poate fi redată astfel circuitului civil.
“Clădirea față de care s-a dispus demolarea nu poate fi folosită ca arhivă, corect, dar poate fi renovată și redată circuitului civil, ca spațiu cu destinația de birouri. În condițiile în care Consiliul Județean Constanța duce lipsă de spații pentru desfășurarea activității curente, este o aberație demolarea unor imobile, care pot avea această destinație și care corespund din punct de vedere tehnic, putând fi recuperate.
Valoarea economică pentru a realiza o astfel de clădire nouă, la dimensiunile și funcționalitatea celei existente, depășește cu mult valoarea renovării acesteia.
În condițiile în care bugetul Consiliului Județean Constanța nu are bani de aruncat pe fereastră, consider că este inoportună și aberantă susținerea și realizarea demolării dispuse de către vechea conducere a CJC, demolare în vederea realizării unei clădiri pentru….ARHIVĂ.
Pot afirma cu responsabilitate faptul că Consiliul Județean dispune de teren care se pretează unei astfel de investiții (construcție cu destinația arhivă), dacă va fi cazul.
Consider că demolarea imobilului situat pe Strada Izvor, nr. 23 trebuie să se oprească, iar clădirea trebuie renovată și transformată în spații pentru birouri. Se rezolvă astfel și problema aglomerării în birourile CJC și se face și economie majoră la bugetul acestuia. Repartizarea arhivei sau construirea unui nou imobil pentru aceasta se poate face pe orice alt teren al Consiliului Județean Constanța.
P.S.! Un proverb popular spune că: ”Nu tai un nuc să faci un titirez”.”, a declarat Claudiu Palaz.