O nouă modă face furori printre constănțeni: plutirea la gravitație zero

Am tot auzit, în ultima vreme, despre o nouă modă care i-a ”prins” pe constănțenii dornici de experiențe cât mai inedite. Este vorba despre aparatul în care poți pluti la gravitație zero, aparat din care ieși mai relaxat decât ți-ai fi închipuit vreodată. Pentru a înțelege ce e acestă nouă ”distracție” a constănțenilor despre care se vorbește atât de mult în ultima vreme, am căutat reprezentanții singurului centru din oraș care oferă ”plutirea” și i-am rugat să ne explice despre ce e vorba. Mihaela, antreprenorul care a investit în această afacere, ne-a explicat că vorbim nu doar despre relaxare ci mai ales despre o adevărată terapie. Un mod de viață în alte țări, abia la început în Constanța. Iată ce ne-a spus Mihaela Dragomir, proprietarul Lotus Floating Therapy Constanța. Vă mai spunem doar că o oră de plutire costă 90 de lei. Pentru programări puteți apela 0775333555 sau contul de Facebook LotusFloatingTherapy.

Lotus Floating Therapy este singurul bazin de izolare senzorială din Dobrogea, unde să poți să experimentezi terapia prin plutire, o tehnică de relaxare unică, prin care efectele fizice și mentale ale stresului sunt reduse.

O ședință de plutire durează 60 minute, timp în care corpul tău va pluti fără efort la gravitație zero, iar stimulii externi, precum lumina, sunetele, mirosul, sunt redusi aproape complet. După doar câteva minute în bazin, mintea va începe să se relaxeze, până când dialogul intern va fi complet eliminat.

În plan fizic, efectele se văd încă de la prima plutire, deoarece bazinul este umplut cu jumătate de tonă de sare Epsom, bogată în magneziu, dizolvată în apă încălzită la temperatura corpului. Efectele deficitului de magneziu, precum iritabilitatea crescută, crampele musculare sau durerile de cap, sunt eliminate aproape instant prin asimilarea transdermică (la nivelul pielii) a magneziului.

Studiile clinice efectuate în Statele Unite au arătat că durerile cornice (musculare, articulare, de cap sau de spate) sunt reduse cu până la 50% la prima sesiune de plutire și cu până la 90% la cea de-a treia ședință.

Sportivii de perfomanță se pot bucura și ei de efectele acestei terapii. Magneziul este foarte eficient în eliminarea acidului lactic produs după efortul intens, ceea ce înseamnă că recuperarea musculară este accentuată puternic. Plutirea înainte de competiții poate produce, de asemenea, un rezultate remarcabile, prin sporirea capacității de concentrare, de focus mental și de regăsire a resurselor fizice și mentale necesare.

În plan subtil, izolarea senzorială induce o stare puternică de relaxare, prin care mintea este liniștită treptat. În momentul în care creierul nu mai este supus stimulilor externi, apare acea stare de autenticitate, de acceptare, de regăsire la nivel spiritual. Terapia prin plutire în bazinul de izolare senzorială poate fi o alternativă la ședințele de psihoterapie, de life coaching, în care simțim nevoia să ne regăsim. Studiile arată că în momentul în care mintea noastră începe să se relaxeze, sunt stimulate creativitatea, capacitatea de învățare și dezvoltarea simțurilor subtile.

Tehnica de izolare senzorială a fost introdusă în Statele Unite în anii ’50, după numeroase cercetări privind eliminarea stress-ului și a stărilor de anxietate, depresie, dar și a durerilor cronice.

Atât în SUA cât și în Europa (preponderent în Țările Nordice), bazinele de izolare senzorială au devenit deja un stil de viață, fiecare orășel având câteva centre menite să asigure starea de relaxare a populației.

Suedia este țara cu cele mai multe studii cinice cu privire la efectele terapiei prin plutire pentru bolile osteoarticulare, cardio-vasculare, metabolice sau a celor psihosomatice. Tot suedezii au subliniat importanța acestei terapii pentru femeile însărcinate, deoarece starea de gravitație zero a corpului reduce durerile lombare inerente în trimestrul al II-lea și al III-lea de sarcină, prin efectul de elongație pe care plutirea îl asigură.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular