No menu items!
No menu items!

Claudiu Palaz, candidat PMP pentru Senat: ”Sunt mândru că sunt dobrogean”

Președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, candidatul partidului pentru un loc de senator în Parlamentul României, ne-a acordat un scurt interviu, legat de ultimile evenimente politice din aceste zile.

1. Ieri a fost ședința de alegere a vicepreședinților Consiliului Județean. Cum vi s-a părut?

În 3 cuvinte: “convingerea neomarxistă, iremediabilă”. Și am să și explic. Practic, ieri au început patru ani de învățat: pe unde se intră în CJ sau care este rolul consilierilor județeni. Din păcate, nu este timp de învățat, pentru ca problemele se adună și soluțiile nu se pot lăsa așteptate. Asta înseamnă să trimiți oameni fară experiență, că să nu zic direct neprofesioniști. E un început deloc promițător cauzat de cei care se băteau până de curând cu pumnii în piept că ei știu că ce fac alții nu e bine, dar nu aveau niciodată altă variantă, de cei care dădeau mână cu mână și așteptau să fie fotografiați pentru a avea ce pune pe retelele de socializare.

Iar cea mai vie dovadă este aceasta: se aliază doi, câștigă mandate în CJ, în urma negocierilor au șanse la vicepreședinte și când să fie nominalizările, ce să vezi?! Fiecare din cei doi vrea funcție, vrea putere, vrea afirmare (dar nu pe merit). Fiecare tabără îl vrea pe al lui. Păi dacă ei nu au fost în stare să aibă o nominalizare comună de vice, dacă ei nu sunt în stare să ia o decizie comună, ce speranțe să avem că vor vota corect în CJ și nu vor aplica același principiu ca cel de ieri: “care pe care” sau, mai bine spus, “eu de ce să nu fiu băgat în seamă?”.

Așa că, nu sună bine următorii 4 ani, pentru cei care au crezut că dacă ne ținem de mânuță și ne bâțâim pe o muzică surdă, înseamnă că suntem și pregătiți pentru a vota proiecte de hotărâri. Și, implicit, din păcate următorii 4 ani nu sună bine pentru tot județul, din aceleași considerente.

2. Cum vedeți activitatea sau, mai bine zis, inactivitatea din Parlament, unde s-a încercat să se supună la vot inițiativa “300 de parlamentari” și amânarea alegerilor parlamentare?

Da, este un blocaj ce trenează de ani de zile în Parlament, din cauza căruia nici în legislatura 2020-2024 nu vom avea de exemplu numai 300 de parlamentari, așa cum au votat 7,7 milioane de români în 2009?! De ani de zile PMP se chinuie ca acest proiect de lege să fie votat. Am reușit numai la Senat să obținem votul, însă de doi ani zace blocat la Camera Deputaților. Doi ani în care de la fiecare partid a ieșit câte cineva care a zis că iubește țara asta și vrea economie și vrea să crească nivelul de trai al locuitorilor și respectă cetățenii. Pai cum respecți cetățenii când de atâția ani te agăți de un fotoliu cu toate beneficiile ce vin la pachet și pur și simplu blochezi un proiect să fie supus votului?! Măcar să fie pus pe ordinea de zi, să fie votat și la vot se va vedea dacă parlamentarii, aleșii poporului, respectă sau nu respectă voința celor 7,7 milioane de români.

3. Ce doriți să le transmiteți cetățenilor cu ocazia Zilei Dobrogei?

Toate urările de bine, toate îndemnurile spre dezvoltare și prosperitate, toate asigurările că Dobrogea va fi mereu pe primul loc în prioritățile mele, indiferent în ce funcție mă voi afla. Și, mai ales, că patriotismul se simte, nu se mimează!

Nu am fost niciodată străin de ziua de 14 noiembrie si am respectat această zi ca pe o adevărată sărbătoare națională. Și nu am marcat această zi prin lucruri sau evenimente trecătoare, ci m-am implicat în dăruirea locuitorilor Constanței a unor simboluri ce vor rămâne întotdeauna. Drept dovadă, chiar și acum dacă mergeți în fața Consiliului Județean veți vedea totemul aniversar “140 de ani de la Unirea dintre Dobrogea și Patria Mamă, România”, realizat de către Asociația Dobrogea Unită și donat CJC, ca simbol al recunoștinței și ca reasumare a îndemnurilor rostite de Regele Carol I în Proclamația de la 14.11.1878. Atât pe totem, cât și pe cele două plăci omagiale amplasate pe clădirea MINAC și în campusul universitar Ovidius se găsește inscripționat întregul text al proclamației.

Tot cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă m-am implicat în organizarea evenimentului “Zilele Dobrogei” la Pavilionul Expozițional, unde am reiterat clar că Dobrogea este cea mai mare dovadă de bună conviețuire între toate etniile, iar autoritățile trebuie să fie și ale turcilor, tătarilor, grecilor, machidonilor, lipovenilor și ale tuturor celor care trăiesc pe acest teritoriu.

Și sunt multe de spus despre acest subiect, mai amintesc numai implicarea mea în restaurarea Cimitirului Internațional de Onoare de la Mircea Vodă, care până atunci era locul în care ciobanii își duceau animalele la păscut, iar crucile erau sparte. După ce l-am restaurat, a fost declarat monument memorial grupa “A”. Sau la Pietreni, satul meu natal, unde am ridicat un monument cu osuar în care au fost depuse rămășițe ale militarilor necunoscuți – români, ruși, turci, sârbi, nemți și bulgari – căzuți în luptele din Primul Razboi Mondial, purtate în această zonă.

4. Credeți că anul acesta vom mai avea astfel de inițiative?

Aștept cu interes să văd cum vor marca autoritățile anul acesta Ziua Dobrogei. Sper că nu vor invoca pandemia, pentru că, repet, patriotismul se simte, nu se mimează, iar simțurile ne rămân active și în timp de pandemie. Nu ne amorțesc, decât din cauze medicale!

Pe această cale, vreau să le urez dobrogenilor “La mulți ani” de ziua noastră! Eu sunt mândru că sunt dobrogean și îmi doresc din suflet ca fiecare dintre dumneavoastră să simțiți, de asemenea, aceeași mândrie de dobrogean!

Comandat de Organizația Județeană PMP Constanța

Executat de Dorian Punctro Press SRL

Cod mandatar 11200012

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular