O alimentatie bazata pe fructe si legume este intotdeauna cea mai buna alegere pe care o poti face. Si ca sa te bucuri dinĀ plin de beneficiile pe care le au acestea asupra sanatatii tale, alegi de cele mai multe ori produsele proaspete, in defavaoarea celor congelate. Dar este oare alegerea corecta? Poti vedea oferta celor de la Selgros, pentru produsele congelate, cu un simplu click aici.
Conform unui studiu efectuat la Universitatea din Georgia pe opt fructe si legume: afine, capsuni, broccoli, fasole verde, conopida si mazare, in variantele proaspete si congelate, a aratat ca, in timp, produsele congelate pot fi mai nutritive.
Explicatia:
Fructele si legumele proaspete au fost analizate in ziua in care au fost achizitionate de magazine, iar cele congelate, dupa ce au stat cinci zile depozitate in frigider. In urma acestei analize s-a constat ca anumite substante nutritive se pierd dupa cinci zile, insa trebuie luat in calcul faptul ca produsele proaspete sunt culese cu cateva zile sau saptamani inainte de a ajunge pe rafturile magazinelor;Ā astfel isi pierd cea mai mare parte din nutrienti. In plus, de cele mai multe ori sunt culese inainte de a fi coapte, transportate sute sau mii de kilometri, iar ca sa straluceasca pe rafturi sunt tratate cu multe substante. In schimb, fructele si legumele congelate au un nivel mai mare de nutrienti, deoarece sunt congelate imediat dupa ce sunt culese. Din cauza acestui fapt au un continut mai ridicat de vitamine si fosfati, decat cele care stau cateva zile pe rafturile magazinelor.
Ion Onicel liked this on Facebook.