Termeni si Conditii

Recomandam citirea cu atentie a „Termenilor si Conditiilor“, deoarece utilizarea sau navigarea pe acest site echivaleaza cu acceptarea expresa si neconditionata a acestora. Daca nu sunteti de acord sau nu acceptati, fara limitari sau clarificari, Termenii si Conditiile de Utilizare ale acestui site, va rugam sa nu continuati accesarea acestei pagini web.

In cadrul acestei pagini web sunt publicate si promovate produse si servicii provenite de la terti furnizori la preturi speciale, promotionale. Aceste preturi speciale promotionale sunt valabile pentru o anumita perioada de timp si pentru o anumita cantitate. Produsele/serviciile oferite pot fi achizitionate la un pret special (promotional) de catre Utilizator/Abonat prin intermediul paginii web www.constanta.ro, respectand termenii descrisi mai jos, pe care Utilizatorul/Abonatul le accepta complet si neconditionat.

Prin accesarea contului si utilizarea parolei personale sunteti responsabil pentru toate actiunile care decurg din folosirea acestora. Site-ul www.constanta.ro nu poate fi facut responsabil pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale. Informatiile furnizate pentru inregistrare pe site sau inscrierea pentru achizitionarea ofertelor, trebuie sa fie corecte. Optand pentru inregistrare, va obligati sa ne furnizati corect numele, adresa si alte informatii utile. Pentru corectarea sau actualizarea acestor informatii, accesati contul dumneavoastra.

I. Semnificatii / Definitii

· Website sau Site: prezenta pagina web www.constanta.ro sau constanta.ro

· Furnizor: orice terta persoana, fizica sau juridica, care utilizeaza pagina societatii pentru a prezenta/vinde produsele/serviciile sale la preturi speciale (promotionale) Utilizatorilor/Abonatilor Site-ului.

· Produs/Serviciu: Produsul/serviciul pus la dispozitie de Furnizor la un pret special promotional prin intermediul Site-ului.

· Utilizator: orice Utilizator/Abonat care participa cu succes la ofertele publicate pe website si achizitioneaza produsul/serviciul Furnizorului.

· Oferta: oferta de poduse/servicii, la preturi speciale promotionale, pusa la dispozitia Utilizatorilor/Abonatilor de catre Furnizori prin intermediul Site-ului.

· Utilizator/Abonat: orice persoana fizica ce acceseaza Site-ul.

II. Incheierea contractului la distanta.

Timpul necesar livrarii comenzii la adresa indicata de Utilizator/Client nu constituie o obligatie contractuala asumata de Site, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

Revanzarea cu scop comercial a produselor si/ sau serviciilor care fac obiectul acestora, este interzisa, daca nu este aprobata de Site, care nu va refuza in mod nerezonabil sa-si dea acordul. Nerespectarea termenului anterior da dreptul Site-ului sa anuleze voucherul precum si sa solicite daune.

III. Produse/Servicii oferite de Website. Procedura si Termenii de prestare a serviciilor

· 3.1 Site-ul, prin intermediul paginilor sale, ofera Furnizorilor posibilitatea de a-si promova produsele/serviciile catre Utilizatorii/Abonatii website-ului la preturi speciale promotionale si pentru o anumita perioada de timp sau/si intr-o anumita cantitate, in functie de cum sunt stabilite toate acestea in fiecare oferta ce este publicata pe website si respectand termenii si conditiile mentionate in respectiva oferta. Constanta.ro nu detine sub nicio forma calitatea de vanzator/furnizor, participand la procedura de promovare a produselor/serviciilor Furnizorilor in exclusivitate si doar ca tert intermediar.

· 3.2 Orice Utilizator/Abonat isi poate arata interesul pentru Oferta, completand in campurile corespunzatoare din pagina de prezentare a fiecarei Oferte numele si prenumele sau, adresa sa electronica (e-mail), precum si alte date cu caracter personal.

· 3.3 Fiecare Utilizator/Abonat isi poate exprima interesul cu privire la Oferta publicata pe website atat in nume propriu, cat si in numele a terte persoane (de exemplu rude sau prieteni).

· 3.4 Furnizorul si-a asumat obligatia de a vinde produse/de a oferi servicii, respectand termenele Ofertei, catre utilizatorii ce prezinta interes pentru produsele si serviciile oferite.

· 3.5 Furnizorul se obliga sa predea/ofere in mod adecvat produsul/serviciul postat pe site.

· 3.6 Eventualele specificatii ale produselor/serviciilor si informatiile mentionate in Oferta, privitoare la servicii/produse oferite, se realizeaza conform informatiilor si instructiunilor primite de Site de la Furnizor.

· 3.7 Site-ul www.constanta.ro nu poarta nicio raspundere cu privire la produsele/serviciile promovate prin intermediul Ofertei, pentru care Furnizorul in mod exclusiv este raspunzator in fata Utilizatorului. In acest sens, dar nu limitativ, Site-ul www.constanta.ro nu este responsabila pentru calitatea, proprietatile, caracteristicile partiale ale produselor/serviciilor, pentru prestarea defectuoasa sau impedimentele juridice ce fac imposibila prestarea lor, precum si pentru modul sau timpul de livrare a acestora catre Utilizatori.

· 3.8 Site-ul www.constanta.ro participa la vanzarea produsului/serviciului de catre Furnizor catre Utilizator, exclusiv si doar ca terta persoana-intermediar.

· 3.9 In cazul in care Furnizorul, dupa activarea Ofertei, intra in faliment sau dizolvare, stare de lichidare sau administrare fortata, care determina imposibilitatea de livrare a produsului/serviciului, Site-ul www.constanta.ro nu are nicio obligatie fata de Utilizator.

3.10. In cazul in care Furnizorul nu poate executa/livra serviciul/produsul in termenul de livrare stabilit in oferta, din cauza ca produsul sau serviciul nu este disponibil din culpa sa, acesta va informa Cumparatorul despre aceasta indisponibilitate, iar sumele pe care acesta din urma le-a avansat ca plata vor fi rambursate de catre Societate in termen de maximum 30 de zile de la expirarea termenului limita de prestare/furnizare serviciu/produs, daca Site-ul www.constanta.ro a fost cea care a retinut intreaga valoare a Ofertei.

· 3.11 Prezentele Termeni si Conditii se completeaza cu prevederile legislatiei in vigoare cu privire la Protectia Consumatorului, prevederile Legii 365/2002 privind comertul electronic, OG 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, OG 85/2004 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta privind serviciile financiare, Legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori .

IV. Drepturi de proprietate industriala si intelectuala . Autorizare limitata

Site-ul si tot ceea ce cuprinde acesta, incluzand fara limitare toate textele si imaginile (“Continut”) care sunt in proprietatea si sub dreptul de autor (copyright) al Constanta.RO sau al altora cu toate drepturile rezervate cu exceptia cazului in care nu este altfel specificat. Orice Continut care consta intr-o marca, logo sau marca de serviciu, reprezinta marca inregistrata si neinregistrata a Constanta.RO sau a altora. Este strict interzisa utilizarea oricarui Continut, cu exceptia celor prevazute in Termeni si Conditii, fara permisiunea in scris a proprietarului “Continutului”. Intreg continutul website-ului, inclusiv siglele, logo-urile, textele, graficele, imaginile, fotografiile si software-ul, constituie proprietatea Societatii si sunt protejate de Legislatia Romana si Internationala. Design-ul si modalitatea de prezentare a website-ului, precum si setarile acestuia constituie de asemenea proprietate a Societatii. Se interzice copierea, inregistrarea analogica/digitala si reproducerea mecanica, distribuirea, transferul, download-ul, falsificarea, vanzarea, crearea de lucrari derivate sau dezinformarea publicului cu privire la furnizorul real al continutului website-ului. Eventuala reproducere, reeditare, upload-are, anuntare, distribuire sau transmitere sau orice alta utilizare a continutului, in alt mod sau cu alte mijloace in scop comercial, sau in alte scopuri, se permite doar ca urmare a unei autorizatii scrise conferite in prealabil de Societate sau de oricare alt beneficiar legal al drepturilor de proprietate intelectuala de mai sus. Aparitia continutului de mai sus pe website nu poate fi considerata in nicio situatie drept transfer sau cedare de autorizatie sau drept de utilizare a oricaruia dintre elementele de mai sus.

Site-ul www.constanta.ro, conform termenelor si conditiilor expuse in prezenta sectiune si conform legislatiei si reglementarilor aplicabile, confera Utilizatorilor/Abonatilor dreptul de acces si utilizare a website-ului si a datelor incluse pe acesta neexclusiv, netransferabil, personal si limitat. Aceasta autorizatie nu constituie transferul vreunui drept cu privire la website si datele prezentate pe acesta si se supune urmatoarelor limitari:

· Utilizatorul/Abonatul trebuie sa respecte toate notificarile cu privire la drepturile asupra proprietatii intelectuale si alte drepturi de proprietate

· Utilizatorul/Abonatul nu are dreptul de a modifica website-ul si datele de pe acesta in niciun mod, sau dreptul de a transmite si de a prezenta in mod public sau de a distribui sau utiliza in alt fel pagina web si datele incluse pe aceasta in orice scop de natura publica sau comerciala, exceptand situatia in care prin prezenta se acorda o permisiune in acest sens.

V. Modificari/Schimbari Periodice

INTREG CONTINUTUL ACESTUI SITE POATE FI MODIFICAT SI VA ESTE OFERIT “CA ATARE” FARA A SE OFERI NICIO GARANTIE DE NICIUN FEL, FIE ACEASTA EXPRESA SAU IMPLICITA.

Site-ul www.constanta.ro isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment, unilateral si fara nicio notificare prealabila: continutul, forma de prezentare si/sau structura Site-ului, Termenii si Conditiile; si nu va avea nicio raspundere in acest sens.

Site-ul www.constanta.ro se extinde continuu, isi updateaza si optimizeaza website-ul, produsele si serviciile aferente, in paralel avand dreptul de a modifica liber termenii si conditiile de utilizare ale website-ului. Din acest motiv, se recomanda Utilizatorilor/Abonatilor sa citeasca termenii si conditiile de utilizare la intervale regulate de timp pentru a se informa cu privire la eventualele schimbari de continut.

Site-ul www.constanta.ro isi rezerva dreptul de a transforma sau de a modifica termenii aplicabili si conditiile de utilizare a website-ului, fara instiintarea prealabila a Utilizatorilor/Abonatilor. Astfel de schimbari, modificari, adaugiri sau eliminari ale termenilor si conditiilor de utilizare vor intra in vigoare imediat dupa publicarea lor pe website. Orice utilizare a website-ului de catre Utilizator/Abonat dupa efectuarea unei astfel de modificari, se considera accept neconditionat.

Site-ul www.constanta.ro poate, in orice moment, sa anuleze, sa stearga, sa amane sau sa intrerupa orice functie de pe website, inclusiv disponibilitatea serviciilor, prezentarilor sau descrierilor oricarui produs sau serviciu.

VI. Raspunderea limitata

Utilizarea acestui site este in totalitate pe raspunderea dumneavoastra. Site-ul Constanta.RO si societatile sale afiliate, functionarii, directorii, agentii sau orice alta parte implicata in conceperea, producerea sau oferirea site-ului nu sunt raspunzatoare pentru daune directe sau indirecte, de orice natura, ce ar rezulta din sau in legatura cu utilizarea acestui site sau a continutului sau. Site-ul Constanta.RO nu isi asuma nicio responsabilitate si nu va fi raspunzatoare pentru nicio dauna sau virusi care ar putea sa va infecteze computerul sau alte bunuri in urma accesarii sau utilizarii acestui site, sau descarcarii oricarui material, informatii, text, imagini video sau audio de pe acest site.

Site-ul www.constanta.ro nu are nicio raspundere pentru acoperirea pretentiilor tertilor, de orice natura, care pot rezulta in relatie cu utilizarea, copierea sau falsificarea website-ului sau a continutului acestuia sau a oricarui alt website inrudit, de catre terte persoane, neautorizate de Societate, indiferent daca Site-ul www.constanta.ro a fost informata, a cunoscut sau ar fi trebuit sa cunoasca aceasta posibilitate.

VII. Link-uri catre site-urile unei terte parti

Site-ul poate contine link-uri catre alte site-uri aflate in proprietatea sau operate de alte parti decat Constanta.RO Astfel de link-uri va sunt furnizate pentru a le folosi numai daca veti dori aceasta. Site-ul www.constanta.ro nu controleaza si nu este raspunzatoare pentru continutul si conditiile de confidentialitate sau securitate si de functionalitatea acestor site-uri. Fara a se limita la cele mai sus mentionate, Site-ul www.constanta.ro isi declina in mod special orice raspundere daca aceste site-uri:

· Incalca drepturile de proprietate intelectuala ale unei terte parti;

· Sunt inexacte, incomplete sau contin informatii inselatoare;

· Nu au caracter comercial sau nu raspund indeplinirii unui anumit scop;

· Nu ofera o securitate adecvata;

· Contin virusi sau alte elemente cu caracter distructiv

· Sunt licentioase sau calomnioase.

De asemenea, nu autorizam continutul sau orice alte produse si servicii prevazute pe astfel de site-uri. Daca intrati printr-un link pe astfel de site-uri sau pe acest site, va asumati personal riscul, fara a exista in acest sens permisiunea noastra.

VIII. Responsabilitatile si Drepturile Utilizatorului

8.1. Responsabilitatile Utilizatorului

Utilizatorii/Abonatii website-ului accepta faptul ca nu vor utiliza acest website pentru publicarea, transmiterea prin e-mail sau transmiterea in alt mod: a oricarui continut illegal, daunator, primejdios, calomnios, defaimator, vulgar, obscen si care contravine in orice mod bunelor moravuri, sau constituie incalcarea confidentialitatii, exprima empatie sau discriminari sexuale, etnice sau de alt tip, poate provoca prejudicii minorilor in orice mod sau nu poate fi transmis conform legislatiei in vigoare sau prin interdictie contractuala (precum, de exemplu, informatiile confidentiale care au fost dobandite sau au fost divulgate ca parte a relatiilor de munca sau care sunt acoperite de contracte de confidentialitate), care violeaza orice patent, insemn comercial, secret comercial, drepturi intelectuale sau alte drepturi de proprietate ale tertilor, contine virusi software sau alte tipuri de coduri, fisiere sau programe, realizate cu scopul de a intrerupe, de a prejudicia, de a distruge echipamentul de operare al computerelor, incalca in orice modalitate legislatia romana si comunitara in vigoare si prevederile acestora, poate aduce atingerea in orice fel tertilor si a oricarui continut utilizat pentru colectarea sau stocarea datelor personale cu privire la alti utilizatori.

Cu respectarea celor mentionate mai sus, Utilizatorul/Abonatul are posibilitatea de a informa terte persoane (de exemplu: prin newsletter, e-mail, facebook, twitter, etc.) cu privire la Ofertele puse la dispozitie prin intermediul website-ului.

8.2. Dreptul de revocare

Utilizatorii/Abonatii website-ului pot revoca declaratia contractuala in termen de 10 zile de la acord fara precizarea motivelor, sub forma de text (de ex. scrisoare, fax, e-mail). Termenul incepe sa curga dupa primirea acestor instructiuni cu privire la revocare solicitata in scris, dar nu inainte de primirea confirmarii de catre destinatar si nici inainte de indeplinirea obligatiilor noastre de informare potrivit art. 4 coroborat cu art. 7 din Ordonanta nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta. Pentru respectarea termenului de revocare este suficienta expedierea la timp a revocarii.

Revocarea se va adresa catre:

office@constanta.ro / marketing@constanta.ro

8.3. Consecintele revocarii

In cazul unei revocari efective, Serviciile receptionate de ambele parti (Site-ul www.constanta.ro si Utilizator/Abonat) se vor presta inapoi si eventual se vor restitui foloasele trase (dobanzi, beneficii din utilizare).

Obligatiile de restituire a platilor trebuie indeplinite in termen de 30 zile. Termenul incepe sa curga atat pentru Utilizator/Abonat cat si pentru Site din momentul primirii decalaratiei/cererii de revocare.

IX. Criptarea

Indiferent de sectiunea din website in care sunt introduse datele personale (password, adrese, telefoane, carduri bancare, etc.), toate acestea sunt criptate la 128 bit.

X. Confidentialitatea datelor

Asa cum se mentioneaza mai sus, respectarea confidentialitatii se subintelege. Toate informatiile transmise de Utilizator/Abonat sunt confidentiale, Site-ul www.constanta.ro luand toate masurile necesare astfel incat acestea sa fie utilizate doar in masura in care acest lucru este considerat necesar in contextul serviciilor oferite.

XI. Date cu caracter personal

Prin intermediul Site-ului utilizatorii pot furniza catre www.constanta.ro informatii referitoare in special la date personale (precum nume, adresa, adresa de e-mail, numere de telefon), modul in care sunt utilizate sau intentioneaza sa fie utilizate produsele si/sau serviciile publicate pe Site, dar poate include si alte informatii aflate in stransa legatura cu utilizarea serviciilor si/sau produselor solicitate.

Orice persoana care acceseaza Site-ul si care ofera date sau informatii cu caracter personal, inclusiv prin intermediul formularelor de comanda de pe acest Site, isi manifesta acordul in mod expres si neechivoc pentru urmatoarele:

· marketing (inclusiv marketingul direct) constand in efectuarea de comunicari comerciale si comercializarea produselor si serviciilor publicate pe Site, precum si a produselor si serviciilor constanta.ro, prin orice mijloc de comunicare, mai putin apelarea automata care nu necesita interventia unui operator uman;

· in scopul furnizarii serviciilor sau produselor prezentate pe Site, incluzand procesarea comenzilor sau cererilor utilizatorului, facturarea, recuperarea debitelor, solutionarea cererilor si a reclamatiilor, prevenirea/depistarea fraudelor;

· stocarea si procesarea acelor informatii care ajuta constanta.ro sa imbunatateasca relatia cu utilizatorii/abonatii/cumparatorii;

· prelucrarea acestor date si informatii personale de catre constanta.ro in vederea efectuarii de studii de piata;

· alte activitati intreprinse de constanta.ro si permise de lege, ce nu fac obiectul unei aprobari din partea utilizatorului.

Site-ul constanta.ro are dreptul de a dezvalui informatia unor terte persoane, in conditiile legii. Accesarea Site-ului in continuare echivaleaza cu acceptul utilizatorilor asupra procesarii datelor cu caracter personal in scopurile mai sus prezentate. In cazul in care utilizatorul nu doreste ca www.constanta.ro sa proceseze datele cu caracter personal intr-unul sau anumite scopuri dintre cele mentionate mai sus, utilizatorul va trimite o nota in acest sens la adresa de e-mail office@constanta.ro, precizand scopurile pentru care nu doreste prelucrarea datelor cu caracter personal. Utilizatorii care furnizeaza catre www.constanta.ro date cu caracter personal prin intermediul accesarii Site-ului au toate drepturile si obligatiile prevazute in Legea 677/2001, respectiv dreptul de acces si interventie la acestea, de opozitie cu privire la prelucrarea acestora, de a nu fi supus unei decizii individuale, precum si de a se adresa justitiei.

Site-ul Constanta.ro certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea neavand un caracter limitativ):

· dreptul de a cere www.constanta.ro sa va confirme daca prelucreaza sau nu datele dumneavoastra personale, in mod gratuit, pentru o solicitare pe an;

· dreptul de a cere www.constanta.ro sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor Legii nr. 677/2001;

· dreptul de a cere www.constanta.ro sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor sale personale;

· dreptul de a cere www.constanta.ro sa inceteze expedierea de mesaje promotionale. Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa office@constanta.ro
XV. Forta majora

Site-ul www.constanta.ro si/sau Furnizorul nu vor fi raspunzatori pentru intarzierea sau neindeplinirea obligatiilor lor, datorate unor evenimente de forta majora, imprevizibile si de neinlaturat. Intarzierea sau neindeplinirea obligatiilor din motiv de forta majora nu va fi considerata ca o incalcare a prevederilor Termenilor si Conditiilor.

XVI. Reclamatii si Litigii

Pentru orice reclamatie, Utilizatorul/Furnizorul trebuie sa se adreseze in prealabil administratorului site-ului Constanta.ro. Orice litigiu rezultat din aplicarea, interpretarea sau derularea Termenilor si Conditiilor va fi rezolvat pe cale amiabila. „Termenii si Conditiile” si toate comunicarile sunt in limba romana si, daca situatia impune, acestea vor fi editate doar in limba engleza . In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata din Constanta.