Ultima reprezentație a spectacolului de video-proiecții și audio performance „Synesthesia Spectrum”

Duminică, 6 septembrie, publicul are ultima oportunitate pentru a urmări producția spectacolului de video-proiecții și audio performance „Synesthesia Spectrum”, care face parte din proiectul cultural „Colors, Sounds and Motion in a Dark Space”.

Reprezentația poate fi urmărită de la ora 20.00, pe pagina de Facebook oficială.

Proiectul, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.) – aria tematică Arte vizuale, și organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu, a fost dus la bun sfârșit, în ciuda complicațiilor generate de epidemia de coronavirus.

Bugetul total al proiectului este de 113.500 lei (85.000 lei finanțare A.F.C.N., 28.500 lei contribuție proprie a beneficiarului). Parteneri sunt Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați, Business Class Tour.

„Sunt mândru de ideea pe care am avut-o și de modul în care a fost pusă în practică. Un proiect cultural amenințat cu anularea din cauza pandemiei de coronavirus a fost adus, totuși, în fața publicului doritor de frumos, prin eforturi personale și materiale suplimentare. Toți cei implicați au fost încântați de produsul cultural obținut. Ne-a bucurat mult relația frumoasă între partea tehnică și artistică a proiectului”, a declarat Sebi Pătrunjei, responsabil P.R. al proiectului.

„Este vorba despre dorința și despre nevoia omului de acces la cunoaștere, o cunoaștere care îi devine, la un moment dat, indispensabilă. Omul realizează imposibilitatea lui de a se dezvolta fără această cunoaștere, chiar dacă se teme de ea. Omul își dorește să descopere, să cunoască și să înțeleagă universul, sub toate formele. Își dorește să călătorească în continuare în univers și nu se mulțumește doar cu acceptarea existenței divinității care l-a creat. Spectacolul este o călătorie în călătoriile din univers.”, a precizat Iulian Enache, regizorul spectacolului.

Synesthesia reprezinta un fenomen perceptiv în care stimularea unei căi senzoriale sau cognitive conduce la experiențe automate, involuntare, într-o a doua cale senzorială sau cognitivă. Synesthesia are ca fenomen derivat Chromesthesia, respectiv asocierea sunetelor cu culori, acest gen de manifestare senzorială stând la baza conceptului acestui proiect. Practic, mai multe structuri muzicale cu influențe spațiale au fost convertite electronic, printr-un program computerizat, în forme vizuale de diferite forme și culori care sunt proiectate pe cupola Planetariului din Constanța, colajul audio vizual fiind completat de un performance live al unui cor format din șapte bărbați.

La realizarea acestui spectacol au contribuit:

– Regizor: Iulian Enache

– Autor coloană sonoră: Adrian Mihai

– Software designer: Lucian Pascu

– Scenograf: Lăcrămioara Dumitrașcu

– Director artistic: Georgiana Rusu

– Casting: Lui’s Event.

– Distribuție: Iulian Isbășoiu, Viorel Trofin, Jean – Laurențiu Popovici, Dorel Avram Stîngaciu, Alexandru Roman, Constantin Aurelian Ghițoi, Viorel Ilie

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular