Ce scria Radu Mazăre în 2008 pe blogul personal despre Dosarul Retrocedărilor

La începuturile generalizării mediilor online de comunicare în țara noastră, primarul fugar al Constanței, Radu Mazăre a avut și el un blog. La momentul respectiv blogul reprezenta cea mai modernă unealtă de comunicare, utilizată de foarte puțini politicieni. Blogul lui Mazăre a fost ridicat online pe data de 8 mai 2004.

A durat ani de zile până când fostul edil să facă câteva postări. În mod obișnuit, Mazăre arunca în spațiul public doar acele subiecte care-l priveau la modul personal, așa cum era de exemplu în 2008 trimiterea spre judecare a “Dosarului Retrocedărilor” ilegale din Constanța. Soluția în acest dosar avea să vină după aproape 11 ani, Radu Mazăre și acoliții săi fiind condamnați în februarie 2019 la ani grei de pușcărie.

Blogu lu Mazare - mai 2008

Și pentru că, meseria de jurnalisti de investigații presupune uneori stocarea datelor pentru perioade lungi de timp, pentru că nu se știe când vor deveni acestea relevante, vă putem pune azi la dispoziție postarea originală, din 8 mai 2008, scrisă chiar de Radu Mazăre cu privire la Dosarul Retrocedărilor:

“Mascarada în care joacă, de patru ani de zile, Băsescu şi slugoii lui, actori de cea mai joasă speţă, este din nou pe scenă. Joi am fost citat la DNA de către procurorul politic Daniel Morar şi adjuncţii lui ca să îmi prezinte materialul de urmărire penală pentru a mă trimite în judecată.

Miercuri însă, am aflat cu stupoare, după ce domnul Morar a fost obligat să execute sentinţa prin care am cîştigat împotriva DNA-ului, care mi-a plătit daune, că instituţia cu pricina mi-a calculat prejudiciul de 100 de milioane de euro cu un contabil de bancă, consilier de credite, şi cu un topograf măsurător, angajaţi ai DNA-ului.

Slugoiul-şef de la DNA, a cerut la Curtea de Apel Constanţa o suspendare provizorie a executării sentinţei prin care eu am câştigat daune şi i-am obligat să-mi arate ce pregătire profesională au aceşti specialişti care spun că aş fi furat o sută de milioane de euro.

S-a judecat şi a pierdut. Şi aşa şi trebuie să se întîmple dacă justiţia nu este legată la ochi. Şi la un proces de divorţ se folosesc experţi, să expertizeze cît costă frigiderul, cît costă televizorul, cît costă casa. Domnul Morar şi cu domnul Ţuluş însă, folosesc un contabil şi un măsurător topograf şi spun că Mazăre a furat 100 de milioane de euro. Drept urmare, le-am depus pe masă cererea de recuzare a procurorului de caz, a şefului lui Ţuluş şi a domnului Morar. Cererea de recuzare va ajunge în atenţia doamnei Koveşi şi aştept un răspuns.

Eu aş fi curios ce-ar avea de spus domnii de la Uniunea Europeană dacă ar vedea cum face justiţie procurorul şef Morar, dacă ar vedea cum calculează prejudicii de sute de milioane de euro cu un contabil de bancă şi cu inginer topometrist.

Ceea ce se întîmplă în România de astăzi cu justiţia, şi de fapt cu DNA, este o bătaie de joc strigătoare la cer. Toţi sînt slugile politice ale preşedintelui Băsescu. Lui Băsescu i-au făcut trei expertize cu experţi neutri, şi mie îmi calculează 100 de milioane de euro cu un contabil de bancă. Răspunsul lui Morar în urma hotărîrii de instanţă?

Trei ani de zile l-am rugat să îmi arate cine sînt specialiştii ăştia şi nu a vrut. Noroc cu judecătorii. De exemplu: diplomă de absolvire finanţe-contabilitate, certificat de absolvire a programului de perfecţionare în domeniul achiziţiilor publice, certificat de participare la seminarul audit intern în sistem bancar, certificat de participare la cursuri de perfecţionare pe calculator şi cursul cu tema produse şi servicii bancare. Atît!

Nici vorbă despre expert, nici vorbă despre examen şi atestare de Ministerul Justiţiei. Aşa au calculat ei că am furat eu 100 de milioane de euro. Este penibil. Morar şi Băsescu ar vrea să ne aresteze pe noi, cei care nu îi ascultăm orbeşte şi nu le înghiţim toate prostiile. Ca şi Fratini, care ne dă nouă lecţii de anticorupţie, el fiind în Guvernul lui Berlusconi şi votînd imunitatea totală a lui Berlusconi.

Mai mult, DNA mi-a cerut documentaţia şi repartiţia în programul „Locuinţe ieftine pentru tineri”. Ăştia sînt nebuni. Am fost cu Mihaela Rădulescu pe scenă şi tragerea la sorţi a fost la vedere, iar ei, după trei săptămîni, mă anchetează. Eu nu am apucat să fac nicio licitaţie şi nicio construcţie şi ei deja mă anchetează, vă daţi seama cînd le voi face! Asta nu înseamnă că mă vor împiedica să derulez acest program.

Nu au cum să mă împiedice. Noi ne batem capul să facem ceva pentru tineri şi ei se omoară să ne găsească ceva, doar, doar ne bagă în puşcărie pentru asta. Acum sîntem în procedura de licitaţie, care va avea loc în august, iar construcţia primului cartier de locuinţe va începe propriu-zis în luna octombrie, aşa cum am promis, iar tinerii pot sta liniştiţi.

Port culorile războiului!

Cît despre uniformă şi maşină, atît timp cît sînt în război cu slugile politice ale lui Băsescu, nu dau jos uniforma militară. Maşina cu care am venit de la Constanţa, jeep-ul Willis, este un simbol al luptei cu aceşti bagabonţi. Pentru că sînt nişte bagabonţi în frunte cu Băsescu şi terminînd cu procurorii ăştia politici. Maşina o am de doi ani, iar cu DNA mă bat de patru, pentru că văd că Dumnezeu mi l-a dat la pachet. Pot spune că am luat special maşina pentru lupta cu DNA. Este o maşină de învingător că este maşina armatei americane cu care au cîştigat al doilea război mondial, aşa că o să înving şi eu!”

Aici se încheie pledoaria fostului edil. După cum puteți observa singurul lucru care-l nemulțumea pe Mazăre era expertiza din dosar. Acuzat de un prejudiuciu adus municipiului Constanța și statului român de 100 milioane Euro, Mazăre susținea că nu i-au fost puse la dispoziție diplomele celor angajați de DNA să facă expertiza. Cam pe aici se opreau argumentele sale. 

Mai multe informații legate de terenurile retrocedate de Gruparea Mafiotă Mazăre puteți consulta aici (click)

Terenurile-Banii-si-Puscaria

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular