Home Blog

Delfinariul și-a suplimentat demonstrațiile. Biletele s-au epuizat rapid!

0

Delfinariul rămâne una dintre cele mai vizitate obiective turistice din Constanța. Astăzi, CMSN a adăugat o demonstrație suplimentară, la ora 13, pe lângă cele obișnuite la orele 11 și 15.

Cu toate acestea, biletele s-au epuizat rapid, pentru toate demonstrațiile de astăzi.

 

Echitație, la CMSN Constanța. O experiență de încercat

0

În caz că ai chef să încerci ceva inedit, poți alege o ședință de echitație, la CMSN Constanța.

O ședință de călărie costă doar 15 lei, dar poți oricând să-ți faci un abonament.

Mai multe detalii pe http://delfinariu.ro

Delfinariul din Constanța în 2024: Oază de Cunoaștere și Divertisment

Istoria și Evoluția Delfinariului

Delfinariul din Constanța, parte integrantă a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, este una dintre cele mai populare atracții turistice de pe litoralul românesc. Inaugurat în anul 1972, Delfinariul a trecut prin multiple modernizări și extinderi de-a lungul decadelor, devenind un centru de referință pentru educație, cercetare și conservarea faunei marine.

Îmbunătățiri și Modernizări

În 2024, Delfinariul din Constanța continuă să impresioneze vizitatorii cu facilitățile sale moderne și spectacolele interactive. Investițiile recente au vizat nu doar îmbunătățirea condițiilor de trai pentru delfini și celelalte animale marine, dar și creșterea confortului și experienței vizitatorilor. Noul complex include bazine extinse, echipate cu sisteme de filtrare de ultimă generație, care asigură un mediu optim pentru animale.

Programul Educațional

Delfinariul din Constanța nu este doar un loc de divertisment, ci și un centru educațional de primă importanță. În 2024, programul educațional a fost extins pentru a include o serie de activități interactive și workshop-uri pentru copii și adulți. Acestea acoperă teme diverse, de la biologia și comportamentul delfinilor, la problemele ecologice și conservarea mediului marin. Lecțiile sunt susținute de biologi marini și specialiști în comportamentul animalelor, care își împărtășesc cunoștințele și pasiunea cu participanții.

Spectacole și Interacțiuni

Spectacolele cu delfini rămân punctul de atracție principal al Delfinariului. În 2024, aceste spectacole au fost actualizate pentru a include noi elemente acrobatice și momente educaționale. Vizitatorii au ocazia să observe delfinii într-un mediu controlat, în timp ce aceștia execută diverse trucuri și comportamente naturale. De asemenea, Delfinariul oferă sesiuni speciale de interacțiune, unde participanții pot învăța cum să comunice și să interacționeze cu aceste animale fascinante sub supravegherea atentă a instructorilor.

Implicarea în Conservare și Cercetare

Delfinariul din Constanța joacă un rol crucial în conservarea faunei marine din Marea Neagră. În colaborare cu instituții de cercetare și organizații de conservare, Delfinariul derulează programe de monitorizare și protejare a populațiilor de delfini sălbatici. În 2024, accentul este pus pe cercetarea impactului schimbărilor climatice asupra habitatelor marine și găsirea de soluții sustenabile pentru protejarea biodiversității.

Evenimente și Expoziții Temporare

Pe lângă activitățile permanente, Delfinariul găzduiește și o serie de evenimente speciale și expoziții temporare. În 2024, una dintre expozițiile de succes este dedicată vieții marine din adâncurile oceanelor, prezentând specii rare și ecosisteme unice. Aceste evenimente oferă vizitatorilor o perspectivă mai largă asupra diversității marine și a importanței protejării acestora.

Concluzie

Delfinariul din Constanța rămâne în 2024 un punct de atracție esențial pentru turiștii de toate vârstele, oferind o combinație echilibrată de divertisment și educație. Cu facilități moderne, programe educaționale extinse și o implicare activă în conservarea faunei marine, Delfinariul din Constanța continuă să inspire și să educe, promovând un mesaj puternic de respect și protejare a mediului înconjurător. Dacă planificați o vizită pe litoralul românesc, Delfinariul din Constanța este cu siguranță o destinație de neratat.

Cât costă o vizită la MicroDelta din Constanța

0

În cazul în care nu dorești să vezi demonstrația Delfinilor din Constanța, ai oricând posibilitatea să alegi o plimbare în lumea animăluțelor din MicroDeltă.

Costă doar 16 lei iar dacă ești elev/student, poți intra doar cu patru lei.

Copiii de până la 7 ani beneficiază de gratuitate.

Proiectul 3D – Digitalizarea Deltei Dunarii – informatii de interes

0

In cadrul Proiectul 3D – Digitalizarea Deltei Dunarii – un proiect dedicat tuturor companiilor din zona ITI Delta Dunării care își desfasoară activitatea sau intentionează să își desfașoare activitatatea în sectoarele/domeniile economice cu potențial competitiv identificate conform SNC si care au acces la cursuri gratuite privind competențele digitale.

Anunțăm cu bucurie ca încă 2 IMM-uri care își desfășoara activitatea în zona ITI Delta Dunării, au finalizat cu succes cursurile de digitale oferite în cadrul proiectului și încă 13 angajați sunt mai pregătiți pentru meseriile viitorului și sunt mult mai adaptabili la contextul nou al digitalizării și a meseriilor viitorului.

In plus, au fost identificate cele 3 IMM-uri care ai luat decizia implementării programelor de învățare la locul de muncă, ceea ce arată un semnal pozitiv al mediului antreprenorial privind interesul IMM-urilor de a-și sprijini angajații.
In toate aceste companii, se va implementa forma de învățare „Job Rotation”, a cărui rezultat, va fi modul în care compania se pregatește pentru a fi mult mai adaptabilă și pregatită pentru situațiile neprevăzute.

Companiile interesate să-și pregătească angajaii pentru viitor se pot înscrie si pot accesa aceste beneficii, arătându-si interesul la adresa de email: office@pnfaimm.ro.

Proiectul 3D – Digitalizarea Deltei Dunarii – informații de interes

0

În data de 27.10.2023 s-a deschis o noua grupa de 14 cursanti din cadrul firmei Servicii Publice Jurilovca SRL ,societate ce iși desfășoară activitatea în zona ITI Delta Dunării .Cursantii vor efectua un curs de competente digitale ce se va finaliza cu examen scris in data de 08 noiembrie 2023. Astfel, prin dezvoltarea acestor competențe vor fi mai bine pregătiți pe piata muncii si totodata contribuie la dezvoltarea firmei unde lucreaza.

Menționam că proiectul 3D – Digitalizarea Deltei Dunării” POCU/860/3/12/142553 are ca obiectiv susținerea de cursuri de competențe digitale pentru angajații din IMM-uri din zona ITI Delta Dunării .

De ce NU voi mai mânca niciodată la restaurantul Brass

Am lăudat, în trecut, restaurantul Brass din Constanța. Un restaurant deschis recent, care-și propune servicii de lux, mâncare de calitate și o servire de cinci stele.

Îmi mențin părerea că dacă dorești să încerci meniuri de fine dining, create de o echipă fantastică de bucătari, Brass e locul cel mai potrivit din Constanța.

Există însă un ”dar …”

Zilele trecute, am luat masa în acest restaurant, împreună cu mai mulți prieteni. Mâncarea bună, atmosfera specială, ca de obicei. Doar că, a doua zi, un prieten știa deja că am fost acolo. Și cu cine am fost.

Am întrebat de unde știe, mi-a răspuns că știe de la patroană. I-am spus că doamna nu era prin zonă, mi-a spus că-i dăduse raportul ospătarul.

Ceea ce mă face să NU vreau să mai calc în restaurantul Brass din Constanța. Pentru că discreția, în raport cu clienții, este din punctul meu de vedere cel mai important ingredient. Iar la Brass, din ce am constatat, acest ingredient lipsește.

Proiectul 3D – Digitalizarea Deltei Dunarii – informații de interes

0

În data de 27.10.2023 se va deschide o noua grupa de 14 cursanti din cadrul firmei SC Meda Consulting SRL ce iși desfășoară activitatea în zona ITI Delta Dunării .Cursantii vor efectua un curs de competente digitale ce se va finaliza cu examen scris in data de 08 noimebrie 2023. Astfel, prin dezvoltarea acestor competențe vor fi mai bine pregătiți pe piata muncii si totodata contribuie la dezvoltarea firmei unde lucreaza.

Menționam că proiectul 3D – Digitalizarea Deltei Dunării” POCU/860/3/12/142553 are ca obiectiv susținerea de cursuri de competențe digitale pentru angajații din IMM-uri din zona ITI Delta Dunării .

Proiectul 3D – Digitalizarea Deltei Dunarii detalii de interes

0

Lansăm un ultim apel în cadrul proiectului 3D – Digitalizarea Deltei Dunarii, proiect care sprijină IMM-urile din zona ITI Delta Dunării care își desfasoară activitatea sau intentionează să își desfașoare activitatatea în sectoarele/domeniile economice cu potențial competitiv identificate conform SNC, de a beneficia de cursurile gratuite de digitalizare.
De ce ar fi interesat un IMM?
Enumerăm mai jos principalele beneficii a cursurilor de digitalizare din cadrul proiectului 3D:
 Cursuri de digitalizare cu parte teoretică dar și practică
 Dezvoltarea abilităților specifice pe nevoia companiei
 Pregătirea gratuită a angajaților pentru meseriile viitorului
 Trainingul si motivarea angajaților gratuit
 Livrarea cursurilor la sediul companiei (ptr min 10 angajați)
 Diplomă autorizată ANC

In opinia noastră, considerăm că este o oportunitate atât pentru companie (de a-și sprijini și motiva angajații), căt și pentru cursanți (care vor fi certificati ANC în domeniul digitalizării).

Rămâi în contact cu noi, dacă informațiile de mai sus sunt de interes pentru compania la care lucrezi sau pentru tine, la adresa office@pnfaimm.ro

Analiză Glovo: Românii comandă cea mai multă mâncare sănătoasă la prânz

Potrivit Glovo, platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de produse, românii preferă preparatele sănătoase și atunci când comandă acasă sau la birou. Cererea de preparate sănătoase a crescut de două ori anul acesta față de aceeași perioadă a anului trecut, Salata Caesar, Avocado Toast și bolul Poke cu somon fiind preferatele utilizatorilor.

În 2023, cel mai mare consum de mâncare sănătoasă a fost în luna martie, iar pe 8 martie, de Ziua Internațională a femeii, românii au comandat cea mai multă mâncare sănătoasă. Conform datelor Glovo, zilele în care românii aleg cel mai mult să comande preparate sănătoase sunt miercuri, joi și vineri. Cel mai des românii au ales mâncarea sănătoasă pentru prânz, cele mai multe comenzi din această categorie fiind plasate în intervalul orar 12:00 – 14 :00.

Salata Caesar, Avocado Toast și Bolul Poke cu somon, cele mai comandate preparate sănătoase

Pe primul loc în topul preferințelor românilor se află una dintre cele mai celebre salate din lume, salata Caesar. Aceasta este urmată de avocado toast, și de poke cu somon, un preparat cu specific hawaian, care a devenit extrem de popular și la noi în țară.

Orașele în care se comandă cea mai multă mâncare sănătoasă sunt București, Târgu Mureș și Constanța

În ceea ce privește consumul la nivel de orașe, bucureștenii se situează pe primul loc la comenzile de mâncare sănătoasă, fiind urmați de locuitorii din Târgu Mureș și Constanța. Topul orașelor în care se comandă cea mai multă mâncare sănătoasă este completat de Cluj-Napoca, Timișoara și Sibiu, unde în medie, s-au plasat de două ori mai multe comenzi din această categorie față de anul trecut. Cu toate acestea, cea mai spectaculoasă creștere a înregistrat-o Craiova, unde comenzile de mâncare sănătoasă au crescut de cinci ori în numai un an.

Despre Glovo
Glovo este una dintre cele mai importante aplicații de livrare din mai multe categorii care conectează utilizatorii cu companii și curieri, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, supermarketuri și magazine. Viziunea Glovo este de a oferi tuturor acces facil la tot ce se află în orașul lor, astfel încât utilizatorii noștri să se poată bucura de ceea ce își doresc, când doresc, unde doresc. Fondată în 2015 la Barcelona, operează în 25 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa.

Dacă vrei mâncare de spital, comandă de la Curtea Brâncovenească

Seară, foame, la birou. Plimbam Glovo în jos, la nesfârșit, căutând ceva de mâncare. Așa mi-au picat ochii pe restaurantul Curtea Brâncovenească, restaurant pe care nu l-am încercat niciodată.

Am deschis meniul și am văzut ”supă de pui cu găluște”. Wow, ce tare, gustul copilăriei. Trebuie încercat.

Și dacă tot am selectat supița, am adăugat și niște pulpe de pui cu piure de cartofi și o sălățică de varză murată.

Am cerut și tacâmuri, n-au venit, aia e. Am găsit într-un final o lingură pe la birou și am gustat din ce primisem.

Supa de găluște, o apă chioară complet lipsită de gust. Găluștele, la fel, niciun gust. Ceva demn de mâncarea de regim care se servește în spitale. Neplăcută experiență.

Puiul, la fel de neplăcut. Ba chiar cu urme de etichetă pe el, vă dați seama?

Varza murată a fost bună.

Casa Brâncovenească funcționează pe societatea comercială Liliput CO SRL, patronată de Bouroș Marcel.

Produsele au costat 64,5 de lei. Supa de pui a fost 21 de lei, piureul a fost 12 lei, iar pulpele 24 de lei. Și da, au cerut bani și pentru ambalaj, o practică din ce în ce mai întâlnită. Sfatul meu, evitați acest restaurant. Asta dacă nu sunteți fanii mâncăricii de spital.

Proiectul 3D – Digitalizarea Deltei Dunarii – beneficii pentru angajați și angajatori prin implementarea programului de învățare la locul de muncă

0

Un alt obiectiv important în cadrul proiectului 3D – Digitalizarea Deltei Dunarii, este de a sprijini minim 3 IMM-uri din zona ITI Delta Dunării care își desfasoară activitatea sau intentionează să își desfașoare activitatatea în sectoarele/domeniile economice cu potențial competitiv identificate conform SNC, de a implementa in cadrul companiei învățarea la locul de muncă.

Programale de învățare la locul de muncă (Job Rotation, Training on the Job, Intership-ul, Ucenicia), oferă oportunitatea acestor 3 IMM-uri de a se pregăti pentru a fi adaptabili și pentru a găsi soluții rapide pentru înlocuirea temporară a anumitor angajați (generate de situații accidentale sau neprevăzute).
Principalele beneficii ale implementării programelor de învățare la locul de muncă sunt:
 Dezvoltarea abilitățile specifice pe nevoia companiei pentru mai multi angajati
 Pregătirea gratuită a angajaților pentru meserii multiple prin susținerea practică și teoretică
 Trainingul și motivarea angajaților gratuit
 Plan de back-up pentru fluxul operațional în cadrul companiei în cazul unor situații neprevăzute.

Rămâi în contact cu noi, dacă informațiile de mai sus sunt de interes pentru compania la care lucrezi sau pentru tine, la adresa office@pnfaimm.ro

Proiectul 3D – Digitalizarea Deltei Dunarii – beneficii pentru angajati si angajatori

0

In cadrul proiectului, toate companiile din zona ITI Delta Dunării care își desfasoară activitatea sau intentionează să își desfașoare activitatatea în sectoarele/domeniile economice cu potențial competitiv identificate conform SNC, au acces la cursuri gratuite privind competențele digitale.
Beneficiile cursurilor de digitalizare din cadrul proiectului 3D pentru angajați sunt:
 Cursuri de digitalizare cu parte teoretică dar și practică
 Dezvoltarea abilităților specifice din cadrul companiei
 Diploma autorizată ANC
 Livrarea cursului la sediul companiei (timp folosit eficient)

Beneficiile cursurilor de digitalizare din cadrul proiectului 3D pentru angajatori sunt:
 Pregătirea angajaților pentru meseriile viitorului
 Trainingul și motivarea angajaților gratuit
 Livrarea cursurilor la sediul companiei (ptr min 10 angajați)

Rămâi în contact cu noi, dacă informațiile de mai sus sunt de interes pentru compania la care lucrezi sau pentru tine, la adresa office@pnfaimm.ro

INFO: Stadiul de Implementare al Proiectului 3D- DIGITALIZAREA DELTEI DUNARII – COD SMIS 142553

0

Patronatul National Al Femeilor de Afaceri din Intreprinderi Mici si Mijlocii oferă o actualizare semnificativă cu privire la stadiul de implementare al proiectului nostru, realizat in parteneriat cu Unic Sports SRL si DRD PROCONS SRL. Au fost realizate progrese semnificative în direcția atingerii obiectivelor noastre. Iată câteva dintre principalele realizări:
1. Un număr de 67 de persoane urmează să înceapă cursul de competențe digitale oferite de către proiect în perioada imediat următoare.
2. Au fost identificate 32 de imm-uri din care 3 vor beneficia de programe deînvățare la locul de muncă.
3. Eforturile noastre se concentrează în continuare pe informarea cu privire la beneficiile proiectului.
De asemenea, în săptămânile și lunile următoare, ne concentrăm pe următoarele etape ale proiectului:
-Atragerea grupului tinta in activitatile proiectului
-Realizarea informarilor cu privire la beneficiile proiectului
Vom continua să ținem comunitatea la curent cu evoluția proiectului prin intermediul comunicatelor de presă și actualizărilor pe site-ul nostru.
Pentru mai multe informații despre proiectul nostru sau pentru a colabora cu noi, vă rugăm să ne contactați la ELENA COANDA – MANAGER PROIECT – 0744 502 399.

Proiectul 3D – Digitalizarea Deltei Dunarii – informatii de interes

0

Proiectul 3D – Digitalizarea Deltei Dunării – un proiect în care toate companiile din zona ITI Delta Dunării care își desfasoară activitatea sau intentionează să își desfașoare activitatatea în sectoarele/domeniile economice cu potențial competitiv identificate conform SNC, au acces la cursuri gratuite privind competențele digitale.

Principalele obiective specifice ale proiectului sunt:
 Să sprijinim 32 de IMM-uri care își desfasoară activiatea în zona ITI Delta Dunării
 Să oferim cursuri de competențe digitale pentru 310 angajați cu contract individual de muncă (cu norma întreagă sau cu timp parșial) ce provin din IMM-uri care-si desfasoara activitatea principala sau secundara intr-unul din sectoarele economice, pentru a fi pregatiți pentru meseriile viitorului.
 Să sprijinim min 3 IMM-uri pentru introducerea de programe de invatare la locul de munca ce urmeaza a fi sprijinite prin proiect
Digitalizarea este un subiect din ce în ce mai prezent în viețile noastre personale și profesionale, iar unul din obiectivul principal al proiectului 3D – Digitalizarea Deltei Dunarii este acela de constientizare a angajatorilor cu privire la importanta si necesitatea participarii angajatilor la programe de formare continua, prin furnizarea de servicii de formare profesionala in domeniul competentelor digitale/IT, precum si prin acordarea de sprijin acestor intreprinderi pentru elaborarea si introducerea unor programe de invatare la locul de munca raspunde atat unor nevoi generale de adaptabilitate cat si unor nevoi punctuale.

Companiile interesate să-și pregătească angajaii pentru viitor se pot înscrie si pot accesa aceste beneficii, arătându-si interesul la adresa de email: office@pnfaimm.ro.

Proiectul 3D – Digitalizarea Deltei Dunarii – informatii de interes

0

In cadrul proiectului, toate companiile din zona ITI Delta Dunării care își desfasoară activitatea sau intentionează să își desfașoare activitatatea în sectoarele/domeniile economice cu potențial competitiv identificate conform SNC, au acces la cursuri gratuite privind competențele digitale.

Unul din obiectivele proiectului a fost să sprijinim 32 de IMM-uri, iar cu mai puțin de 2 luni înainte de finalizarea proiectului, suntem bucurosi să anunțăm că am depasit pragul de 32 IMM-uri a căror angajati au beneficiat sau încă beneficiază de dezvoltarea abilităților digitale astfel încât, să fie pregatiți pentru meseriile viitorului.

Digitalizarea este un subiect din ce în ce mai prezent în viețile noastre personale și profesionale, iar semnalul că 32 de IMM-uri din zona ITI Delta Dunării au luat decizia de a beneficia de sprijin este un semal important, pe care îl apreciem.

Până pe 25 Octombrie, companiile interesate să-și pregătească angajaii pentru viitor se pot înscrie ți pot accesa aceste beneficii, arătându-si interesul la adresa de email: office@pnfaimm.ro.