Asociația M10 Constanța solicită tuturor consilierilor județeni din cadrul CJC Constanța, în special celor din opoziție, să ceară lămuriri cu privire la mai multe proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 22 aprilie 2015. Printre acestea, se numără:
- Proiect nr.3 privind privind demararea procedurii de concesionare a imobilului Pavilion Expozițional Constanța, imobil aflat în domeniul public al Județului Constanța.
Înainte de a stabili care este cea mai eficientă modalitate de utilizare a Pavilionului Expozițional, ar trebui solicitat un raport al veniturilor și cheltuielilor, generate de acesta, în perioada administrării sale de către Fundația “Fantasio”. De asemenea, considerăm că este nevoie de răspunsuri clare la întrebările: de ce Pavilionul Expozițional nu poate fi administrat de o instituție aflată în subordinea Consiliului Județean, cum ar fi Centrul Cultural Județean “Teodor T. Burada”, sau de ce nu se poate înființa o entitate nouă (al cărei obiect de activitate să fie exclusiv administrarea Pavilionului), aflată în subordinea Consiliului Județean, tocmai pentru a evita suspiciunea că se pregătește o concesiune pentru o firmă de casă a PSD?
- Proiect nr. 5 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța.
În loc de a-și consuma inutil energia cu schimbarea din funcții a vicepreședinților PSD ai Consiliului Județean, consilierii opoziției ar putea supune atenției specialiștilor din propriul partid (dacă există) cele peste 170 de pagini ale ROF-ului și să vină cu propuneri concrete de îmbunătățire a organizării și funcționării Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Ar fi mult mai indicat ca votul pentru acest proiect să fie amânat pentru o ședință viitoare a Consiliului Județean, timp în care ROF-ul Spitalului Județean să intre în dezbatere publică.
- Proiect nr.7 privind modificarea Anexei nr.2 la HCJC nr.254/03.12.2014 privind repartizarea spațiilor cu destinația de birouri, precum și a locuințelor de serviciu din imobilul bloc L4 situat în Municipiul Constanța, Aleea Magnoliei, nr.2, aprobarea criteriilor de repartizare, a chiriei, precum și a contractului de închiriere.
În primul rând, ar trebui solicitată o listă nominală a tuturor persoanelor care locuiesc în blocul L4. Apoi, ar fi extrem de interesant de obținut o explicație din partea conducerii Consiliului Județean cu privire la schimbarea destinației blocului L4 din locuințe pentru artiști (așa a fost conceput la inaugurare), în locuințe pentru angajații Consiliului Județean (așa cum este azi). În Anexa proiectului de hotărâre se poate observa că 31 de locuințe sunt alocate aparatului propriu al Consiliului Județean și doar 25 instituțiilor de cultură, la un loc.
- Proiect nr.29 privind aprobarea modificării Programului cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri pentru anul 2015 finanțate din bugetul Consiliului Județean Constanța.
Dacă domnul Gâmbuțeanu nu mai este în grațiile actualei conduceri a Consiliului Județean, care încearcă să se spele pe mâini de activitatea R.A.J.D.P., și este înlocuit din funcție în ședința de mâine, oare nu este normal ca programul cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri pentru anul 2015 să fie propus de noul director, adică într-o nouă ședință a Consiliului Județean?
- Proiect nr. 32 privind repartizarea unei sume din bugetul Județului Constanța pe anul 2015 Clubului Sportiv Fotbal Club “Farul” Constanța.
În condițiile în care sportul constănțean, în ansamblul său, trece prin momente extrem de dificile (potrivit conducerii Consiliului Județean, cluburile aflate în litigiu cu CJC nu mai pot fi finanțate de acesta), alocarea unei sume, chiar și pentru echipa de fotbal fanion a județului Constanța (a cărei performanță este totuși îndoielnică), ar fi un gest discriminator și sfidător față de celelalte cluburi sportive, majoritatea performante.
- Proiect nr.40 privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții pe anul 2015 de la Teatrul de Stat Constanța.
În expunerea de motive se menționează că suma de “100.000 lei este necesară pentru reparațiile curente deoarece, plouă în scenă și în degajamente”. Poate cineva din conducerea Teatrului de Stat sau a Consiliului Județean va explica tuturor consilierilor județeni, dar și opiniei publice, de ce clădirea s-a degradat într-un asemenea hal.